Perfektní medové máslo

Medové máslo se snadno vyrábí a chutná úžasně rozetřete na toasty, muffiny, koláčky a palačinky. Miluju, když máme doma medové máslo! To je hodně dobré. Přejít na recept s medovým máslem

Medové máslo

Jak vyrobit medové máslo

Jak jsem již zmínil, medové máslo je hračka. Zde je to, co budete potřebovat:

  • Kvalitní slané máslo (nebo nesolené máslo a špetku mořské soli). Rád k tomu používám máslo evropského stylu – jako Kerrygold nebo Plugra
  • Miláček

Na výrobu medového másla, vyšleháme máslo pokojové teploty s medem. Je to tak jednoduché.

Na 1 šálek másla bych rád přidal 1/4 šálku medu, protože toto množství medu zajišťuje, že máslo není příliš sladké. Pro sladší, výraznější medovou chuť použijte 1/3 šálku medu.

K výrobě používáme ruční mixér, ale můžete použít pískový mixér, kuchyňský robot nebo máslo s medem rozmixovat ručně. Pokud to plánujete dělat ručně, ujistěte se, že máslo před začátkem změklo; jinak bude míchání příliš obtížné.

Vyšleháním medu do másla vznikne medové máslo

Jak změkčit máslo

Nechte máslo při pokojové teplotě asi hodinu. Pro urychlení procesu nakrájejte máslo na malé kostičky a přikryjte ho miskou. Pokud je kuchyně studená, přelijte misku horkou vodou a osušte ji, než zakryjete máslem.

Variace

Na 1 šálek (8 uncí) másla,

  • Udělejte pomerančové máslo a přidejte jednu až dvě lžičky čerstvě nastrouhané pomerančové kůry
  • Připravte si skořicové máslo a přidejte navíc 1/4 lžičky mleté ​​skořice nebo koření na dýňový koláč
  • Udělejte to trochu zajímavější a přidejte špetku čerstvě mletého černého pepře
  • Udělejte to pikantní a použijte horký med nebo přidejte trochu kajenského pepře (1/8 lžičky je dobrý výchozí bod)
  • Vytvořte javorové máslo nahrazením medu 1/4 šálku čistého javorového sirupu

Jak dlouho vydrží medové máslo

Domácí medové máslo uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici. Takto to vydrží docela dlouho (minimálně jeden měsíc). Můžete jej také zmrazit až na tři měsíce.

Medové máslo

Jak to použít

Kdykoli použijete máslo, použijte medové máslo. Mažeme na chleba, toasty, muffiny, koláčky a podáváme s plackami. Můžete s ním dokonce vařit. Miluju ho házet s pečenou zeleninou nebo přidávat do pečených batátů. Zvažte použití s ​​trochou mletého česneku pro krevety s medovým máslem nebo kuře!

Další recepty s medem

Perfektní medové máslo

Medové máslo se snadno vyrábí a chutná úžasně namazané na toasty, muffiny, koláčky a palačinky. Miluju, když máme doma medové máslo! To je hodně dobré.

Dělá asi 1/2 šálku

Budete potřebovat

1 šálek (8 uncí) slaného másla při pokojové teplotě

1/4 až 1/3 šálku (85 gramů až 113 gramů) čistého medu

1/4 lžičky mleté ​​skořice

1 špetka jemné mořské soli, volitelně, přidejte, pokud používáte nesolené máslo

Pokyny

  • Ohřejte máslo na pokojovou teplotu
  • Budete potřebovat změklé máslo pokojové teploty. Nechte máslo při pokojové teplotě asi hodinu. Pro urychlení procesu nakrájejte máslo na malé kostičky a přikryjte ho miskou. Pokud je kuchyně studená, přelijte misku horkou vodou a osušte ji, než zakryjete máslem.

    • Udělejte si medové máslo
    • Šlehejte máslo pokojové teploty ručním nebo stojatým mixérem, dokud nebude našlehané a nadýchané, 1 až 2 minuty.

      Nalijte 1/4 šálku medu a přidejte skořici. Šlehejte na střední rychlost, dokud se nepromíchá. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte dalším medem. Pokud jste použili nesolené máslo, přidejte špetku jemné mořské soli.

      Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici asi jeden měsíc.

Tipy Adama a Joanny

  • Rádi k tomu používáme máslo evropského typu, jako je Kerrygold nebo Plugra.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Ve výpočtech jsme nasadili 1/4 šálku medu.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 polévková lžíce / Kalorie 118 / Celkový tuk 11,5 g / Nasycený tuk 7,3 g / Cholesterol 30,5 mg / Sodík 91,5 mg / Uhlohydrát 4,5 g / Vláknina 0,1 g / Celkem cukrů 4,4 g / Protein 0,1 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post