Nejlepší domácí Pumpkin Spice Latte

Jak si doma vyrobit nejlepší pumpkin spice latte s dýňovým pyré, kávou, mlékem a podzimním kořením. Lepší než z obchodu! Přejděte na recept na domácí Pumpkin Spice Latte

Podívejte se na video

Video s receptem Pumpkin Spice Latte

Jak si doma vyrobit nejlepší Pumpkin Spice Latte

Ve chvíli, kdy udeří podzim, spěcháme do naší místní kavárny a objednáváme dýňové koření latte. Máme je tak rádi, že jsme se rozhodli, že si to zkusíme vyrobit doma. Tento recept je snadný a vsadím se, že většinu, ne-li všechno, si musíte udělat doma právě teď. Také se sejde za méně než 10 minut!

Domácí Pumpkin Spice Latte

Ingredience Pumpkin Spice Latte

Je snadné vytvořit si vlastní PSL doma. Zde je rychlé vysvětlení toho, co budete potřebovat. Celý recept je níže.

Mléko — Používejte mléčné nebo nemléčné mléko. Ráda používám domácí ovesné mléko, ale výborné je i kokosové nebo mandlové mléko.

Dýňové pyré — Můžete použít konzervované pyré nebo si vyrobit vlastní. Zde je náš recept na domácí dýňové pyré. Je to docela jednoduché na výrobu!

Dýňové pyré přidáváme tak, jak je, ale někteří naši čtenáři si stěžovali, že v latte není dostatek dýňové chuti. Abyste tomu zabránili, můžete pyré vařit v hrnci, dokud se nezredukuje o 1/3. Tento krok zesílí chuť dýně.

Cukr — Můžete použít běžný cukr, hnědý cukr, jednoduchý sirup, javorový sirup nebo med! Je to zcela na vás.

Vanilka a Pumpkin Pie Spice— Trocha vanilkového extraktu má dlouhou cestu a díky tomu je latte tak chutné. Pro koření použijte směs z obchodu nebo si vytvořte vlastní. Zde je naše jednoduchá směs koření na dýňový koláč.

Horká (nebo studená) káva — Latté v kavárnách mají přidané espresso, takže káva bývá o něco silnější. Rád si vařím kávu silnou na domácí latté. Můžete také použít studenou kávu nebo cold brew (pro ledové latte).

Šlehačka — To je zcela volitelné, ale líbí se mi to!

Jak to udělat

Začněte zahříváním mléka, dýňového pyré, cukru, koření na dýňové koláče a vanilkového extraktu na sporáku.

Poté smíchejte dýňové kořenící mléko se silnou kávou. Rozdělte ho mezi dva hrnky a přidejte šlehačku. Jednoduché, rychlé a žádné linky na kavárny.

Aktualizace receptu: Od zveřejnění tohoto receptu v roce 2012 někteří čtenáři poznamenali, že latte nemá dostatečně silnou dýňovou chuť. Pokud se toho obáváte, jedna věc, kterou můžete zkusit, je uvařit dýňové pyré před přidáním do mléčné směsi. (Já bych to dusil, dokud se nezredukuje o jednu třetinu). Tímto způsobem se chuť dýně zkoncentruje. Představoval bych si, že byste to mohli udělat ve větší dávce a poté uchovat koncentrované pyré v lednici, až budete připraveni udělat další latte. Doufám, že to pomůže! – Joanne

Další dýňové recepty

Recept aktualizován, původně zveřejněn v listopadu 2011. Od zveřejnění tohoto článku v roce 2011 jsme přidali video s receptem a upravili recept, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

pumpkin latte, to je lepší než Starbucks PSL

Nejlepší domácí Pumpkin Spice Latte

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Udělejte si doma oblíbené kavárenské pumpkin spice latte. V tomto receptu dobře funguje konzervované nebo domácí dýňové pyré. Zde je náš recept na výrobu dýňového pyré od začátku.

Aktualizace receptu: Od zveřejnění tohoto receptu v roce 2012 někteří čtenáři poznamenali, že latte nemá dostatečně silnou dýňovou chuť. Pokud se toho obáváte, jedna věc, kterou můžete zkusit, je uvařit dýňové pyré před přidáním do mléčné směsi. (Já bych to dusil, dokud se nezredukuje o jednu třetinu). Tímto způsobem se chuť dýně zkoncentruje. Představoval bych si, že byste to mohli udělat ve větší dávce a poté uchovat koncentrované pyré v lednici, až budete připraveni udělat další latte. Doufám, že to pomůže! – Joanne

Připraví 2 nápoje

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

2 hrnky mléka (mléčné nebo nemléčné)

2 lžíce dýňového pyré nebo více podle chuti, viz náš recept na domácí dýňové pyré

1 až 3 lžíce cukru, podle toho, jak máte rádi sladké

1 lžíce vanilkového extraktu

1/2 čajové lžičky koření na dýňový koláč a další pro podávání

1/2 šálku silné horké kávy

Šlehačka, k podávání

Pokyny

    Do hrnce na středním plameni přidejte mléko, dýňové pyré a cukr. Zahřívejte do horka, ale nevařte. Sundejte hrnec z ohně a zašlehejte vanilku, koření na dýňový koláč a kávu.

    Směs rozdělte mezi dva hrnky. Navrch dáme šlehačku a posypeme kořením na dýňový koláč.

Tipy Adama a Joanny

  • Mléko: Nejlépe chutná s 2% nebo plnotučným mlékem, ale můžete jej nahradit odstředěným mlékem. Bude také fungovat nemléčné mléko, jako je sójové, mandlové nebo kokosové mléko.
  • Cukr: Tento recept vyžaduje 1 až 3 polévkové lžíce cukru. Je jen na vás, kolik toho použijete. Máme tendenci preferovat méně cukru v našich nápojích. Můžete použít i náhražku cukru. Přidejte toto podle chuti.
  • Směs koření na dýňový koláč: Najděte koření na dýňový koláč v obchodě nebo si ho připravte doma. Pravděpodobně už máte vše, co k tomu potřebujete. V kořence smíchejte následující koření: 1 1/2 lžíce mleté ​​skořice + 2 lžičky mletého zázvoru + 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku + špetka mletého hřebíčku.
  • Více dýňové chuti: Od zveřejnění tohoto receptu si někteří čtenáři všimli, že by dali přednost silnější dýňové chuti. Můžete toho dosáhnout dvěma způsoby: zvýšit pyré o 1 až 2 polévkové lžíce nebo uvařit velkou dávku pyré v hrnci na středním plameni, dokud se nezredukuje a nezkoncentruje chuť, a poté použijte do latte.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Předpokládali jsme 2% mléka a 1 polévkovou lžíci cukru.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 nápoj / Kalorie 171 / Protein 9 g / Uhlohydrát 21 g / Vláknina 1 g / Celkem cukrů 20 g / Celkový tuk 6 g / Nasycený tuk 4 g / Cholesterol 24 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post