Pečené bramborové plátky s rozmarýnem

Jak vyrobit bramborové měsíčky v troubě které jsou dokonale opečené a křupavé navenek a jemné uvnitř. Přejděte na recept na pečené bramborové klínky

Pečené bramborové plátky s rozmarýnem

Adam a já máme bitvu. Řeč je o bramborách. Vidíte, kdykoli jsme v obchodě s potravinami, sáhnu po sladkých bramborách s jediným cílem udělat tyto pečené batátové hranolky. On naopak sahá po obyčejných bramborách, abychom mohli udělat opečené bramborové měsíčky. Ve skutečnosti ani jednomu z nás nevadí, kdo vyhraje – máme rádi obě možnosti. Kliknutím sem zobrazíte náš oblíbený recept na pečené hranolky (tenké hranolky, ne klínky).

Jak vyrobit pečené bramborové klínky, které se nepřilepí na pánev

Už nějakou dobu děláme verzi těchto hranolků. Postupem času jsme se naučili pár triků, jak udělat to nejlepší.

Jedním z nejvýznamnějších problémů, které jsme měli při pečení bramborových klínků, je to, že se lepí na pánev. Být nucen pomalu loupat bramborové měsíčky z plechu není žádná legrace.

Jak udělat pečené bramborové měsíčky, aby se nelepily

Vyzkoušeli jsme triky, abychom zabránili slepení bramborových klínků

Je docela běžné, že se hranolky přilepí na pánev, na které je opékáte. Zde je několik triků, které jsme vyzkoušeli, abychom tomu zabránili:

  • Použijte pergamenový papír – funguje to, ale brambory také nezhnědnou.
  • Přidejte tuk (jako olivový olej) přímo do pánve — Přidání části tuku (v našem případě olivového oleje) do pánve místo házení s bramborami funguje opravdu dobře.
  • Namočte do horké vody — Namáčení klínků ve vodě odstraní část bramborového škrobu, který způsobuje lepení.
  • Použijte těžký nepřilnavý plech — To je náš oblíbený trik. Použití těžkého nepřilnavého plechu na pečení opravdu pomáhá – pokud jej máte, doporučujeme.

V našem receptu níže jsme zkombinovali několik výše uvedených triků v naději, že se vám nestane, že budete pomalu loupat opečené bramborové měsíčky z vašeho plechu.

Zde je to, co děláme

Klínky namočíme na 10 minut do horké vody — za ten tip můžete poděkovat Cook’s Illustrated. Dále je velmi dobře osušíme a pokapeme trochou olivového oleje a koření – na fotkách jsme použili sůl a rozmarýn, ale můžete zkusit i naši domácí ochucenou sůl. Poté, než je dáme na plech, přidáme do samotné pánve trochu olivového oleje.

Triky, kterým jsme se snažili zabránit lepení

Klínky se pečou v horké troubě asi 20 minut, obrátí se a vloží zpět do trouby, dokud lehce nezhnědnou, zvenku křupavé a uvnitř měkké. Jsou připraveny k namáčení do vaší oblíbené omáčky, jako je tento domácí kečup, tato snadná omáčka na smažení nebo naše smetanová medová hořčičná omáčka.

Zde je několik dalších našich oblíbených receptů na brambory:

  • Vyzkoušejte naši oblíbenou bramborovou kaši. Naučte se, které brambory použít a jak je vařit, aby byly krémové a chutné.
  • Náš jednoduchý recept na bramborový salát je jedním z našich nejoblíbenějších receptů na brambory. Má tolik nadšených recenzí.
  • Pokud milujete hranolky, pak se vsadím, že milujete i tatérky. Zde je náš recept na domácí tatéry (je jednodušší, než si myslíte).
  • Tyto pečené brambory jsou zakouřené, krémové a dokonale zlatavě hnědé. Navíc je podáváme se směšně chutnou omáčkou inspirovanou bramborovým salátem.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v březnu 2014. Od zveřejnění tohoto v roce 2014 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Pečené bramborové plátky s rozmarýnem

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Bramborové měsíčky pečené v troubě, které jsou zvenčí dokonale opečené a křupavé a uvnitř jemné. Pokud nějaký máte, opravdu dobře funguje nepřilnavý plech na pečení. Pečené bramborové měsíčky mají tendenci se lepit na pánev, což může být nepříjemné. Nepřilnavý plech nejen pomáhá předcházet přilepení, ale tmavší povrch také pomáhá k jejich zhnědnutí. Pokud nemáte nepřilnavý plech, budete stále v pořádku, pokud použijete pánev, která je těžší.

Abychom zabránili co největšímu přilepení, uděláme dvě věci: nejprve se nakrájené bramborové měsíčky namočí na 10 minut do horké vody, čímž se odstraní škrob. Za druhé, použijeme dostatečné množství olivového oleje (asi jedna polévková lžíce na bramboru). Část oleje jde na plech a zbytek se hodí k namočeným a sušeným bramborám.

Vyrobí přibližně 6 porcí

Budete potřebovat

4 velké brambory na pečení, neoloupané

4 polévkové lžíce (60 ml) olivového oleje

1/2 lžičky jemné mořské soli

1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře

1 lžíce nasekaných čerstvých listů rozmarýnu nebo 1 lžička sušeného rozmarýnu

Špetka konečné soli, jako je vločkovitá mořská sůl, volitelné

Pokyny

    Zahřejte troubu na 400 ° Fahrenheita. Velký plech rovnoměrně potřete jednou lžící olivového oleje.

    Brambory očistěte a opláchněte, poté nakrájejte každou bramboru na šest dlouhých měsíčků a přidejte je do velké mísy. Brambory zalijeme horkou vodou a na 10 minut je namočíme. Brambory sceďte, rozložte na čistou utěrku a osušte.

    Osušte misku, ve které se brambory namáčely, přidejte brambory zpět do misky a promíchejte zbývajícími třemi lžícemi olivového oleje, solí, pepřem a rozmarýnem.

    Brambory rozložte na plech v jedné vrstvě řeznou stranou dolů.

    Brambory pečte, jednou po 20 minutách otočte, dokud lehce nezhnědnou, zvenku křupavé a uvnitř měkké; 35 až 45 minut. Posypte trochou soli (pokud chcete) a podávejte.

Tipy Adama a Joanny

  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/6 receptu (asi 4 klínky) / Kalorie 270 / Protein 5 g / Uhlohydrát 43 g / Vláknina 6 g / Celkem cukrů 2 g / Celkový tuk 9 g / Nasycený tuk 1 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 403 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post