Nejlepší domácí arašídové máslo (s variacemi)

Pojďme si říct, proč je potřeba si arašídové máslo vyrobit doma. Jeho výroba je jednoduchá a navíc k němu můžete snadno přidat vlastní kreativní otočku. Níže jsme se podělili o to, jak vyrobit krémové a křupavé arašídové máslo a také mandlovou a čokoládovou variaci. Přejděte na Recept na arašídové máslo

Domácí arašídové máslo

Je tak snadné vyrobit si domácí arašídové máslo!

Miluji výrobu vlastního arašídového másla. Máte všechny kontrola — množství soli nebo medu je na vás. Navíc můžete být kreativní. Uděláme naše základní arašídové máslo křupavé. Někdy přidáme mandle. A když jsme odvážní, uděláme si čokoládové arašídové máslo. (Je to vážně dobré).

Jak si vyrobit nejlepší domácí arašídové máslo

Hrajete na to, abyste rozvířili pár arašídů a vyrobili si své vlastní arašídové máslo? Náš recept na arašídové máslo opravdu zvládnete připravit za méně než 15 minut. Ve skutečnosti většinu času praží arašídy.

Po opečení vhoďte arašídy do mísy kuchyňského robotu. Zapněte a sledujte, jak se arašídy mění na drobky, pak hustou pastu a nakonec hladké lesklé arašídové máslo. Je to skoro magické.

Takto vypadá arašídové máslo na začátku zpracování. Velmi drobivý.

Takto vypadá arašídové máslo na začátku zpracování.  Velmi drobivý.

Po minutě vypadá arašídové máslo spíše jako hustá pasta. Chce to více času.

Po minutě zpracování vypadá arašídové máslo spíše jako hustá pasta.

Poté, po trochu dalším zpracování, se celá směs jen tak nějak poddá a změní se v hedvábně jemné arašídové máslo. Právě v tomto okamžiku můžete přidat sladkost medem nebo trochou koření solí. Pro extra hladké arašídové máslo můžete přidat i malinký kousek oleje, ale to je čistě na vás.

Poté, po trochu dalším zpracování, se celá směs jen tak nějak poddá a změní se v hedvábně jemné arašídové máslo.

Další recepty s ořechovým máslem! Jak vyrobit kešu máslo a jak vyrobit mandlové máslo

Domácí mandlové arašídové máslo

Nyní, když jste profesionál ve výrobě základního arašídového másla, buďte kreativní a hrajte si. Jedním z našich oblíbených zvratů je použití stejných dílů arašídů jako mandlí. Mimochodem, pokud použijete pouze mandle, můžete vyrobit mandlové máslo.

Postup je stejný, opražte, poté přidejte všechny ořechy do kuchyňského robotu, zapněte a sledujte, jak se kouzlo děje. Přidejte sůl, med (nebo javorový sirup) podle potřeby a poté zkontrolujte konzistenci – zjistili jsme, že arašídové mandlové máslo potřebuje přidat trochu více oleje.

Na domácí mandlové máslo mrkněte na tento recept. Přidáme trochu vanilky a skořice a je to úžasné!

Domácí čokoládové arašídové máslo — čistá radost

Dobře, teď k mému oblíbenému: Čokoládové arašídové máslo. Představte si to jako Nutellu s arašídy. Je to rychlé a snadné. Začněte základním arašídovým máslem a místo medu přidejte kakaový prášek a moučkový cukr.

Výsledek? Smetanová, čokoládová dobrota – jsme do toho úplně zamilovaní.

Domácí čokoládové arašídové máslo

(Čokoláda a arašídové máslo musí být jedním z našich oblíbených kombinací – podívejte se na náš recept na Easy Bar Cookie s kelímky s arašídovým máslem nebo na naše rýžové pochoutky s čokoládou)

Vy rozhodni se. Základní arašídové máslo, arašídové mandlové máslo, čokoládové arašídové máslo nebo byste udělali svou verzi? Chceme vědět. Stačí zanechat svou odpověď v komentářích níže.

(Pokud máte rádi arašídové máslo, zkuste si vyrobit naše granolové tyčinky s arašídovým máslem nebo tyto sušenky z arašídového másla. Jsou tak snadné!)

Recept aktualizován, původně zveřejněn v únoru 2013. Od zveřejnění v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Nejlepší domácí arašídové máslo (s variacemi)

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tento recept na arašídové máslo je tak jednoduchý na přípravu – vše, co potřebujete, je kuchyňský robot a 15 minut. Navíc můžete být kreativní. Uděláme naše základní arašídové máslo křupavé. Někdy přidáme mandle. A když jsme odvážní, uděláme si čokoládové arašídové máslo. (Je to vážně dobré). Nejlepší je začít se syrovými arašídy, ale pokud je neseženete, použijte pražené. Vzhledem k tomu, že jsou pečené, můžete pečení v troubě přeskočit, ale my to stejně děláme – trochu je to přivede zpět k životu. Pokud jde o olej – přidejte podle potřeby. Pokud se vám zdá suché, přidejte trochu oleje – možná lžičku po druhé.

