Recept na polévku Minestrone s pikantní klobásou a fenyklem

Jak připravit polévku minestrone s klobásou, fenyklem, bílými fazolemi a těstovinami. Přejděte na recept na polévku Easy Minestrone nebo si přečtěte naše tipy na její přípravu.

Snadný recept na polévku Minestrone s klobásou a fenyklem

Recept na kuřecí klobásu, bramborovou a kapustovou polévkuTAKÉ SE VÁM LÍBÍ: Jednoduchá kapustová polévka plná zeleniny, nízkotučného kuřecího párku a brambor. Přejděte na recept na kuřecí klobásu, bramborovou a kapustovou polévku.

Jak vyrobit Minestrone s klobásou a fenyklem

Tuto snadnou polévku vaříme často. Náš recept můžete považovat za průvodce — to je ideální pro spotřebování zeleniny v lednici. Do polévky se skvěle hodí brambory, kapusta, tuřín a tykev.

Miluji přidání klobásy, dodává tolik chuti. Pro bezmasou minestrone vynechejte klobásu a nahraďte kuřecí vývar vydatným zeleninovým vývarem. Stále chutná skvěle, jen jinak. Pokud k němu máte přístup, fenykl je v tomto vynikající. Dodává sladkou příchuť lékořice. Obzvláště to miluji s klobásou.

Rychlá a jednoduchá smetanová zeleninová polévkaTAKÉ SE VÁM LÍBÍ: Jak rychle a snadno uvařit krémovou zeleninovou polévku pouze s jedním hrncem za méně než 35 minut. Přejděte na recept na krémovou zeleninovou polévku.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v srpnu 2009. Od zveřejnění tohoto v roce 2009 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Recept na polévku Minestrone s klobásou a fenyklem

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Berte tento recept jako návod. Polévka je výborná, jak se píše, ale tohle je ideální příležitost, jak spotřebovat zeleninu v lednici. Skvěle se sní hned a vydrží přes noc. Těstoviny mohou časem změkčit, ale chuť polévky se zlepší.

Vyrobí přibližně 6 porcí

Budete potřebovat

2 lžíce extra panenského olivového oleje

8 uncí volně ložené pikantní nebo italské vepřové klobásy, viz pozn

2 střední cibule fenyklu, ořezané a nakrájené nadrobno

1 střední cibule, jemně nakrájená

3 střední mrkve, oloupané a jemně nakrájené

3 stonky celeru, nakrájené nadrobno

3 stroužky česneku, nasekané

2 střední cukety nebo žluté letní tykve nakrájené najemno

1 (15 uncí) plechovka nakrájených rajčat se šťávou

1 (15 uncí) cannellini fazole (bílé fazole)

8 šálků kuřecího vývaru s nízkým obsahem sodíku, podívejte se, jak děláme kuřecí vývar

1 bobkový list

3 snítky čerstvého tymiánu

3/4 šálku malých sušených těstovin, jako jsou penne, loket nebo orecchiette

1 libra baby špenátu (asi 4 šálky)

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

1/4 šálku čerstvých petrželových listů a jemných stonků, nakrájených

Čerstvý strouhaný parmazán k podávání

Pokyny

    Ve velkém, těžkém polévkovém hrnci nebo holandské troubě rozehřejte na středně mírném ohni olivový olej a přidejte fenykl, cibuli, mrkev a celer. Vařte za stálého míchání, dokud nezačne měknout, asi 3 minuty. Vmíchejte 1/2 lžičky soli a česneku a vařte 1 minutu.

    Přidejte cuketu, rajčata se šťávou, fazole, bobkový list, tymián a kuřecí vývar a přiveďte k varu. Vmíchejte 1 lžičku soli, ochuťte a podle potřeby přidejte další. Přidejte 6 až 7 velkých mletí černého pepře. Snižte teplotu na minimum a vařte asi 20 minut.

    Přidejte těstoviny a vařte, dokud nebudou měkké, ale ne kašovité, 8 až 10 minut. Vmíchejte špenát a petržel a vařte do zvadnutí, asi 2 minuty. Polévku ochutnejte a dochuťte ještě solí a/nebo pepřem. Navrch podáváme s parmazánem.

Tipy Adama a Joanny

  • V závislosti na obchodě můžete najít sypanou klobásu. Pokud nemůžete a místo toho si koupíte klobásu tvarovanou do článků, odstraňte střívka tak, že na klobáse uříznete zářez a střívka stáhnete z masa. Maso ze dvou velkých klobás by to mělo zvládnout.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vaše výtvory vidíme na Instagram a Facebook! Najděte nás: @inspiredtaste

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post