Pikantní okurkový salát

Jak udělat nejlepší okurkový salát! Na tenké plátky nakrájené okurky přelijeme sladkou, pikantní zálivkou z octa, trošky cukru a dijonské hořčice. Přejděte na recept na pikantní okurkový salát

Podívejte se na video

Video s receptem na pikantní okurkový salát

Nejlepší a nejchutnější okurkový salát můžete připravit pomocí několika jednoduchých triků. Je neuvěřitelné, jak velký rozdíl dělají. Nejprve si okurky osolíme, aby chutnaly úžasně a zůstaly křupavé. Za druhé, naši cibuli zničíme ve studené vodě, takže její syrová chuť nepřebije salát. Tento salát je bez mléka a majonézy. Klikněte na náš Tzatziki okurkový salát pro krémový salát.

Tajemství nejlepšího okurkového salátu

Tajemství tohoto receptu na okurkový salát je solení okurek. Sůl dochutí okurky a odstraní přebytečnou vodu, zálivku naředí.

Pikantní okurkový salát

Vidíte, okurky jsou vyrobeny převážně z vody. Osolením tedy vytáhneme přebytečnou vodu, než okurky zalijeme zálivkou. Dělali jsme to v jiných receptech – pamatujete si na náš salát coleslaw bez majonézy a tento krémový okurkový salát vyrobený z řeckého jogurtu?

Nasolení okurek udělá zálivku chutnou, nezalévanou. To také způsobí, že okurky budou chutnat více jako okurky. Zvýrazňuje jejich chuť. Proces solení trvá asi 30 minut a stojí za to.

Děláme to takto: Nakrájejte okurky na tenké mince — používáme náš mandolínový kráječ, ale funguje i nůž. Mince z okurky posypte solí a poté je nechte 30 minut odležet v cedníku – ten náš postavíme do dřezu.

Solení okurek

Po 30 minutách opláchněte okurky studenou vodou. Opláchnutím se odstraní přebytečná sůl, takže salát nebude příliš slaný. Nakonec je vyždímejte do sucha přidáním na čistou utěrku a vymačkejte.

Vymačkávání okurek nasucho

Když máte osolené, opláchnuté a vymačkané okurky, je čas udělat salát. Dresink je jednoduchý a vyrobený z octa, hořčice a trochy cukru pro rovnováhu.

Na závěr přidáme hrst nakrájené červené cibule. Snadný! Salát si můžete vychutnat hned, ale po hodině v lednici se zlepší.

Další jednoduché recepty na salát

Recept aktualizován, původně zveřejněn v červnu 2013. Od zveřejnění v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Pikantní okurkový salát

Pikantní okurkový salát

  • PŘÍPRAVKA
  • CELKOVÝ

Tajemstvím tohoto salátu je solení okurek. Po nakrájení na tenké plátky je vydatně osolíme a necháme 30 minut v klidu. Když okurky sedí, stávají se ještě více „okurkovými“ a uvolňují nadbytečnou vlhkost, která, pokud by nebyla odstraněna, by udělala zálivku vodnatou. Poté se přelijí jednoduchým dresinkem a nechají se marinovat alespoň 1 hodinu, ale ne déle než jeden den. Salát zabere trochu času navíc se solením a marinováním, ale váš čas strávený v ruce je minimální.

Doba nečinnosti tohoto receptu je 1 1/2 hodiny. K tomu rádi nakrájíme okurky na tenké plátky (1/16 palce nebo 1,5 mm). Po přípravě salátu jsou okurky křupavé, ale trochu poddajné. Pokud chcete, aby byly okurky vydatnější, nakrájejte je silnější.

Vyrobí přibližně 4 porce

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

2 horké domácí nebo bezsemenné okurky, asi 1 1/2 libry

Sůl

2 až 3 lžičky krupicového cukru, podle toho, jak sladký salát máte rádi

1/4 šálku (60 ml) jablečného octa nebo destilovaného bílého octa

2 lžičky dijonské hořčice

1/4 střední červené cibule, nakrájené na tenké plátky

Pokyny

    Okurky nakrájejte na tenké plátky, promíchejte se dvěma lžičkami soli a poté přidejte do cedníku nad dřezem nebo mísou. Nechte 30 minut sedět.

    Okurky opláchněte studenou vodou a poté z nich vymačkejte přebytečnou vodu. (Aby to bylo snadné, přidáme okurky na čistou utěrku, tu svážeme a vymačkáme).

    Ve velké míse prošlehejte dvě lžičky cukru, octa a hořčice. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte další lžičku cukru. Přidejte okurky a červenou cibuli a poté promíchejte. Salát chlaďte alespoň 1 hodinu a až jeden den před podáváním.

Tipy Adama a Joanny

  • Okurky bez pecek: Často najdete okurky bez pecek prodávané zabalené v plastu. Mají tenčí slupku a jsou o něco sladší než běžné okurky. Mezi další názvy patří anglická okurka a skleníková okurka. Pokud je nemůžete najít, použijte běžné okurky a před krájením vydlabejte semínka lžící. Pokud mají okurky silnější voskovou slupku, doporučujeme celou nebo část oloupat.
  • Variace – Přidejte hlávkový salát: Po marinování okurek si všimnete, že na dně mísy bude sedět docela dost tekutiny. Pokud chcete, přeneste část tekutiny do malé misky, poté do ní zašlehejte 2 až 4 lžíce olivového oleje a vytvořte zálivku na salát. Poté natrháme listy salátu, promícháme s dresinkem a navrch podáváme okurky.
  • Máme rádi okurky nakrájené na tenké plátky. Při krájení máte dvě možnosti — použijte ostrý nůž nebo použijte kráječ na mandolínu. Pokud ji máte, mandolína dělá zázraky s tím, že věci jdou rychle. Pokud používáte mandolínu, kupte si pro jistotu kevlarové rukavice.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/4 receptu / Kalorie 45 / Protein 1 g / Uhlohydrát 9 g / Vláknina 2 g / Celkem cukrů 6 g / Celkový tuk 0 g / Nasycený tuk 0 g / Cholesterol 0 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post