Neodolatelný Guinnessův recept na dušené hovězí s mrkví

Jak udělat nejlepší recept na dušené hovězí Guinness. Přejděte na recept na dušené hovězí z Guinness nebo čtěte dále a podívejte se na naše tipy na jeho přípravu.

Neodolatelný Guinnessův recept na dušené hovězí s mrkví

Věřte nebo ne, hovězí guláš je jednoduchý na přípravu. Tato verze, vyrobená z piva Guinness, se neliší. Guláš je pikantní, bohatý a neodolatelný. Dušené maso potřebuje čas. Nemůžete s nimi spěchat. Na tento recept budete potřebovat něco málo přes 2 hodiny. To však nejsou 2 hodiny vznášení se nad sporákem. Dobrou zprávou je, že váš praktický čas je asi 30 minut.

Recept na čokoládový dort GuinnessTAKÉ SE VÁM LÍBÍ: Tento tmavý čokoládový dort je inspirován vysokou sklenicí Guinness a do těsta je přidán Guinness. Skočte na Guinnessův čokoládový dort se smetanově bílou polevou.

Čtyři tipy, jak připravit ten nejlepší hovězí guláš

Zde jsou čtyři tipy, jak připravit ten nejlepší a neodolatelnější guláš.

Čtyři tipy, jak připravit ten nejlepší hovězí guláš

Tip #1 — Osušte hovězí maso

Víme, že se to zdá trochu nešikovné, ale stojí to za váš čas. Vlhké maso nehnědne. Opečené maso je důležité pro chuť a texturu dušeného masa. Takže osušit maso papírovou utěrkou před opékáním je velký problém.

Tip #2 — Hovězí maso obalte v mouce

Toto je rozšíření tipu číslo 1. Aby bylo maso co nejsušší, před opékáním ho obalte v ochucené mouce. To zaručuje dobré propečení masa.

Tip č. 3 — Hovězí maso osmahněte

Nyní, když je hovězí maso suché a pomoučené, je čas ho orestovat. Nechcete to uvařit úplně – chcete přidat jen pěknou hnědou kůrku.

Tip č. 3 – Hovězí maso osmahněte

Tip #4 — Přidejte pivo (nebo víno)

Nejlepší guláše mají mnoho vrstev chuti. V tomto receptu Guinness dodává guláši na bohatosti. (Suché červené víno nebo káva by také udělaly trik). Při přidávání piva oškrábejte všechny kousky přilepené na dně hrnce po zhnědnutí masa. Tím se guláš ještě více obohatí.

V tuto chvíli je dušené maso připraveno jít do trouby. Vše přidáme do hrnce a dáme do trouby. Asi po 2 hodinách je guláš hotový.

Pivní chlébTAKÉ SE VÁM LÍBÍ: Tento snadný, sýrový pivní chléb! Pivní chléb je geniální recept. K přípravě základního receptu stačí 4 ingredience: Samokypřící mouka, pivo, máslo a cukr.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v únoru 2012. Od zveřejnění tohoto v roce 2012 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Neodolatelný Guinnessův recept na dušené hovězí s mrkví

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tento hovězí guláš je pikantní, bohatý a neodolatelný. Dušené maso potřebuje čas. Nemůžete s nimi spěchat. Na tento recept budete potřebovat něco málo přes 2 hodiny. To však nejsou 2 hodiny vznášení se nad sporákem. Dobrou zprávou je, že váš praktický čas je asi 30 minut.

Vyrobí přibližně 6 porcí

Budete potřebovat

4 lžíce rostlinného oleje nebo více podle potřeby

2 libry vykostěné hovězí pečeně, nakrájené na 1-palcové kostky

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

1/4 šálku mouky

5 stroužků česneku, nasekaných

2 lžíce rajčatového protlaku

1 (11,5 unce) láhev piva Guinness Stout

4 šálky hovězího vývaru nebo více podle potřeby

1 lžíce worcesterské omáčky

4 snítky čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného tymiánu

2 střední cibule, oloupané a nakrájené na velké kousky

1 libra mrkve, oloupaná a nakrájená na velké kousky (5 až 6 mrkví)

4 střední žebra celer, nakrájená na velké kousky

8 uncí malých voskových brambor (asi 20)

Pokyny

  • Připravte hovězí maso
  • Zahřejte troubu na 300 stupňů F.

    Pomocí papírových utěrek osušte hovězí maso. Hovězí maso po celém povrchu osolte, opepřete a poté vmíchejte do mouky tak, aby byly všechny strany lehce poprášené.

    Ve velké holandské troubě rozehřejte 2 lžíce oleje na středně vysokou teplotu, dokud se nezačne třpytit. Poté zpracováváme po dávkách a podle potřeby přidáváme další olej a do horkého oleje přidáme hovězí maso v jedné vrstvě. Vařte za občasného obracení, dokud není hovězí maso ze všech stran dobře opečené, asi 8 minut. Hovězí maso přendáme na talíř a necháme na později.

    Snižte teplotu na střední teplotu a poté přidejte česnek a rajčatovou pastu do stejného hrnce, ve kterém bylo opékáno hovězí maso. Vařte za častého míchání, dokud nebude voňavá, asi 1 minutu. Vmíchejte pivo, hovězí vývar, worcesterskou omáčku a tymián. Přiveďte k mírnému varu a poté přidejte hovězí maso zpět do hrnce. Přikryjeme pokličkou a přendáme do trouby. Vařte za občasného míchání 1 hodinu.

    • Připravte si zeleninu
    • Zatímco se hovězí maso vaří, ve velké pánvi rozehřejte na středním plameni zbývající 2 lžíce oleje. Přidejte cibuli, mrkev a celer. Dochuťte špetkou soli a pepře a za častého míchání vařte, dokud zelenina ze všech stran lehce nezhnědne, asi 10 minut. Dát stranou.

      Po hodině sejměte víko holandské trouby a vmíchejte cibuli, mrkev, celer a brambory. Dusíme pod poklopem pootevřeným, dokud hovězí maso nezměkne, o 45 minut až 1 hodinu déle. Pokud je vršek guláše suchý, přidejte trochu hovězího vývaru navíc.

      • Dokončit
      • Vyjměte guláš z trouby, odstraňte přebytečný tuk z povrchu, dochuťte solí a pepřem podle chuti a poté podávejte.

Tipy Adama a Joanny

  • Pokud nemáte holandskou troubu, můžete hovězí maso opéct ve velkém hrnci na sporáku a poté vše přidat do velké zapékací mísy volně přikryté hliníkovou fólií.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post