Recept na 30minutovou rozmarýnovou polévku z bílých fazolí

Proměňte konzervované fazole cannellini na krémovou polévku s příchutí rozmarýnu a česneku. Přejděte na 30minutový recept na polévku z bílých fazolí s rozmarýnem nebo si přečtěte naše tipy na její přípravu.

Recept na 30minutovou rozmarýnovou polévku z bílých fazolí

Líbí se mi, jak rychlá a snadná je tato polévka z bílých fazolí. Z plechovek přejdete do krémové luxusní polévky během několika minut. Skvěle se podává s opečeným chlebem na namáčení.

Po rozmixování polévky vmícháme trochu smetany, aby byla extra krémová. Můžete ho vynechat nebo vyměnit za nemléčnou variantu (mým oblíbeným je neslazené kešu mléko).

Jednoduchá rajčatová polévka ze tří ingrediencíMOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT: Nemysleli byste si, že tři ingredience – máslo, cibule a rajče – lze spojit a připravit tak sametovou a lahodnou rajčatovou polévku, ale řeknu vám to. Oni mohou. Přejděte na recept na rajčatovou polévku.

Jak vařit polévku s bílými fazolemi, rozmarýnem a česnekem

Pro více bezmasých receptůpodívejte se na naše Cuketové nudle bez vinynaše Lasagne z čerstvé zeleniny a tohle Krémová zeleninová polévka a tohle Jednoduchý recept na kapustový a fazolový salát s tahini dresinkem a vlašskými ořechy.

Pokud tento recept vyzkoušíte, dejte nám vědět! Zanechte komentář, zhodnoťte ho a nezapomeňte označit fotku na Instagramu #inspiredtaste. Veselé vaření!

Recept aktualizován, původně zveřejněn v červenci 2010. Od zveřejnění tohoto v roce 2010 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Recept na 30minutovou rozmarýnovou polévku z bílých fazolí

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Chcete-li udělat tuto polévku veganskou, použijte místo kuřecího vývaru bohatý zeleninový vývar a místo smetany použijte neslazené nemléčné mléko, abyste na konci vaření přidali extra trochu krémovosti.

Vyrobí 3 až 4 porce

Budete potřebovat

2 lžíce extra panenského olivového oleje

1 střední cibule, nakrájená (asi 2/3 šálku)

1 stroužek česneku, nasekaný

1/8 až 1/4 čajové lžičky drcených vloček červené papriky, v závislosti na preferované úrovni koření

1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu nebo 1 lžička sušeného

2 plechovky cannellini fazolí (bílé fazole), okapané a opláchnuté nebo 3 šálky fazolí uvařených doma

4 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru, viz náš recept na domácí kuřecí vývar a domácí zeleninový vývar

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

2 až 4 lžíce smetany nebo náhradního neslazeného kešu nebo mandlového mléka, volitelné

Bageta, nakrájená a opečená k podávání

Pokyny

    Zahřejte olivový olej ve velkém polévkovém hrnci nebo holandské troubě na střední teplotu. Přidejte cibuli a vařte do změknutí, asi 8 minut. Vmíchejte česnek, vločky červené papriky a rozmarýn a vařte 1 minutu.

    Přidejte fazole, kuřecí vývar, 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky černého pepře a přiveďte k varu. Snižte plamen na středně nízký a vařte na mírném plameni, odkryté, asi 10 minut.

    Odstraňte hrnec z ohně a pomocí ponorného mixéru rozmixujte do hladka (nebo použijte běžný mixér). Polévku ochutnejte a dochuťte ještě solí a/nebo pepřem. Pro krémovější polévku vmíchejte trochu smetany nebo nemléčného mléka.

Tipy Adama a Joanny

  • Poznámka k mixování: Můžete použít ponorný mixér nebo běžný mixér. Pokud používáte běžný mixér, je nejlepší mixovat po dávkách a neplnit mixér tak, jak byste obvykle, protože polévka je tak horká. Při mixování rádi vyjmeme středovou vložku poklice a přikryjeme ji kuchyňskou utěrkou – pomůže to uvolnit část páry a zabrání vypadnutí pokličky (což může být velký horký nepořádek).

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post