Perfektní pečené batátové hranolky

Jak vyrobit hranolky ze sladkých brambor v troubě které jsou zvenku karamelizované a uvnitř jemné. Není zde potřeba žádný smažák. Zvažte vytvoření dvojité dávky. Tyto křupavé batátové hranolky jsou návykové. Přejděte na recept na pečené sladké bramborové hranolky

Domácí pečené batátové hranolky

Jak udělat nejlepší sladké bramborové hranolky

Sladké bramborové hranolky lze vyrobit dvěma způsoby: můžete je smažit, nebo je můžete péct. Raději děláme zdravější pečené batátové hranolky. Udělejte si tento recept na hranolky pečené v troubě a odměňte se křupavými, karamelizovanými hranolky s jemnými středy.

Pochutnat si můžete i na těchto receptech: Vyzkoušejte naše domácí tatérky, které se pečou, ne smaží. Máme také tento recept na pečené hranolky s tím nejlepším kořením. Nebo připravte Joanniny oblíbené křupavé pečené brambory.

Křupavé pečené batátové hranolky

Úplný recept je níže, ale zde je stručný přehled toho, jak vyrobit hranolky ze sladkých brambor:

Krok jedna, očistěte sladké brambory a nakrájejte je na hranolky. Je jen na vás, jak tlusté hranolky chcete mít. Sladké bramborové hranolky mám ráda tenké a křupavé, takže jak je vidět z našich fotek, krájíme je pěkně na tenko. V našem receptovém videu sdíleném níže můžete také vidět, jak krájím batáty na hranolky.

Sladké bramborové hranolky nakrájené na tenké plátky

Krok dva, hranolky osolte a zalijte olejem. Dochuťte je vydatným množstvím soli a pepře, aby byly hranolky ze sladkých brambor nejlepší chuti (nebo použijte ochucenou sůl). Aby zhnědly a byly v troubě křupavé, potřete je trochou oleje. Ráda používám olivový olej, ale můžete použít to, co máte po ruce. Kokosový olej dodává příjemnou chuť. V tomto receptu na pečené batáty skutečně používáme kokosový olej.

Můžete nechat koření jednoduché nebo přidat ještě více chuti kořením. Například špetka kajenského pepře, kmínu, koriandru, chilli nebo vaše oblíbená pikantní směs koření by byla pěkným doplňkem. Můžete použít i skořicový cukr.

Koření hranolky ze sladkých brambor

Krok tři, přidejte hranolky na plechy na pečení. Hranolky rozložíme na dva horké plechy — použijeme dva, aby hranolky nebyly příliš blízko sebe. Kdyby byly, místo pečení a křupání by se zapařily. Rád si předehřívám i plech na pečení. Tímto způsobem se začnou vařit, když hranolky dopadnou na plech.

Pečení sladkých bramborových hranolků

Krok čtyři: Sladké bramborové hranolky pečte, dokud nezhnědnou a nebudou křupavé. Hranolky se pečou 15 až 25 minut, podle toho, jak velké je nakrájíte. Během pečení je hlídejte, aby nezhnědly.

Mohlo by se vám také líbit: Podávejte je s naším domácím kečupem, smetanovou medovou hořčičnou omáčkou nebo naší jednoduchou omáčkou na smažení!

Nejlepší teplota pro pečení sladkých bramborových hranolků

Při pečení hranolků ráda používám horkou troubu. Jedu na 450° Fahrenheita. Pokud vaše hranolky hnědnou příliš rychle, snižte teplotu na 425° Fahrenheita a přidejte ještě několik minut pečení.

Jíte slupky ze sladkých brambor?

Slupky batátů nechávám na. Miluji extra texturu (a výživu), kterou poskytuje. Ponechání slupky ze sladkých brambor také urychlí přípravu.

Další recepty ze sladkých brambor

Recept aktualizován, původně zveřejněn v lednu 2014. Od zveřejnění tohoto článku v roce 2014 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme video s rychlým receptem. – Adam a Joanne

Perfektní pečené batátové hranolky

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tyto batátové hranolky mají karamelizované okraje a jemné středy. Podívejte se na naše video s receptem, jak nakrájíme batáty na hranolky.

Pamatujte, že doba pečení se může lišit v závislosti na tom, jak velké batáty nakrájíte a jak přesná je vaše trouba. (Trouby často běží trochu studené nebo horké, takže máme uvnitř trouby teploměr, abychom to měli pod kontrolou). Pokud se vám zdá, že hranolky hnědnou příliš rychle, snižte teplotu trouby o 25 stupňů.

Slupku si necháme na batátové hranolky, ale pokud je chcete raději bez, jděte do toho a oloupejte je.

Dělá 4 porce

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

4 střední sladké brambory

3 lžíce olivového oleje

1/2 lžičky jemné mořské soli

1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře

Domácí kečup, volitelné

Pokyny

    Zahřejte troubu na 450 stupňů Fahrenheita. Připravte si dva plechy na pečení. Hranolky se lépe propečou, když je položíte přímo na plech. (Volitelné: Plechy vyložte hliníkovou fólií nebo silikonovou pečicí podložkou pro snadnější čištění.)

    Vložte plechy na pečení do trouby, aby se předehřály.

    Vydrhněte a poté nakrájejte sladké brambory na 1/2palcové tyčinky. Přidejte do velké mísy a promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem.

    Vyjměte předehřáté plechy na pečení z trouby a pak mezi ně ponořte sladké brambory. Rozložte hranolky. Snažte se je nepřeplňovat, jinak nezhnědnou.

    Pečte hranolky, jednou otočte a jednou otočte pánve, dokud okraje lehce nezhnědnou a středy nezměknou; 15 až 25 minut. Sladké bramborové hranolky jsou hotové, když povrch vypadá suchý a trochu nafouklý. Neznepokojujte se, pokud okraje zhnědnou. Budou chutnat více karamelizovaně než spáleně.

    Podávejte hranolky s vaší oblíbenou omáčkou a extra posypem soli.

Tipy Adama a Joanny

  • Kukuřičný škrob – Někteří přísahají, že před vhozením a pečením do hranolků přidají špetku kukuřičného škrobu, aby byly hranolky extra křupavé. Funguje to, takže pokud máte chuť, zkuste to. Většinou to vynecháváme, ale to jen proto, že jsme s hranolkami velmi spokojeni tak, jak jsou.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Kalorie 201 / Protein 2 g / Uhlohydrát 26 g / Vláknina 4 g / Celkem cukrů 5 g / Celkový tuk 10 g / Nasycený tuk 1 g / Cholesterol 0 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post