Neodolatelný hummus z pečené červené papriky

Snadný recept na hummus z pečené červené papriky se sladkou červenou paprikou, cizrnou, česnekem a tahini. Tento recept je jednoduchý na přípravu a dělá hummus, který je mnohem lepší než kupovaný v obchodě. Přejděte na recept na hummus z červené papriky

Jednoduchý červený pepřový hummus vyrobený ze sladké červené papriky, cizrny, česneku a tahini.

Domácí recept na hummus z pečené červené papriky – je mnohem lepší než kupovaný v obchodě

Poté, co jsme se zamilovali do toho, jak snadné je vyrobit si hummus doma, rozhodli jsme se pohrát si s některými z našich oblíbených příchutí hummusu z obchodu. Tento hummus s kořeněným hovězím masem, fetou a mátou je další. Tentokrát sdílíme náš recept na hummus z pečené červené papriky – je krémový, hladký a tak lahodný. Opečené papriky dodají hummusu kouřovou sladkost. Papriky si opečeme doma (je to opravdu snadné), ale stejně tak můžete použít i zavařené pečené papriky.

Snadný recept na hummus z pečené červené papriky se sladkou červenou paprikou, cizrnou, česnekem a tahini.

Ptali jste se na další recepty na hummus. Tak jdeme na to. Přidání pečených paprik do hummusu je jedním z našich oblíbených způsobů, jak hummus okořenit.

Pokud jste viděli náš originální recept na hummus, pak víte, že připravit si ten nejlepší hummus doma je snadné. Tento recept na hummus z červené papriky je také jednoduchý. Ve skutečnosti jsme do našeho původního receptu na hummus přidali dvě pečené červené papriky.

Pokud jste neviděli náš původní recept, zde je náš nejlepší tip na hummus: Chcete-li připravit ten nejjemnější hummus, který se vyrovná vanám, které si koupíte v obchodě, nezáleží na tom, co přidáte do kuchyňského robotu, ale na pořadí, v jakém přidáváte. přísad do vašeho kuchyňského robotu.

Vážně, je že snadný. Tahini a citronová šťáva jdou dovnitř jako první. Poté, než přidáte cokoli dalšího, zapněte kuchyňský robot a nechte ho běžet asi minutu. Tento krok napomáhá ke smetaně nebo šlehání tahini a citronové šťávy, což zajistí ten nejkrémovější domácí hummus. Tahini najdete v obchodě, ale pro nejlepší hummus z červené papriky si udělejte vlastní tahini pomocí našeho snadného receptu na tahini.

Mimochodem, v tomto receptu se používá cizrna z konzervy, ale stejně snadno můžete použít i vlastní doma uvařenou cizrnu. Klikněte na náš tutoriál, který vám ukáže, jak vařit sušenou cizrnu abychom viděli, jak to děláme.

Nyní, když znáte tajemství nejlepšího hummusu, pojďme si říct, jak upéct červenou papriku.

Jak pečeme papriky

Většina obchodů dnes prodává sklenice pečených paprik, takže pokud se vám nechce péct vlastní, klidně použijte papriky zavařené. Pokud si chcete upéct vlastní papriky, pro zjednodušení rádi odstraníme jádřince a poté papriky nakrájíme na několik plochých kousků.

Takto je můžeme položit kůží nahoru na plech, zasunout pod brojler a opékat, dokud slupka papriky nezuhelnatí.

Podívejte se na fotografii níže — Vidíte, jak je kůže spálená?

Jak pečeme papriky

Opékání paprik trvá jen 10 minut. Poté papriky vložíme do uzavíratelného igelitového sáčku nebo misky přikryté igelitem a papriky dáme stranou. Trochu se zapaří, což pomáhá slupce odtáhnout se od pepře – takže se velmi snadno loupe.

Podávejte to s vlastním domácím chlebem! S několika jednoduchými ingrediencemi a asi 1 hodinou ručního kynutí můžete připravit měkký a nadýchaný chléb úplně od začátku.

Co myslíš? Jste připraveni přeskočit vanu koupenou v obchodě a připravit si vlastní recept na hummus z pečené červené papriky doma?

Snadný červený paprikový hummus se sladkou červenou paprikou, cizrnou, česnekem a tahini.

Mohlo by se vám také líbit

Recept aktualizován, původně zveřejněn v dubnu 2013. Od zveřejnění tohoto článku v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme video s rychlým receptem. – Adam a Joanne

Neodolatelný hummus z pečené červené papriky

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Když jsme poprvé přišli na to, jak si vyrobit vlastní hummus, byli jsme šokováni, jak snadné (a rychlé) to je. S několika jednoduchými triky si krémově hladký hummus můžete udělat opravdu doma. Navíc, protože je to opravdu tak snadné, rádi přidáváme extra chuť jako sladké pečené červené papriky. Tady jsou dvě věci. Nejprve použijeme konzervovanou cizrnu, která je mnohem, mnohem rychlejší než sušená. Někteří přísahají na namáčení a vaření své vlastní sušené cizrny, ale my prostě nejsme tak organizovaní a milujeme, že konzervovaná cizrna znamená, že si svůj hummus můžeme vychutnat za 10 minut. Za druhé, náš recept vyžaduje tahini, krémovou pastu vyrobenou ze sezamových semínek. Tahini obvykle seženete ve větších obchodech s potravinami nebo na specializovaných trzích, nebo si ho můžete skutečně vyrobit doma.

