Perfektní zapečený francouzský toast

Náš snadný zapečený francouzský toastový kastrol je lehce kořeněný, lehce nasládlý, uprostřed dokonale měkký a má máslově křupavý vršek. Můžete to udělat rovnou nebo předem – třeba i přes noc! Přejděte na recept Snadný pečený skořicový francouzský toast

Podívejte se na video

Video s receptem na pečený francouzský toast

Jak vyrábíme pečené francouzské toasty od nuly

Vždy jsem milovala francouzský toast a dokonce jsme na blogu sdíleli tradičnější recept na francouzský toast na sporáku, ale tato snadná pečená verze se rychle stala mou oblíbenou. Je vynikající a je ideální pro přípravu předem nebo pro davy lidí.

Používáme kvalitní chléb, vejce, kombinaci mléka a smetany pro bohatost, javorový sirup a vanilkový extrakt pro sladkost a teplé koření na pečení, aby bylo extra chutné.

Recept je přímočarý a ideální pro výrobu v předstihu, což, pokud to děláte pro pobavení, jako například ráno na Den díkůvzdání nebo brunch, je perfektní! Zde je základní postup:

  1. Vysušte chleba. Pro nejlepší propečené francouzské toasty je důležité, abyste použili buď den starý chléb, nebo jej před smícháním s ostatními ingrediencemi rychle osušili v troubě. To zajišťuje, že chléb absorbuje veškerou tekutinu a chutě francouzského toastu, ale nezměkne. (Skutečně čerstvý chléb se na vás promění v kaši.)
  2. Připravte si pudink z francouzského toastu. Aby to bylo extra chutné, bohaté a uprostřed trochu krémové, použijeme docela dost vajec, mléka a smetany. Mléko samozřejmě postačí, pokud nemáte smetanu, ale mějte na paměti, že směs ztratí trochu té líbezné sytosti. Pro dochucení vaječné směsi přidáme javorový sirup (já ráda používám čistý javorový sirup), vanilkový extrakt, skořici, kardamom, muškátový oříšek a sůl.
  3. Namočte chléb do pudinku. Když jsme poprvé dělali tento recept, pudink jsme přelili na plátky chleba složené v pekáčku. To se povedlo, ale pudink nepokryl všechen chléb. Proto, než chléb zalijeme veškerým pudinkem, každý plátek do něj rychle ponoříme.
  4. Do zapékací mísy přidáme namočený chléb a přelijeme pudinkem. Líbí se mi obložení chleba, aby vypadal jako střešní šindele. Poté navrch nalijeme zbytek pudinku.
  5. Nechte alespoň 30 minut odstát nebo nechte přes noc. Chcete-li získat nejlepší francouzský toast, chcete dát chlebu šanci absorbovat co nejvíce pudinku. To by se mělo stát do půl hodiny, ale pokud připravujete francouzský toast s předstihem, můžete misku přikrýt a dát přes noc do chladničky!
  6. Upéct. Pečeme přikryté 30 minut, nádobu odkryjeme a pečeme dalších 10 minut, nebo dokud nebude chléb na povrchu nafouknutý a zlatavě hnědý. Před pečením posledních 10 minut polijeme vršek chleba rozpuštěným máslem a posypeme skořicovým cukrem a přidáme máslovou, křupavou polevu.
Snadno zapečený francouzský toastový kastrol

Další naše oblíbené snídaně: Podívejte se na náš recept na přípravu nejlepších nadýchaných palačinek nebo těchto dokonale křupavých vaflí.

Variace pečeného francouzského toastu

Tento francouzský toastový kastrol je vynikající, jak je napsáno, ale to neznamená, že není možné provést několik změn, aby byl váš vlastní. Zde je několik návrhů:

  • Přidejte sušené ovoce nebo ořechy: Pro větší texturu a barvu přidejte do pudinku před nalitím na chléb asi 1/2 šálku ořechů nebo sušeného ovoce.
  • Přidejte dýňové pyré: Na dýňový francouzský toast zašlehejte 1/2 šálku dýňového pyré do pudinku. Zde je náš Francouzský toast z pečené dýně pro inspiraci.
  • Přidejte nakrájené banány: Po 30 minutách pečení pekáč odkryjeme, přidáme rozpuštěné máslo a nakrájené banány a posypeme skořicovou cukrovou polevou. Pečte dalších 10 minut.
  • Přidejte čerstvé jahody: Upečený kastrol posypeme čerstvým ovocem nebo je přidáme do mísy před pečením.
  • Udělejte si verzi inspirovanou tvarohovým koláčem: Šlehejte 6 uncí smetanového sýra pokojové teploty s trochou javorového sirupu, dokud nebude šlehaný a mírně sladký. Před pečením nakrájejte smetanový sýr mezi plátky chleba v kastrolu.
Snadno zapečený francouzský toastový kastrol

Často kladené otázky

Mohu si předem připravit pečený francouzský toast?

