Rychlá a jednoduchá salsa

Vynechejte sklenici z obchodu a připravte si raději tuto domácí salsu. Výroba našeho receptu na salsu trvá méně než 15 minut, lze jej přizpůsobit požadované úrovni koření a v lednici vydrží týden. Přejděte na rychlý a snadný recept na salsu

Salsa s chipsy

Výroba naší 15minutové salsy

Líbí se mi, jak je tato salsa jednoduchá na přípravu. Jednoduše vhoďte rajčata, cibuli, česnek, papriku a koriandr do mixéru nebo kuchyňského robotu. Vše rozdrťte, dokud není nakrájeno, a poté dochuťte solí, pepřem a limetkou. Snadný!

Mísa naplněná salsou obklopená tortilla chipsy

Seznam ingrediencí pro výrobu této míchané salsy je velmi podobný tomu, co je potřeba k výrobě pico de gallo. Jediný rozdíl je v tom, že tato salsa je smíchána dohromady, zatímco pico de gallo se seká ručně. Oba jsou úžasní!

Naše tipy na nejlepší domácí salsu

Není to o moc jednodušší než tento recept, ale je tu pár dalších tipů, o které se chceme podělit, abyste si ho mohli připravit podle sebe!

Použijte funkci Pulse vašeho mixéru nebo kuchyňského robotu. Pro texturu, která se vyrovná restauraci ve stylu salsy nebo zavařované salsy, použijte při mixování pulzní funkci. Tímto způsobem můžete vytočit perfektní texturu. Necháme to trochu tlusté.

Mísa kuchyňského robota s rajčaty, cibulí, jalapeno a koriandrem.

Upravte úroveň koření přidáním nebo odstraněním semínek pepře a membrány. Je to bílá blána a semena uvnitř chilli papriček, které jsou pikantní.

  • Pro jemnou salsu odstraňte všechna semínka a blánu a použijte pouze jednu papriku.
  • Pro střední salsu odstraňte většinu semínek a blánu a použijte dvě papriky.
  • Pro horkou salsu ponechte semena a membránu neporušené a použijte jednu nebo více paprik.

Nechte působit 30 minut nebo déle. Skvělá zpráva na tomto receptu je, že jak salsa sedí, je lepší a lepší. Čas umožňuje, aby se všechny chutě a přísady propojily.

Odpalte si cibuli. Jsem docela citlivý na syrovou cibuli, takže ji vždy před přidáním odpálím. Jak to děláme, můžete vidět na videu, ale v podstatě dáme na 10 minut nakrájenou cibuli do misky se studenou vodou. Poté je scedíme a propláchneme. Tento jednoduchý krok odstraní syrovou cibuli.

Podávejte s domácími tortilla chipsy. Výroba vlastních tortillových chipsů je snadná a chutnají tak dobře! Zde je náš recept na tortilla chipsy, který vám pomůže.

Mísa kuchyňského robota s domácí salsou z rajčat, cibule, jalapeño a koriandru.

Variace receptů

  • Pro trochu kouřivosti přidejte 1 až 2 polévkové lžíce nakrájených konzervovaných chipotle v adobo. Při výrobě naší polévky z černých fazolí používáme chipotles v adobo omáčce.
  • Před pulsováním přidejte do mixéru nebo kuchyňského robotu hrst bílého zelí. Zelí dodá nádhernou křupavost.
  • Použijte konzervovaná rajčata pečená na ohni nebo rajčata pečte. Do této salsy z pečených rajčat používáme pečená rajčata a papriky.
  • Přidejte další papriky s konzervovanými zelenými chilli, pečenými papričkami poblano nebo Anaheim nebo přidejte trochu ancho chilli prášku (viz náš recept na chilli prášek zde).
  • Vmícháme do domácího queso dipu.

Často kladené otázky

Jaká rajčata bych měl použít? Mohu použít čerstvé?

Rajčata, která použijete na výrobu domácí salsy, je jen na vás. Pokud máte přístup k čerstvým, zralým rajčatům, použijte je! Čerstvá rajčata neloupeme, ale můžete, pokud chcete. Pokud rajčata, ke kterým máte přístup, nejsou zrovna nejchutnější, jako třeba ta, která najdeme uprostřed zimy, použijte konzervy. Rád používám konzervovaná rajčata pečená na ohni.

