Neuvěřitelně vlhká krůtí sekaná

Rozhodli jsme se vytvořit nejlepší recept na krůtí sekanou, a je to tady! Tato krůtí sekaná je plná chuti, uprostřed vlhká a stala se čtenářsky oblíbenou! Přejděte na Recept na krůtí sekanou

Podívejte se na video

Video s receptem na krůtí sekanou

Tajemství touhy po hodnotné, vlhké krůtí sekané

Pokud máte v životě skeptiky na krůtí sekanou, tento recept změní jejich názor. Udělalo to pro nás. Nikdy jsme nedělali krůtí sekanou. Krůtí karbanátky a krůtí burgery děláme neustále, ale nikdy ne sekanou. To dokud jsme nenarazili na tajemství výroby té nejlepší, uvnitř šťavnaté a chutné krůtí sekané. To jsou houby!

Vlhká krůtí sekaná

Teď to děláme pořád. Protože mletý krocan může být po uvaření trochu suchý a nevýrazný, museli jsme přidat přísady, které udrží vnitřek vlhký a zvýrazní chuť.

Trik na nejlepší sekanou spočívá v zeleninové uličce. To jsou houby!

Díky drobným kouskům nakrájených hub je krůtí sekaná vlhká a má neuvěřitelnou chuť.

Nakrájené houby
Houby bohaté na umami dodají chuť a udrží krůtí sekanou uvnitř šťavnatou.

Pokud nejste největší houbař, nevadí! Sekaná nakonec nebude chutnat jako houby (slibuji). Místo toho houby dodávají krůtě krásnou pikantní chuť.

Tento trik používáme v dalších receptech. Houby jsou tajnou přísadou našeho snadného krůtího chilli a těchto vážně dobrých krůtích burgerů. Stejně jako u tohoto receptu o nich naši čtenáři šílí (hlavně jak jsou chuťové).

Můžete se také těšit tento recept na jemné šťavnaté masové kuličky! Jsou jednoduché na přípravu a recept je vhodný pro téměř jakékoli mleté ​​maso.

Jak vyrobit krůtí sekanou

Stejně jako při výrobě klasické hovězí sekané je postup pro náš recept velmi jednoduchý. Zde je přehled toho, jak udělat krůtí sekanou (úplný recept je níže):

  1. Nakrájené houby, cibuli a česnek opečte na pánvi do měkka.
  2. Vmíchejte worcesterskou omáčku a kečup.
  3. Střídku chleba rehydratujte trochou mléka, které dodává sekané křehkost a vlhkost.
  4. Smíchejte houbovou směs se strouhankou, mlékem, vejci a mletým krůtím masem.
  5. Ze směsi na plechu vytvarujte bochník, navrch potřete trochou kečupu a upečte.

Sekanou pečeme v troubě vyhřáté na 400 stupňů Fahrenheita po dobu asi 50 minut. Sekaná je hotová, když vnitřní teploměr vložený doprostřed ukazuje 170 stupňů Fahrenheita.

Přidání kečupu do krůtí sekané
Pro dokonale propečenou kůrku ručně vytvaruji sekanou a peču na plechu.

Make Ahead Sekaná

Nejen, že je tato krůtí sekaná vynikající, ale je také snadné ji připravit předem.

Směs na sekanou si připravte den předem. Postupujte podle níže uvedeného receptu, ale přestaňte těsně před formováním a pečením. Syrovou sekanou směs uchovávejte v lednici až 1 den před pečením. Až budete připraveni k pečení, vytvarujte ze směsi bochník, zalijte kečupem a pečte.

Nepečenou sekanou můžete zamrazit. Postupujte podle níže uvedeného receptu, vytvarujte sekanou na několik plátů alobalu na plechu, ale kečup vynechejte. Plech vsuňte do mrazáku a zmrazte do ztuhnutí, asi 1 hodinu. Částečně zmrazenou sekanou obalte fólií, vložte ji do mrazícího sáčku a zmrazte až na 1 měsíc. Před pečením přes noc rozmrazte.

Mrazem pečená sekaná. Upečenou sekanou nechte vychladnout a poté ji zabalte do fólie a zmrazte až na měsíc. Rád nakrájím sekanou na plátky a zmrazím je jednotlivě, abych si mohl jeden nebo dva plátky vyndat, když je potřebuji.

Co podávat se sekanou

Tato sekaná je tak chutná, že ji děláme často. Zde je několik našich oblíbených stran, se kterými ji můžeme podávat:

Často kladené otázky

Od té doby, co jsme sdíleli náš recept na krůtí sekanou, jsme měli nějaké běžné otázky, tak jsem si řekl, že na ně odpovím zde.

