Polévka z pečených rajčat s citronem a tymiánem

Jak udělat polévku z pečených rajčat s čerstvým citronem, česnekem a tymiánem. Skočte na polévku z pečených rajčat s citronem a tymiánem nebo čtěte dál a podívejte se na naše tipy na její přípravu.

Polévka z pečených rajčat s citronem a tymiánem

Po sdílení těchto těstovin z kardamomových pečených rajčat jsme chtěli vyzkoušet další recept kombinující pečená rajčata a citrusy. Místo kardamomu a citronu (jako v těstovinách) jsme do této snadné polévky z pečených rajčat šli s citronem a čerstvým tymiánem. Přemýšleli jsme o tom, že bychom tuto polévku nazvali „polévka pro dospělé“, protože se trochu liší od tradičnější krémové rajčatové polévky. Tato polévka je mnohem lehčí a díky citronu chutná svěže.

Jak vařit polévku z pečených rajčat s citronem

K přípravě polévky jsme použili naši novou oblíbenou kuchyňskou vychytávku, OXO Food Mill na nejhrubším nastavení. Můžete použít mixér, ale upřednostňujeme texturu, kterou získáte pomocí mlýnku na potraviny.

Jak vařit polévku z pečených rajčat s citronem a tymiánem

Na přípravu polévky začneme restovat spoustu rajčat s tymiánem, česnekem a pár proužky citronové kůry. Protože používáme mlýnek na potraviny, nemusíte stroužky česneku odstraňovat slupku. Při mixování polévky chytne slupku. Pokud používáte mixér, možná budete chtít odstranit slupky hned.

Pražení rajčat

Přidejte olivový olej, sůl a pepř a opékejte, dokud rajčata nezačnou karamelizovat po okrajích. Zatímco se opékají, opečte ve velkém hrnci cibuli a přidejte pečená rajčata a česnek. Zde je další recept na polévku z pečených rajčat, vyrobený z cibule, česneku a bazalky.

Zalijte trochou kuřecího vývaru a velkou konzervou rajčat. Poté polévku provařte v mlýnku. Mimochodem, pokud používáte mlýnek na potraviny, nezapomeňte po dokončení seškrábnout pod mlýnkem. Nechcete si nechat ujít všechny ty dobré věci.

Použití mlýnku na vaření polévky

Polévku přidejte zpět do hrnce a zalijte půl na půl pro trochu krémovitosti – hodí se i kokosové nebo mandlové mléko.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v prosinci 2011. Od zveřejnění tohoto v roce 2011 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Polévka z pečených rajčat s citronem a tymiánem

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tato rajčatová polévka s citronem a tymiánem chutná svěže a jasně. Při loupání citronu použijte škrabku na zeleninu na 1/4 palce široké proužky kůry. Pokud máte nějaký po ruce, mlýnek na potraviny s nejhrubší čepelí vytvoří pěknou hustou texturu. Jako náhradu můžete použít i ponorný mixér nebo mixér.

Vyrobí přibližně 6 porcí

Budete potřebovat

3 libry zralých rajčat, nakrájených na čtvrtiny

4 snítky čerstvého tymiánu nebo 2 lžičky sušeného

4 celé stroužky česneku, zbavené slupky

4 proužky citronové kůry, každý 1/4 palce široký a 2 palce dlouhý

4 lžíce extra panenského olivového oleje

2 střední cibule, nakrájené

1 (28 uncí) plechovka celých rajčat se šťávou

4 šálky kuřecího vývaru s nízkým obsahem sodíku nebo zeleninového vývaru, podívejte se na náš snadný recept na kuřecí vývar

1/4 šálku půl na půl nebo nemléčného mléka, jako je mandlové a kokosové

Sůl a čerstvě mletý pepř

1/4 šálku drobky feta nebo modrého sýra k podávání, volitelné

Pokyny

  • Pečená rajčata
  • Zahřejte troubu na 400 stupňů F.

    Na plech házejte rajčata, česnek, snítky tymiánu, citronovou kůru, 2 lžíce olivového oleje a asi 2 lžičky soli. Rozložte do jedné vrstvy a opékejte, dokud okraje rajčat nezačnou karamelizovat, asi 45 minut.

    Mezitím si ve velkém hrnci opečte cibuli se 2 lžícemi olivového oleje, dokud nezměkne a nezačne hnědnout, asi 10 minut.

    • Dokončit
    • Přidejte k cibuli orestovaná rajčata a česnek včetně tekutiny na plechu, rajčata z konzervy a kuřecí vývar. Přiveďte k varu a odkryté vařte 30 minut.

      Polévku nechte projít mlýnkem s nejhrubší čepelí nebo ji rozmixujte ponorným mixérem nebo mixérem. Přidejte zpět do hrnce a vmíchejte půl na půl (nebo nemléčné mléko). Úpravu ochuťte solí a/nebo pepřem. Podávejte se sýrovou drobenkou – volitelné.

Tipy Adama a Joanny

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post