Vyrobí přibližně 1 1/4 šálku nebo 20 (1 polévková lžíce) porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

Základní arašídové máslo

2 šálky (300 gramů) nesolených vyloupaných arašídů

Špetka na 1/2 lžičky mořské soli

1 až 2 lžičky medu

1 až 3 čajové lžičky arašídů nebo rostlinného oleje, je-li potřeba

Mandlové arašídové máslo

1 šálek (150 gramů) nesolených vyloupaných arašídů

1 šálek (150 gramů) nesolených celých mandlí

Špetka na 1/2 lžičky mořské soli

1 až 2 lžičky medu

1 až 3 čajové lžičky arašídů nebo rostlinného oleje, je-li potřeba

Čokoládové arašídové máslo

2 šálky (300 gramů) nesolených vyloupaných arašídů

Špetka na 1/2 lžičky mořské soli

2 lžíce arašídového oleje nebo rostlinného oleje, plus další podle potřeby

1/2 šálku (45 gramů) neslazeného kakaového prášku

1 šálek až 1 1/2 šálku (170 gramů) moučkového cukru

Pokyny

  • Pečené ořechy
  • Zahřejte troubu na 350 stupňů F. Přidejte ořechy do kulaté nebo čtvercové dortové formy (nebo lemovaného plechu).

    Ořechy opečte 3 minuty, protřepejte pánví a poté opékejte dalších 3 až 5 minut, nebo dokud ořechy lehce nezhnědnou a nebudou cítit oříšky (pozor, mohou se rychle připálit). Nechte vychladnout, dokud je nezvládnete.

    • Základní arašídové máslo
    • Pokud připravujete křupavé arašídové máslo, přidejte 1/3 šálku pražených arašídů do mísy kuchyňského robotu. Pulzujte 6 až 8krát, nebo dokud nejsou arašídy nasekané na velmi malé kousky. Nasekané arašídy přendejte do misky a uschovejte na později.

      Přidejte pražené arašídy do mísy kuchyňského robota. Zpracujte 1 minutu a poté gumovou stěrkou oškrábejte stěny misky. Zpracovávejte další 2 až 3 minuty, dokud nebude arašídové máslo lesklé a hladké.

      Přidejte požadované množství soli a medu a poté zpracujte, dokud se nespojí. (Přidáme 1/2 lžičky soli a 1 1/2 lžičky medu). Kontrolujte konzistenci, pokud se vám zdá příliš hustá, přidávejte olej po lžičkách, dokud s ním nebudete spokojeni. Pro křupavé arašídové máslo vmíchejte odložené arašídy.

      Arašídové máslo Krok-1

      • Mandlové arašídové máslo
      • Přidejte ořechy do mísy kuchyňského robota. Zpracujte 1 minutu a poté gumovou stěrkou oškrábejte stěny misky. Zpracovávejte další 2 až 3 minuty, dokud nebudou lesklé a hladké.

        Přidejte požadované množství soli a medu a poté zpracujte, dokud se nespojí. (Přidáme 1/2 lžičky soli a 1 1/2 lžičky medu). Zkontrolujte konzistenci, pokud se vám zdá příliš hustá nebo suchá, přidávejte olej po lžičkách, dokud s ním nebudete spokojeni.

        • Čokoládové arašídové máslo
        • Přidejte pražené arašídy do mísy kuchyňského robota. Zpracujte 1 minutu a poté gumovou stěrkou oškrábejte stěny misky. Zpracovávejte další 2 až 3 minuty, dokud nebudou lesklé a hladké.

          Přidejte sůl, olej, kakaový prášek a moučkový cukr a poté zpracujte další minutu, dokud se nerozmíchají a nebudou lesklé. Kontrolujte konzistenci, pokud se vám zdá příliš hustá, přidávejte olej po lžičkách, dokud s ním nebudete spokojeni.

Tipy Adama a Joanny

  • Jak uchovávat: Přeneste arašídové máslo do nádoby bezpečné pro potraviny, zakryjte a poté uchovávejte v chladničce po dobu jednoho měsíce. Pokud se během měsíce ořechové máslo oddělí, míchejte ho lžící, dokud nebude dobře promíchané.
  • Použití mixéru: Pokud máte mixér s relativně vysokým výkonem, můžete arašídové máslo vyrábět v mixéru. Kroky budou stejné jako u kuchyňského robotu.
  • Nutriční údaje: Nutriční údaje uvedené níže jsou odhady a platí pro základní recept. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 polévková lžíce / Kalorie 95 / Protein 3 g / Uhlohydrát 3 g / Vláknina 1 g / Celkem cukrů 1 g / Celkový tuk 8 g / Nasycený tuk 1 g / Cholesterol 0 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post