Vyrobí 6 porcí nebo přibližně 1 1/2 šálku

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

2 celé červené papriky (nahraďte asi 3/4 šálku nakrájených zavařených pečených červených paprik)

1 (15 uncí) plechovka cizrny nebo 1 1/2 šálku (250 gramů) vařené cizrny

1/4 šálku (60 ml) čerstvé citronové šťávy, asi 1 velký citron

1/4 šálku (60 ml) tahini, viz náš domácí recept na tahini

1 malý stroužek česneku, nasekaný

2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje a další pro podávání

1/2 lžičky mletého kmínu

Špetka kajenského pepře (volitelné)

2 až 3 polévkové lžíce (30 až 45 ml) vody nebo aquafaby, viz poznámky

Sůl podle chuti

Pokyny

  • Pečené papriky
  • Posuňte stojan trouby tak, aby byl asi 5 palců od brojleru. Zapněte troubu na brojlery.

    Papriky odstraňte jádřince a poté nakrájejte na velké ploché kousky. Kousky papriky rozložte kůží nahoru na plech. Grilujte 5 až 10 minut, dokud slupka papriky nezuhelnatí.

    Přidejte papriky do uzavíratelného plastového sáčku, uzavřete a počkejte 10 až 15 minut, dokud nevychladnou natolik, že se s nimi dá manipulovat. Nebo přidejte papriky do misky, zakryjte plastovým obalem a počkejte 10 až 15 minut. Jemně oloupejte slupku připálené papriky a vyhoďte. 1 až 2 kousky oloupaných kousků pečené papriky si ponechte jako ozdobu při podávání a zbytek nahrubo nasekejte.

    Jak-na-pečené-papriky-krok-2

    • Udělejte hummus
    • V míse kuchyňského robota smíchejte tahini a citronovou šťávu a zpracujte 1 minutu, oškrábejte stěny a dno mísy a zpracujte dalších 30 sekund. Tento čas navíc pomáhá „vyšlehat“ nebo „nakrémovat“ tahini, aby byl hummus hladký a krémový.

      Jak vyrobit hummus-recept-krok-1

      Do našlehaného tahini a citronové šťávy přidejte olivový olej, nasekaný česnek, kmín a 1/2 lžičky soli. Zpracujte po dobu 30 sekund, oškrábejte stěny a dno misky a poté zpracujte dalších 30 sekund nebo dokud se dobře nesmíchá.

      Jak-vyrobit-Hummus-Recept-krok-2

      Cizrnu otevřete, sceďte a propláchněte. Polovinu cizrny přidejte do kuchyňského robotu a zpracujte 1 minutu. Oškrábejte boky a dno misky, poté přidejte zbývající cizrnu a zpracujte, dokud nebude hustá a zcela hladká; 1 až 2 minuty.

      Přidejte opečené papriky a pokračujte ve zpracování 1 až 2 minuty nebo do hladka. Pokud je hummus příliš hustý nebo má stále malé kousky cizrny, se zapnutým kuchyňským robotem pomalu přidávejte 1 až 3 polévkové lžíce vody nebo aquafaby, dokud nebudete s konzistencí spokojeni.

      Ochutnejte sůl a upravte podle potřeby. Odložené papriky nakrájíme nadrobno. Do misky nalijte hummus, uprostřed udělejte důlek a přidejte nakrájené papriky. Domácí hummus skladujte ve vzduchotěsné nádobě a chlaďte až jeden týden.

Tipy Adama a Joanny

  • Jak vařit cizrnu: Pro tento recept můžete použít cizrnu z konzervy nebo doma uvařenou. Chcete-li vidět, jak vaříme sušenou cizrnu, podívejte se na náš jednoduchý návod zde. Zahrnuli jsme tři způsoby včetně toho, jak to udělat v pomalém hrnci.
  • Aquafaba je škrobovitá tekutina v plechovce fazolí (nebo tekutina na vaření fazolí). Tu můžete použít místo vody v posledním kroku receptu. Před použitím tekutinu ochutnejte, abyste viděli, jak je slaná. Pokud je slaná, zvažte, zda si část soli požadované v seznamu ingrediencí ponechat zpět a poté po přidání aquafaby dochutit.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Z výpočtů jsme vynechali sůl, protože budete muset přidat podle svého vkusu.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/4 šálku / Kalorie 195 / Protein 6 g / Uhlohydrát 18 g / Vláknina 5 g / Celkem cukrů 4 g / Celkový tuk 12 g / Nasycený tuk 2 g / Cholesterol 0 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post