Recept na chlazenou hráškovou polévku s krevetami

Jak udělat vychlazenou hráškovou polévku s krevetami, mátou a limetkou. Přejděte na recept na chlazenou hráškovou polévku nebo čtěte dál a zjistěte, jaké jsou naše myšlenky na její přípravu.

Recept na chlazenou hráškovou polévku s krevetami

Jednoduchá rajčatová polévka ze tří ingrediencíMOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT: Nemysleli byste si, že tři ingredience – máslo, cibule a rajče – lze spojit a připravit tak sametovou a lahodnou rajčatovou polévku, ale řeknu vám to. Oni mohou. Přejděte na recept na rajčatovou polévku.

Kuchyně je naše terapie, vždy byla. Jídlo je laskavé. Svět mimo naši kuchyni se často může zdát nevlídný a plný příliš mnoha otázek bez odpovědí. Ale v naší malé kuchyni je to šťastné a dává to smysl. V den, kdy se nám venku zdálo příliš mnoho, jsme zůstali uvnitř a uvařili tuto hráškovou polévku. Bylo to všechno, co jsme potřebovali, a ještě víc; povídali jsme si, pili víno, smáli jsme se a dokonce i trochu kroutili boky, když z reproduktorů zněly naše oblíbené písničky.

Jak vařit chlazenou hráškovou polévku s krevetami a mátou

Polévka se spojí během několika minut. Je to výborné horké, ale naprosto dokonalé studené. Když je vychladlé, přidáme velkou hrst pečených krevet (klikněte pro recept), zelí, mátu a doprostřed limetku.

Recept na těstoviny s kozím sýrem a artyčokyMOHLO SE VÁM TAKÉ LÍBIT: Díky artyčokům, citronu a rukole nejsou tyto těstoviny těžké, ale přesto mají trochu krémovitosti z kozího sýra a jen nádech smetany. Přejděte na recept na těstoviny s kozím sýrem a artyčoky.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v srpnu 2011. Od zveřejnění tohoto v roce 2011 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Recept na chlazenou hráškovou polévku s krevetami

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tato polévka se nejlépe podává studená, ale je docela chutná horká. Za tímto účelem pečeme krevety – můžete vidět, jak to děláme, když se podíváte na náš recept na pečené krevety.

Vyrobí přibližně 4 porce

Budete potřebovat

Hrachová polévka

1/2 šálku nakrájené šalotky (1 až 2 velké šalotky)

1/4 šálku nakrájeného česneku (4 až 6 stroužků)

1 lžíce semínek koriandru, opražených

1 Anaheim pepř, nakrájený, včetně semínek a stonku

4 šálky vyloupaného anglického hrášku nebo rozmraženého mraženého hrášku

3 1/2 šálků creme fraiche

1/4 šálku balených celých lístků máty

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Pro podávání

2 šálky vařených krevet, viz náš recept na pečené krevety

1/4 šálku jemně nakrájených lístků máty

Extra panenský olivový olej

2 limetky, oloupané a odšťavněné

1/2 šálku výhonků hrášku

1 červená chilli paprička, mletá, volitelné

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Pokyny

  • Uvařte polévku
  • Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody na středním plameni. Přidejte šalotku, česnek, semínka koriandru a nakrájenou papriku. Přiveďte vodu zpět k varu, přidejte hrášek a vařte, dokud není hrášek měkký, ale ne kašovitý, asi 45 sekund.

    Pomocí děrované lžíce nebo pavouka přidejte hráškovou směs do mixéru s asi 1/2 šálkem tekutiny. Přidejte 3 až 4 kousky čerstvého černého pepře, creme fraiche a lístky máty. Pyré do hladka a podle potřeby přidejte další tekutinu.

    Přidejte polévku do mísy umístěné nad větší mísou naplněnou ledovou vodou. Polévku mícháme do vychladnutí. Nebo dejte do lednice, dokud dobře nevychladne.

    • Servírujte polévku
    • Krevety, kapku olivového oleje, citronovou kůru, limetkovou šťávu, výhonky hrášku, chilli a špetku soli a pepře smíchejte v misce.

      Ochutnejte vychlazenou polévku a podle potřeby dochuťte solí a/nebo pepřem a poté rozdělte do misek. Doprostřed každé misky přidejte hrst krevetového salátu.

Tipy Adama a Joanny

  • Tento recept byl inspirován a adaptován chlazenou jarní hráškovou polévkou Michaela Symona s krabím salátem, creme fraiche a mátou.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vaše výtvory vidíme na Instagram a Facebook! Najděte nás: @inspiredtaste

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post