Perfektní máslové sušenky

Milujeme tyto bohaté a máslové křehké sušenky. Recept je jednoduchý a sušenky jsou dostatečně pevné na to, aby vydržely několik dní (ne-li týdnů, když jsou chlazené). Je potřeba jen pár ingrediencí a žádný mixér! Potřebujete pouze misku a lžíci. Přejděte na recept na sušenky

Máslové sušenky

Asi vám nemusíme říkat, jak úžasné jsou křehké sušenky. Jsou to bohaté, máslové sušenky, které se snadno vyrábějí a jsou dostatečně pevné na to, aby vydržely celé dny (ne-li týdny, když je vychlazené). Vyžaduje minimum ingrediencí a žádný mixér! Tady je potřeba jen miska a lžíce.

Na křehké sušenky používáme rozpuštěné máslo a pečeme dlouho při nízké teplotě. Při nízkém a pomalém pečení se sušenky stávají návykově lahodnými. Díky těmto sušenkám se ingredience, které už tak zbožňujeme, jako máslo a cukr, dokonale lesknou.

Mohlo by se vám také líbit naše sušenky Snickerdoodles, jejich příprava je stejně jednoduchá a vždy vyletí z talíře. Nebo, pokud je chcete vyrobit jako dárek, podívejte se na pár našich oblíbených domácích dárků: slané karamely, nebeské čokoládové lanýže a karamely v slané čokoládě.

Jak vyrobit křehké sušenky – snadné jako 1 2 3

S velmi malým praktickým časem se tyto sušenky snadno vyrábějí. Vyrábíme je takto:

Máslové sušenky

1. Smíchejte cukr, pomerančovou kůru, vanilkový extrakt a sůl s rozehřátým rozpuštěným máslem.

Tyto považujeme za klasické křehké sušenky. Naší múzou byly tradiční skotské křehké sušenky prodávané v obchodě.

Smíchejte cukr, pomerančovou kůru, vanilkový extrakt a sůl s rozehřátým rozpuštěným máslem.

Ve skutečnosti jsme nechtěli zabloudit příliš daleko, ale přidali jsme jeden zvrat – nádech pomerančové kůry. Není tam tolik, aby sušenky chutnaly jako pomeranč, ale jen tolik, aby přidaly trochu sladkosti.

2. Přidejte mouku a míchejte, dokud nevznikne lesklé máslové těsto.

Na přípravu těsta na sušenky potřebujete jen pár minut. Stačí pár tahů lžící a je hotovo. Jakmile je těsto hotové, natlačíme ho na plech vyložený alobalem.

Přidáme mouku a mícháme, dokud nevznikne lesklé máslové těsto.

Těsně před pečením necháme těsto alespoň 30 minut odpočinout. To dává mouce šanci absorbovat vlhkost a chuť z másla.

3. Pečeme metodou na dvakrát.

Bylo důležité dostat se co nejblíže k našemu oblíbenému křehkému chlebu z obchodu dvakrát pečená metoda s tím opravdu pomáhá. Sušenky se pečou na pánvi, dokud nejsou pevné a po okrajích světle zlaté. Poté je opatrně nakrájíme na čtverečky (hezké jsou i trojúhelníky nebo prsty) a pečeme dalších 15 minut dozlatova a křupava.

Je to trochu časově náročné, ale opravdu si myslíme, že to nakonec stojí za to. Navíc jsme s tím byli v pohodě, protože čas potřebný k praktickému využití byl nízký. Jo a prakticky žádné nádobí.

Křehké sušenky na fólii

Recept na křehké sušenky jsme chtěli přidat do Inspired Taste už nějakou dobu a jsme moc rádi, že jsme si vybrali právě tento. Udělali jsme spoustu výzkumů, abychom na to přišli. Průlom nastal, když jsme narazili na recept Alice Medrichové – je geniální, pokud jde o dezerty. Právě ona přišla s metodou dvakrát pečenou.

Recept Alice najdete v její kuchařce Pure Dessert (affiliate link na Amazonu). A pro případ, že byste měli náladu na další recepty na sušenky, podívejte se na tyto:

Pokud tento recept vyzkoušíte, dejte nám vědět! Zanechte komentář, zkontrolujte jej a nezapomeňte označit fotografii #inspirovaná chuť na Instagramu. Veselé vaření!

