Recept na krémovou hráškovou polévku s bazalkou

Jak udělat krémovou hráškovou polévku s čerstvou bazalkou. Přejděte na recept na krémovou hráškovou polévku nebo si přečtěte naše tipy na její přípravu.

Recept na krémovou hráškovou polévku s bazalkou

Tato polévka je ideální na jaro a léto. Používáme mražený hrášek, ale pokud k němu máte přístup, čerstvý hrášek by byl krásný.

Těsně po rozmixování vmícháme smetanu. Polévka je bez ní docela lahodná, smetana jen zakulatí chutě a udělá ji luxusní a krémovou.

Recept na chlazenou hráškovou polévku s krevetamiMOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT: Pokud milujete chlazené polévky, vyzkoušejte tuto polévku s hráškem, creme fraiche a krevetami. Přejděte na recept na chlazenou hráškovou polévku s krevetami.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v srpnu 2009. Od zveřejnění tohoto v roce 2009 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Recept na krémovou hráškovou polévku s bazalkou

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tato jednoduchá hrachová polévka je upravena od Giada De Laurentiis. Vyzýváme mražený hrášek, ale pokud máte štěstí na čerstvý hrášek, použijte ho. To je zvláště dobré, když se doplňuje s několika nadrobenými sýry feta nebo čerstvým kozím sýrem.

Vyrobí přibližně 4 porce



Budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje

1 střední cibule, nakrájená

2 stroužky česneku, nasekané

1 lžička mořské soli

1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře

4 šálky mraženého hrášku (ze dvou 10 uncových balení)

3 šálky kuřecího vývaru, viz náš recept na domácí kuřecí vývar

3/4 šálku nasekaných čerstvých lístků bazalky

1/2 šálku smetany

Rozdrobený sýr feta nebo čerstvý kozí sýr k podávání

Pokyny

Zahřejte olivový olej ve velkém polévkovém hrnci nebo holandské troubě na střední teplotu. Přidejte cibuli a vařte do změknutí, asi 8 minut. Vmíchejte česnek, sůl a pepř a vařte 1 minutu.

Přidejte hrášek a kuřecí vývar a přiveďte k varu. Snižte plamen na středně nízký a vařte na mírném plameni, odkryté, asi 5 minut.

Odstraňte hrnec z ohně, přidejte bazalku a ponorným mixérem rozmixujte do hladka (nebo použijte běžný mixér). Vmícháme smetanu, polévku dochutíme a dochutíme solí a/nebo pepřem. Rozdělte mezi misky a posypte trochou sýra ricotta nebo drobenky z kozího sýra.

Tipy Adama a Joanny

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vaše výtvory vidíme na Instagram a Facebook! Najděte nás: @inspiredtaste

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post