Absolutně! Můžete chléb osušit a připravit si pudinkovou směs pár dní předem a poté obě smíchat a upéct (pudink uchovávejte zakrytý v lednici). Nebo můžete postupovat podle našeho receptu až do přidání pudinkové směsi na chléb v kastrolu, přikrýt, přes noc vychladit a druhý den péct. Zbytky francouzského toastu se také docela dobře ukládají. Jednoduše ohřejte v mikrovlnné troubě nebo troubě.

Mohu zmrazit pečený francouzský toast?

Ano! Po upečení nechte francouzský toast vychladnout a poté jej přendejte do vzduchotěsných nádob bezpečných v mrazáku. Zmrazit na měsíc (možná i více). Až budete připraveni k jídlu, ohřejte v troubě nebo mikrovlnné troubě, dokud se nezahřeje.

Jaký druh chleba mám použít?

Pro nejlepší francouzský toast použijte kvalitní chléb, nejlépe z místní pekárny. Pro francouzský toast s trochu větší strukturou doporučujeme vydatný chléb pekařského stylu, jako je francouzský chléb, kvásek nebo rustikální bochník. Pro francouzský toast, který je ve středu měkčí a máslovější, vyzkoušejte obohacené chleby jako Brioche nebo Challah. Nejlepší je také použít den starý chléb, protože snadněji nasákne pudinkovou chuť, aniž by se stal kašovitým. Pokud nemáte čas čekat, nebojte se, do našeho receptu jsme zabudovali krok, který chléb i tak vysuší.

Další recepty na snídaně přátelské k davu

Pečený francouzský toastový kastrol s ovocem

Perfektní zapečený francouzský toast

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tento snadno pečený kastrol s francouzskými toasty je lehce kořeněný, lehce nasládlý, uprostřed dokonale měkký a má máslově křupavý vršek. Můžete to udělat rovnou nebo si to udělat předem. Chcete-li francouzský toast přes noc, zakryjte ho a uložte přes noc do lednice a pak před ranním pečením vyndejte asi 20 minut, abyste měli šanci, že se před pečením přiblíží pokojové teplotě.

Vyrobí 8 porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 velký den starý bochník chleba jako brioška, ​​challah, křupavý kvásek nebo francouzský chléb, viz poznámky

6 celých vajec

1 šálek plnotučného mléka

1/2 šálku husté smetany ke šlehání

2 lžíce pravého javorového sirupu

1 lžíce vanilkového extraktu

3/4 lžičky mleté ​​skořice

1/8 lžičky mletého kardamomu

1/8 lžičky čerstvého strouhaného muškátového oříšku

1/4 lžičky jemné mořské soli

2 lžíce másla plus další na vymaštění pánve

Volitelné polevy: javorový sirup, med, moučkový cukr a čerstvé bobule

Poleva ze skořicového cukru

1 lžička krystalového cukru

1/2 lžičky mleté ​​skořice

Pokyny

  • Připravte si francouzský toast
  • Zapékací misku o rozměrech 9 x 13 palců vymažte máslem a dejte stranou.

    Nakrájejte chléb na silné plátky (1/2 palce až 1 palec tlusté). Každý krajíc chleba rozkrojte napůl a vytvořte dva trojúhelníky.

    Ve velké míse šlehejte vejce, mléko, smetanu, javorový sirup, vanilku, skořici, kardamom, muškátový oříšek a sůl, dokud se nespojí.

    Každý krajíc chleba rychle ponořte do mléčné směsi a vložte do zapékací mísy, každý krajíc uspořádejte tak, aby byly šikmé a mírně se překrývaly (jako střešní šindele).

    Když jsou všechny plátky chleba naaranžované v pekáčku, zalijte vršek zbylou mléčnou směsí. Zakryjte misku hliníkovou fólií a chlaďte alespoň 30 minut až přes noc.

    • Pečeme francouzský toast
    • Zahřejte troubu na 350 ° Fahrenheita (175 ° C). Francouzský toast pečte ještě zakrytý 30 minut.

      Po 30 minutách připravte skořicovou cukrovou polevu smícháním 1 lžíce cukru a 1/2 lžičky skořice. Rozpusťte 2 lžíce másla, odkryjte francouzský toast a poté pomalu přelijte rozpuštěným máslem vršek, snažte se pokrýt většinu plátků chleba.

      Na chléb posypte skořicový cukr a pečte odkryté, dokud nejsou špičky chleba zlatavě hnědé a chléb vypadá nafouknutý, asi 10 minut. Nechte 5 minut vychladnout, nakrájejte na 8 čtverců a podávejte s oblíbenými polevami.

Tipy Adama a Joanny

  • K tomu se nejlépe hodí jednodenní nebo vysušený chléb. Pokud se váš chléb zdá stále čerstvý, nakrájejte ho a poté vložte do trouby vyhřáté na 350 °F na 10 až 15 minut, aby oschl. Nechcete chléb zhnědnout, pouze vysušit.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 z 8 porcí / Kalorie 285 / Celkový tuk 11,5 g / Nasycený tuk 5,6 g / Cholesterol 158,7 mg / Sodík 441,5 mg / Uhlohydrát 33,5 g / Vláknina 1,4 g / Celkem cukrů 9 g / Protein 11,3 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post