Perfektní domácí jablečná omáčka

Domácí jablečný nálev je jednoduchý na přípravuneuvěřitelně voní kuchyně a chutná mnohem lépe než cokoli, co si můžete koupit v obchodě. Přejděte na Recept na domácí jablečnou omáčkou

Sklenice domácí jablečné omáčky s jablky a skořicí.

Z jakých jablek je nejlepší jablečná omáčka?

Jablečnou omáčku si doma připravíte jednoduše a k její výrobě můžete použít téměř jakékoli jablko. Takže pokud jste to četli a obávali se, že nemáte vhodná jablka na jablečný protlak, zastavte se. S naším jednoduchým receptem můžete použít jakékoli jablko.

Krok záběr ukazující jablka nakrájená na klínky připravená k výrobě jablečného pyré.

Pokud jde o výrobu jablečného pyré v naší kuchyni, vybíráme jablka, která rádi jíme. Pro nás to znamená sladká, křupavá jablka jako Honeycrisp, Fuji, Cox, Gala a Pink Lady. Po uvaření chutnají skvěle a při použití sladších jablek, jako jsou tato, nemusíme ani přidávat sladidlo jako cukr.

Více kyselých jablek jako Granny Smith funguje také. Nicméně v závislosti na tom, jak svraštělou máte jablečnou šťávu, možná zjistíte, že jablečná šťáva vyrobená pouze z jablek Granny Smith potřebuje dotek sladidla.

To je ale v pořádku, protože v našem níže uvedeném receptu doporučujeme připravit jablečný protlak bez cukru a poté těsně před mixováním navrhnout ochutnat, zda nepotřebuje nějaké sladidlo. S touto metodou nemůžete udělat chybu a máte zaručenou jablečnou šťávu, kterou milujete!

Sklenice domácího jablečného pyré

Mohlo by se vám také líbit naše Easy Instant Pot jablečná omáčka nebo tato Extra Easy Cinnamon Apples

Proč do jablečné šťávy přidáváte citronovou šťávu nebo ocet?

Náš recept na jablečnou šťávu má čtyři hlavní ingredience: jablka, tyčinku skořice, citronovou šťávu (nebo ocet) a vanilkový extrakt. Citronová šťáva se může zdát jako zvláštní přísada, ale důrazně doporučujeme ji přidat.

Kombinaci citronu a jablek milujeme a používáme ji i v dalších jablečných receptech. Citronová šťáva zachovává barvu jablek a vyrovnává jejich sladkost. Nejlepší lžíce jablečného pyré chutná sladce a kysele zároveň. Je to ta rovnováha sladkého a trpkého, kvůli které je extrémně těžké odmítnout jablečný pyré.

Jak se jablka vaří, ztrácejí část své přirozené kyselosti, takže citron s tím pomáhá a zlepšuje chuť jablečného pyré.

Pokud nemáte rádi citron, zkuste místo něj pomerančový džus. Když děláme naše snadné jablko křupavé, používáme pomerančový džus místo citronové šťávy. Pokud nemáte čerstvou citronovou nebo pomerančovou šťávu, zkuste jablečný ocet.

Jak děláte skořicovou jablečnou omáčku?

Jablka a skořice jsou pro sebe jako stvořené. Milujeme tuto kombinaci stejně jako kdokoli jiný; viz naše pečená skořicová jablka nebo tento domácí jablečný koláč jako příklad. Při přípravě jablečného pyré přidáme do hrnce jednu tyčinku skořice.

Zjistil jsem, že jedna tyčinka skořice funguje, ale vždy můžete přidat další pro výraznější chuť skořice. Na konci vaření je také možné vmíchat trochu mleté ​​skořice. Začněte s 1/2 čajové lžičky a pokračujte dále.

Do tohoto receptu můžete přidat více koření. Miluji přihodit jeden nebo dva celé badyán, který dodává jemnou lékořicovou příchuť. Je to zcela volitelné. Doporučujeme také podívat se na náš recept na jablečný koláč a použít jej jako vodítko. V tomto receptu kombinujeme skořici se zázvorem, kardamomem, novým kořením a muškátovým oříškem. Podle chuti můžete přidat koření.

Jak dlouho vydrží domácí jablečná omáčka?

Jablečné pyré vydrží skladované ve vzduchotěsné nádobě v lednici až dva týdny. Jablečný protlak můžete také zmrazit až na 6 měsíců (možná i déle).

Pro pokyny ke konzervování jablečného pyré doporučujeme použít jiný zdroj. Se zavařováním a konzervováním potravin nemáme mnoho zkušeností.

