Recept na základní balsamico vinaigrette

Naučte se snadno vyrobit domácí balzamikový vinaigrette. A navíc, jak z něj udělat krémový dresink a jak z něj marmeládou udělat jahodový dresink. Přejděte na recept na základní balsamikový vinaigrette

Recept na základní balsamico vinaigrette

Domácí balzamikový dresink je u nás doma. Natolik, že jsme si řekli, že bychom se měli podělit o tři verze, které děláme neustále: základní dresink, krémový dresink a jahodový balzamikový dresing.

Další domácí salátové dresinky: Vyzkoušejte náš snadný domácí ranč, tento krémový dresing z modrého sýra nebo tento lepší než obchod koupený italský dresink.

Jak si vyrobit domácí balzamikový dresink

Při výrobě vinaigretů je myšlenkou pomalu vlévat olej a energicky ho vrážet do základu dresinku – často octa nebo citronové šťávy. V tomto případě jsme použili olivový olej a pomalu ho přidávali do balzamikového octa.

Domácí balzamikový dresing

V závislosti na kvalitě vašeho balzamikového octa možná budete muset přidat sůl a pepř, abyste získali hustý, mírně oslazený vinaigrette. Většina z nás nemá doma kvalitní balzamikové octy (nebo pokud ano, tak 1/4 hrnku do dresinku použít nechceme).

Mohou být velmi drahé. Takže pro náš každodenní domácí balzamikový dresink, Joanne a já kupujeme balzamikový ocet v relativně nízkém rozsahu (kolem 10 $). Pak jeho chuť rozveselíme nějakými doplňky – dijonskou hořčicí a trochou hnědého cukru. Hnědý cukr dodává sladkost, často se vyskytuje u kvalitnějších věcí a hořčice dodává složitost.

Pomalu přidávejte olej.

Jak vyrobit krémový dresink

Pokud máme chuť na něco jiného, ​​půjdeme o kousek dál a udělejte zálivku krémovou. Přidáme trochu majonézy a funguje to jako ve snu. Vyzkoušeli jsme také zakysanou smetanu a crème fraîche – obě jsou příjemným doplňkem a do směsi přidávají trochu kyselosti.

Krémový balzamikový dresing

Jak vyrobit jahodový balsamikový dresink

Další možností je přeměnit základní dresink na jahodový balzamikový dresink a místo hnědého cukru použijte jahodový džem. Mimochodem, jahodový můžete vynechat a použít jiný džem — borůvkový, třešňový a fíkový je výborný. To by bylo vynikající pokapané naším balsamikovým jahodovým salátem!

Další nápady na zpestření našeho základního balzamikového dresingu jsou přidání česneku, trochy červeného vinného octa nebo nasekaných čerstvých bylinek.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v květnu 2013. Od zveřejnění tohoto v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Recept na základní balsamico vinaigrette

Domácí balzamikový dresink je u nás doma. Níže jsme sdíleli tři verze: základní, krémovou a jahodovou. Máme rádi octové dresinky, proto používáme dvakrát více olivového oleje než octa. Aby dresink byl méně octový, přidejte více olivového oleje. Česnek je v tomto dresingu volitelný — Pokud ho použijeme, přidáme do dresingu jeden prolisovaný stroužek česneku a necháme asi 30 minut odležet, než jej vyjmeme a podáváme. Pro výraznější česnekovou chuť použijte mletý česnek. Jahodový dresink používá marmeládu, takže jahodu můžete snadno nahradit višňovou, borůvkovou, fíkovou nebo jinou marmeládou.

Vyrobí přibližně 3/4 šálku

Budete potřebovat

1/4 šálku (60 ml) balzamikového octa

2 lžičky dijonské hořčice

1 lžička hnědého cukru nebo více podle chuti

1/2 lžičky košer soli

1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře

1/2 šálku (120 ml) extra panenského olivového oleje nebo více podle chuti

Pokyny

    Šlehejte ocet, hořčici, cukr, sůl a pepř ve střední misce, dokud se dobře nespojí. Za stálého šlehání pomalu přilévejte olivový olej, dokud se zcela nezapracuje a dresink nezhoustne. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí, pepřem, olivovým olejem nebo cukrem.

Tipy Adama a Joanny

  • Krémový balzamikový dresink: Přišlehejte asi 2 lžíce majonézy, zakysané smetany nebo crème fraîche.
  • Jahodový balsamikový dresink: Hnědý cukr nahraďte 1 lžící jahodového džemu (nebo jiného ovocného džemu).
  • Přidání česneku do zálivky: Do zálivky přidejte jeden lehce prolisovaný stroužek česneku a poté nechte 30 minut stranou, vyjměte stroužek česneku a podávejte. Nebo, pokud zálivku na chvíli skladujete, nechte ji – česnek bude i nadále dodávat zálivce jemnou česnekovou příchuť.
  • Jak vařit v nádobě nebo mixéru: Místo šlehání ingrediencí dejte všechny ingredience do nádoby se šroubovacím uzávěrem a protřepejte, aby se spojily. Nebo použijte mixér. Přidejte všechny ingredience kromě česneku do mixéru a rozmixujte do zhoustnutí.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post