Recept aktualizován, původně zveřejněn v prosinci 2014. Od zveřejnění v roce 2014 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Perfektní máslové sušenky

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Milujeme tyto bohaté a máslové křehké sušenky. Recept je jednoduchý a sušenky jsou dostatečně pevné na to, aby vydržely několik dní (ne-li týdnů, když jsou chlazené). Je potřeba jen pár ingrediencí a žádný mixér! Potřebujete pouze misku a lžíci.

Vytvoří přibližně 16 sušenek

Budete potřebovat

12 lžic nesoleného másla (170 gramů nebo 1 1/2 tyčinky), rozpuštěného a ještě teplého

5 polévkových lžic (65 gramů) krystalového cukru plus další na posypání po upečení

1 lžička vanilkového extraktu

1 lžička jemně nastrouhané pomerančové kůry

1/2 lžičky košer soli

1 ½ šálku (195 gramů) univerzální mouky

Pokyny

  • Udělejte těsto
  • 8palcovou čtvercovou pánev vyložte hliníkovou fólií tak, aby ze dvou stran visela přes boky (to pomáhá při vyjímání upečených sušenek z pánve).

    Smíchejte cukr, vanilku, pomerančovou kůru a sůl. Při mixování nezapomeňte do cukru vtlačit kůru, která uvolní vonné oleje. Vmíchejte rozehřáté rozpuštěné máslo, dokud se cukr prakticky nerozpustí v másle. Přidejte mouku a jemně míchejte, dokud nevznikne těsto a nezůstanou žádné pruhy mouky. Ze všeho másla bude vypadat velmi leskle.

    Konečky prstů vtlačte těsto do připravené formy. Nechte stranou při pokojové teplotě nejméně 30 minut a až 2 hodiny. Nebo chlaďte přes noc. (To dává mouce šanci absorbovat vlhkost a chuť z másla).

    Krok receptu Křehké sušenky

    • Péct sušenky
    • Umístěte rošt do spodní třetiny vaší trouby a zahřejte troubu na 300 stupňů F.

      Sušenky pečte, dokud neztuhnou a okraje nebudou světle zlatohnědé, asi 45 minut. Vyjměte sušenky, ale nechte troubu zapnutou. Vršek těsta posypeme asi lžící cukru a necháme 10 minut vychladnout na pánvi.

      Pomocí hliníkové fólie opatrně vyjměte křehké pečivo z pánve. Těžkým ostrým nožem nakrájejte křehké pečivo do požadovaného tvaru — my máme rádi buď 16 čtverců nebo 32 trojúhelníků. Při krájení se může křehké pečivo trochu drobit – nebojte se, buďte při krájení tak opatrní, jak jen můžete. Pár ztracených rohů není velký problém.

      Sušenky přendejte na plech vyložený alobalem, pečicím papírem nebo silikonovou pečicí podložkou. Pečte 15 minut. Sušenky vychlaďte na chladicím stojanu a poté uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě až týden při pokojové teplotě (nebo zmrazte na 2 až 3 týdny).

Tipy Adama a Joanny

  • Sůl: V naší kuchyni používáme košer sůl. Pokud ji nemáte po ruce, mějte na paměti toto: 1 lžička jemné mořské nebo stolní soli = asi 1 1/4 lžičky košer soli.
  • Náš výzkum: Než jsme přišli s tímto receptem, prozkoumali jsme několik receptů, ten nejúžasnější, který jsme našli, byl od Alice Medrichové. Tento recept je jen mírně upravený od jejího – je to její metoda dvojitého pečení cukroví, kterou jsme milovali. Díky tomu jsou podle nás tyto sušenky nejblíže našim oblíbeným skotským sušenkám z obchodu. Její recept na Křehké sušenky najdete v její kuchařce Pure Dessert. Také jsme se hodně naučili z Tipů na sušenky od jemného pečiva.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 sušenka / Kalorie 135 / Protein 1 g / Uhlohydrát 13 g / Vláknina 0 g / Celkem cukrů 4 g / Celkový tuk 9 g / Nasycený tuk 5 g / Cholesterol 23 mg / Sodík 74 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post