Mohu zdvojnásobit recept na sekanou? Ano! Recept můžete zdvojnásobit (což by potřebovalo asi 2 libry mletého krůtího masa). Zdvojnásobte ingredience v receptu a počítejte s tím, že budete v troubě péct o něco déle (o 15 až 20 minut déle). Jako vodítko používám svůj vnitřní teploměr.

Jak mohu udělat sekanou bezlepkovou? Pro sekanou bez strouhanky vyzkoušejte místo strouhanky mleté ​​bezlepkové tvrdé preclíky, ovesné vločky, cereálie z hnědé rýže nebo bezlepkové cereálie Chex. Měli byste se také ujistit, že použitý kečup je bezlepkový nebo použijte domácí kečup.

Musím přidat vejce? Vejce pomáhají zajistit vláhu sekané, ale můžete je odstranit nebo je nahradit vaječnými náhražkami z obchodu.

Mohu udělat sekanou bez mléka? Pro sekanou bez mléčných výrobků nahraďte mléko neslazeným rostlinným mlékem s mírnou příchutí, jako je konopné nebo mandlové mléko.

Nesnáším houby. Existuje nějaká náhrada? I když miluji tuto krůtí sekanou s houbami, nahradila jsem jimi strouhanou cuketu s vynikajícími výsledky.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v březnu 2013. Od zveřejnění tohoto článku v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme rychlé video receptu. V roce 2022 jsme přidali aktualizované video s receptem. Podívejte se na staré video zde. – Adam a Joanne

Plátky krůtí sekaná

Neuvěřitelně vlhká krůtí sekaná

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Naše krůtí sekaná je plná chuti, uprostřed vlhká a stala se čtenářsky oblíbenou! Nikdy byste nehádali, že tato sekaná je plná hub, ale právě proto je tak zatraceně lahodná. Spousta najemno nakrájených hub dodává chuť a vlhkost, která v typické krůtí sekané často chybí. Při výběru, které houby přidat, budou bílé knoflíkové houby fungovat naprosto dobře. Pro více chuti vyzkoušejte jednu nebo kombinaci hnědých hub cremini, portobello nebo shiitake. Houby je třeba nakrájet velmi jemně. Můžete to udělat ručně nebo použít kuchyňský robot.

Dělá 6 porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

8 uncí hub, ořezaných a velmi jemně nakrájených

1 střední cibule, oloupaná a najemno nakrájená

2 stroužky česneku, oloupané a nasekané

1 lžíce oleje

3/4 lžičky jemné mořské soli

1/2 lžičky mletého černého pepře

1 lžíce worcesterské omáčky

7 lžic kečupu, rozdělených, vyzkoušejte náš domácí kečup

1 šálek (60 gramů) strouhanky panko nebo použijte domácí strouhanku

1/3 šálku (80 ml) mléka

2 velká vejce, lehce rozšlehaná

1 ¼ libry mletého krůtího masa (92 % libové)

Pokyny

  • Připravte sekanou
  • Zahřejte troubu na 400 ° Fahrenheita. Lehce naolejujte pečicí plech s okrajem (nebo použijte pekáč o rozměrech 9 x 13 palců) vyložený hliníkovou fólií.

    Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně nízkou teplotu. Přidejte cibuli a za občasného míchání vařte do změknutí; asi 5 minut. Přidejte česnek a vařte, dokud nebude voňavý, asi 1 minutu. Vmíchejte houby, 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře. Vařte, dokud houby nevydají tekutinu a ta se nevyvaří; asi 10 minut.

    Krůta-Sekaná-Krok-1

    Přesuňte cibuli a houby do velké mísy a poté vmíchejte worcesterskou omáčku a tři lžíce kečupu. Nechte 5 minut vychladnout.

    Mezitím smíchejte strouhanku a mléko v malé misce. Do žampionů a cibule vmícháme strouhankovou směs a vejce. Pomocí vidličky nebo rukou jemně vmíchejte krůtu, 1/4 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře. Směs bude velmi mokrá.

    Uprostřed připraveného plechu vytvarujte sekanou do oválu 9 x 5 palců. Navrch rozetřete zbývající čtyři lžíce kečupu.

Tipy Adama a Joanny

  • Některé obchody prodávají mleté ​​krůtí maso v 1-librových porcích a jiné v 1 ¼-librových porcích. I když rádi používáme 1 ¼ libry krůtího masa, 1 libra krůtího masa je dostačující pro množství přísad sdílených v receptu.
  • Chcete-li urychlit dobu přípravy, použijte kuchyňský robot a nakrájejte houby.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 porce (celkem 6) / Kalorie 308 / Celkový tuk 13,4 g / Nasycený tuk 3,4 g / Cholesterol 133,4 mg / Sodík 734,5 mg / Uhlohydrát 23,5 g / Celkem cukrů 8,3 g / Vláknina 1,6 g / Protein 24,1 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post