Perfektní jahodové muffiny

Jak udělat dokonalé jahodové muffiny s lehce kořeněným těstem a spoustou čerstvých jahod. Přejděte na recept na jahodové muffiny

Perfektní jahodové muffiny

Možná jste si všimli, že milujeme muffiny, pokud nás sledujete už nějakou dobu. Když mám náladu péct, ale neumývám nádobí, vdolky jsou moje oblíbená volba (viz naše oblíbené borůvkové muffiny).

Tyto jahodové muffiny jsou perfektní – jsou tak rychlé a přímočaré, že je můžete udělat ráno k snídani.

Další muffiny: Na výrobu těchto broskvových muffinů s lehce kořeněným vanilkovým těstem a zralými šťavnatými broskvemi vám postačí jedna miska.

Jak udělat muffiny plné čerstvých jahod

Po celou dobu děláme verzi těchto muffinů – někdy vyměníme jahody za jiné ovoce, jako jsou borůvky. Těsto je jednoduché – mouka, prášek do pečiva, trocha oleje, vejce, mléko a vanilkový extrakt.

Perfektní jahodové muffiny

V níže uvedeném receptu na jahodový muffin si všimnete, že jsme do těsta přidali několik dalších koření – skořici a jemně mletý černý pepř. Černý pepř se ve sladkém pečivu často nevidí, ale věřte nám, je tak dobrý.

Papriku konkrétně neochutnáte, ale zvedne chuť všeho v muffinu. Zkus to. Líbí se nám to.

Přidání jahod do těsta na muffiny

Zkuste na tyto muffiny použít jahody, které jsou sladké a chutné. Pokud je nemůžete najít, zkuste jiné bobule – borůvky, ostružiny, maliny nebo třešně by byly úžasné.

Těsně před pečením přidáme a sladký top k muffinům. Je to zcela volitelné, ale milujeme ten malý kousek křupavosti, který přidá, jakmile se upečou.

Další recepty s čerstvými jahodami: Milujeme tento čerstvý jahodový koláč, stejně jako tento jednoduchý jahodový dort.

Pečené jahodové muffiny

Recept aktualizován, původně zveřejněn v dubnu 2014 ve spolupráci se Zlatou medailí moukou. Od zveřejnění v roce 2014 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Perfektní jahodové muffiny

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tyto lehké a vzdušné jahodové muffiny se vyrábějí bez námahy. Rádi do těsta přidáváme lehké koření se skořicí a jemně mletým černým pepřem. Černý pepř je trochu neobvyklý, ale přidání jen malého množství zvedne všechny chutě v muffinech. Klidně to vynechejte, ale vřele to doporučujeme.

Udělá 12 muffinů

Budete potřebovat

Muffiny

1 1/2 šálku (195 gramů) univerzální mouky

3/4 šálku (150 gramů) krystalového cukru

2 lžičky prášku do pečiva

1/4 lžičky jemné mořské soli

1/2 lžičky mleté ​​skořice

1/4 lžičky jemně mletého černého pepře

1/3 šálku (80 ml) rostlinného oleje

1 velké vejce

Nejlepší je 1/3 až 1/2 šálku (80 ml – 120 ml) mléka, mléka se sníženým obsahem tuku nebo plnotučného

1 1/2 lžičky vanilkového extraktu

6 uncí jahod, oloupaných a nakrájených na kostičky, asi 1 šálek nakrájených na kostičky

Poleva

1 lžička krystalového cukru

1/4 lžičky vanilkového extraktu

Pokyny

    Zahřejte troubu na 400 stupňů Fahrenheita. 12 standardních košíčků na muffiny vyložte papírovými vložkami.

    Ve velké míse šlehejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, skořici a černý pepř, dokud se dobře nepromíchají.

    Pomocí odměrky, která pojme alespoň 1 šálek, odměřte rostlinný olej. Přidejte vejce a poté naplňte odměrku po rysku 1 šálku mlékem (to by mělo být 1/3 až 1/2 šálku mléka).

    Přidejte 1 1/2 lžičky vanilkového extraktu a šlehejte, dokud se nesmíchá. Nalijte do mísy s moukou a míchejte vidličkou, dokud se nespojí. Nepřemíchávejte. Těsto na muffiny bude pěkně husté – viz poznámka níže). Vmícháme jahody.

Tipy Adama a Joanny

  • Mražené jahody: Mražené jahody rozmrazte a poté nakrájejte na kostičky.
  • Skladování: Nejlepší jsou v den pečení. Aby vám vydržely déle, vložte je do igelitového sáčku na 2 až 3 dny do lednice, poté je těsně před konzumací zahřejte. Chcete-li muffiny zmrazit, zabalte je pevně do hliníkové fólie nebo je vložte do mrazicích sáčků a zmrazte je až na 3 měsíce.
  • Tloušťka těsta: Těsto by mělo být husté a nabíratelné – nemělo by být tekuté ani suché nebo extra husté jako chlebové těsto. Pokud je těsto příliš tekuté, přidejte mouku po lžících, dokud nebude mít správnou konzistenci. Pokud je těsto suché nebo příliš husté, přidejte mléko po lžících, dokud nebude mít správnou konzistenci.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Předpokládali jsme mléko se sníženým obsahem tuku.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 muffin / Kalorie 180 / Protein 3 g / Uhlohydrát 27 g / Vláknina 1 g / Celkem cukrů 15 g / Celkový tuk 7 g / Nasycený tuk 1 g / Cholesterol 16 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post