Další jablečné recepty

Milujeme jablka! Zde jsou některé z našich nejlepších receptů na jablka:

Perfektní domácí jablečná omáčka

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Domácí jablečná omáčka je jednoduchá na přípravu, neuvěřitelně provoní kuchyni a chutná mnohem lépe než cokoli, co si můžete koupit v obchodě. Používejte jablka, která rádi jíte. Obzvláště rádi používáme křupavá, sladká jablka při výrobě jablečného pyré a obecně nepřidáváme žádná sladidla. Pokud máte pocit, že jablečná omáčka potřebuje nějakou extra sladkost, přidejte na konci vaření sladidlo podle chuti. Doporučujeme hnědý cukr, javorový sirup nebo med.

Jablka se slupkou nebo oloupaná? Jablečná omáčka vyrobená se slupkou má více barvy a trochu více chuti. K rozmixování omáčky a odstranění většiny uvařených slupek používám potravinářský mlýnek vybavený středním diskem pro nejlepší texturu. Pokud nemáte mlýnek na potraviny, můžete slupky rozmixovat do omáčky. Nebo omáčku propasírujte přes síto, abyste odstranili slupky. Pokud nechcete absolvovat žádný z těchto kroků navíc, použijte oloupaná jablka.

Vyrobí asi 4 šálky

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

4 libry křupavých sladkých jablek (8 velkých), opláchnutých, viz tipy

Jedna 3palcová tyčinka skořice nebo 1/2 lžičky mleté ​​skořice

2 lžíce čerstvé citronové šťávy, čerstvé pomerančové šťávy nebo jablečného octa

1 ½ lžičky vanilkového extraktu

1 až 2 celé badyány, volitelné

Hnědý cukr, med, javorový sirup nebo jiné sladidlo podle chuti, volitelné

Pokyny

  • Udělejte jablečný nálev
  • Oloupejte jablka (volitelně, viz nadpis výše). Odstraňte jádřince a nakrájejte jablka na velké kousky nebo měsíčky.

    Na dno velkého těžkého hrnce dejte jablka, tyčinku skořice, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a badyán. Přidejte 1/4 šálku vody a poté jablka kolem hrnce několikrát promíchejte.

    Hrnec přikryjte pokličkou a poté vařte na středně mírném ohni za občasného míchání, dokud nejsou velmi měkké, 25 až 35 minut. Když se jablka vaří, zkontrolujte je, abyste se ujistili, že hrnec není suchý. Pokud ano, přidejte trochu vody a mírně snižte teplotu.

    Sundejte hrnec z ohně, sejměte poklici a poté nechte jablka několik minut vychladnout.

    Ochutnejte jablečný protlak. Pokud chcete přidat sladidlo, přidejte ho podle chuti. Začněte lžičkou a poté přidávejte.

    Rozmačkejte nebo rozmixujte jablka do požadované konzistence. Pokud jste nechali jablečné slupky, mlýnek na potraviny vybavený středním diskem rychle oddělí jablečnou šťávu od slupek. Omáčku můžete také propasírovat přes síto, abyste oddělili slupky od omáčky.

    Jablečný protlak chladnutím trochu zhoustne, ale pokud se vám bude zdát příliš vodnatý, vložte jablečný protlak zpět do hrnce a vařte, dokud se trochu nezredukuje.

    • Skladování jablečného pyré
    • Uchovávejte jablečný protlak ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 2 týdnů. Zmrazte jablečný protlak až na 6 měsíců, možná i déle.

      Nemáme pokyny pro zavařování jablečného pyré a doporučujeme, abyste se poradili s dalšími zdroji pro zavařování.

Tipy Adama a Joanny

  • Nejlepší jablka k použití: V tomto receptu funguje většina odrůd jablek. V závislosti na tom, jak jsou sladké nebo nakyslé, možná zjistíte, že je budete muset upravit trochou sladidla, jako je javorový sirup nebo hnědý cukr. Používáme jablka, která rádi jíme, což znamená, že obvykle děláme jablečnou omáčku se sladkými, kyselými jablky jako Honeycrisp, Gala nebo Fuji.
  • Pro nejlepší jablečnou chuť zkombinujte dvě nebo tři odrůdy jablek.
  • Přidejte více skořice: Jedna tyčinka skořice dodá jablečné omáčce trochu tepla, ale není to přehnané. Pokud máte rádi hodně skořice v jablečném omáčce, přidejte do hrnce 1/2 lžičky navíc.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Cukr jsme do výpočtů nezahrnuli.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/4 šálku / Kalorie 60 / Celkový tuk 0,2 g / Nasycený tuk 0 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 1,3 mg / Uhlohydrát 15,5 g / Vláknina 2,7 g / Celkem cukrů 11,6 g / Protein 0,3 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post