Jak dlouho salsa trvá?

Domácí salsa vydrží skladovaná v lednici týden (možná i více). Náš recept dělá asi 3 šálky, takže nám obvykle zbude nějaký zbytek na přidání do salátů, tacos a dalších jídel během týdne.

Vyzkoušejte další recepty na salsu

  • Salát s kouřovými černými fazolemi a kukuřicí — Perfektní jako přílohový salát nebo s hranolky jako salsa.
  • Pico de Gallo — S pouhými 6 jednoduchými ingrediencemi budete mít během okamžiku čerstvou, pikantní a lahodnou rajčatovou salsu.
  • Pečená salsa Verde – má spoustu chuti díky pečeným tomatillos, paprikám a česneku.
  • Snadná ananasová avokádová salsa – s čerstvým ananasem, avokádem, jalapeñem, červenou cibulí a čerstvou limetkou.
  • Salsa z pečených rajčat — Rajčata, česnek a papriky opečeme a poté je přidáme k cibuli, koriandru a limetce pro chutnou a návykovou domácí salsu.
  • Domácí červená omáčka Enchilada – miluji tuto jednoduchou omáčku ze sušených chilli papriček, cibule a česneku.
  • Nebo zkuste něco jiného a vytvořte si vlastní enchilada omáčku od nuly. Potřebujete jen 15 minut!

Rychlá a jednoduchá salsa

Přeskočte sklenici koupenou v obchodě a místo toho udělejte tuto salsu od nuly. Výroba trvá méně než 15 minut, lze ji přizpůsobit požadované úrovni koření a v lednici vydrží týden. Varianty receptů najdete v našem článku výše.

V tomto receptu fungují čerstvá a konzervovaná rajčata. Při použití rajčat z konzervy nejraději používáme rajčata pečená na ohni, která dodají salse trochu kouřivosti.

Připraví přibližně 3 šálky

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

2 plechovky (15 uncí) zapalte pečená rajčata nebo použijte 4 šálky nakrájených čerstvých rajčat (1 3/4 libry)

1/3 šálku nakrájené bílé nebo sladké cibule (polovina střední cibule)

2 střední stroužky česneku (2 lžičky mletého)

1 až 2 střední papričky jalapeño nebo serrano, s odstraněnými stopkami, blánou a semeny

1 šálek nasekaného čerstvého koriandru

1 až 2 střední limetky

1/2 lžičky jemné mořské soli, plus více podle chuti

Pokyny

    Umístěte rajčata do cedníku umístěného nad velkou mísou a nechte okapat. Nechte scezenou šťávu a přidejte ji zpět do salsy, pokud je příliš hustá, nebo ji uložte na přidání do polévek nebo jiných jídel.

    Do střední mísy přidejte nakrájenou cibuli a zalijte studenou vodou. Nechte 10 minut odstát, sceďte a poté opláchněte.

    Přidejte česnek do mixéru nebo misky kuchyňského robota a rozdrťte, dokud se nerozseká na drobno. Oškrábejte boky a přidejte okapaná rajčata, okapanou a opláchnutou cibuli, papriku, koriandr, 1/4 lžičky soli a šťávu z půlky limetky. Pulzujte, dokud nedosáhnete požadované textury. Ochutnejte a poté dochuťte solí nebo limetkovou šťávou. (Typicky přidáváme 3/4 lžičky soli).

    Tato salsa se časem zlepšuje, takže pokud máte možnost, před podáváním ji odložte na 30 minut nebo déle do lednice. Uchovávejte v chladničce až týden.

Tipy Adama a Joanny

  • Úroveň koření: Pro mírné odstranění všech semínek a membrány a použijte pouze jednu papriku. U medium odstraňte většinu semínek a blánu a použijte dvě papriky. Pro horkou salsu ponechte semena a membránu neporušené a použijte jednu nebo více paprik.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce asi 1/4 šálku / Kalorie 20 / Celkový tuk 0,2 g / Nasycený tuk 0 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 102,2 mg / Uhlohydrát 4,4 g / Vláknina 1,2 g / Celkem cukrů 2,6 g / Protein 0,9 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post