Naše oblíbené pečené hranolky

Zde je návod, jak připravit ty nejlepší pečené hranolky, které jsou křehké uprostřed, karamelizované a zvenčí křupavé. Po otestování oblíbených metod pečení hranolků jsme se zaměřili na náš oblíbený způsob přípravy hranolků v troubě. Přejděte na Recept na pečené hranolky

Podívejte se na video

Video s receptem na pečené hranolky

Pečeme brambory v naší troubě roky, ale nikdy jsme nebyli spokojeni s naší pečenou hranolkou. Takže jsme se hluboce ponořili do některých nejoblíbenějších metod a našli jsme tu, která pro nás funguje nejlépe.

Jak pečete hranolky v troubě?

Při pečení hranolků v troubě postupujeme ve třech krocích:

  1. Nakrájejte červenohnědé brambory na podobně velké tyčinky, abyste podpořili rovnoměrné opékání.
  2. Hranolky namočte na 30 minut do studené vody, abyste odstranili škrob, díky kterému budou v troubě křupavé.
  3. Hranolky pečeme v chladnější troubě tak, aby se středy propekly. Poté na posledních 20 minut zvyšte teplotu trouby, aby byly opečené a křupavé.

Zapečené hranolky nikdy nebudou úplně stejné jako brambory smažené na oleji, ale tyhle se vám docela přiblíží. Jsou perfektní, když jsou namočené v kečupu, majonéze, smetanové medové hořčici a omáčce na smažení.

Vyzkoušejte naše domácí omáčky:

Pojďme si projít kroky, které jsem zmínil výše. Nejprve si musíte nakrájet hranolky.

misku do křupava upečených hranolků

Jak nakrájet brambory na hranolky

Pokud jde o pečené hranolky, sáhneme po běžné pečící bramborě. Nicméně, klidně použijte krémovější brambory, jako jsou brambory Yukon Gold, pokud to máte. Hranolky vyrobené z červenohnědých (pečených) brambor budou mít nadýchanější vnitřek, což milujeme. Při výrobě těchto pečených brambor rádi používáme brambory Yukon Gold.

Je jen na vás, zda si brambory oloupete nebo ne. Z našich fotek můžete vidět, že ne. Pokud je neloupete, ujistěte se, že jste brambory vydrhli a opláchli vodou, abyste odstranili veškeré nečistoty.

Dále je budete muset nakrájet na hranolky. Oba milujeme tenké hranolky, ale v tomto receptu bude fungovat jakákoli tloušťka. Čím silnější hranolky nakrájíte, tím déle bude trvat, než budou v troubě křupavé.

Pokud ho máte, pomůže vám fritovací lis nebo mandolína s ostřím na smažení, zvláště pokud děláte hodně hranolků. Můžete je najít online; ujistěte se, že hledáte nějaký odolný.

Brambory můžete nakrájet i ručně. Chcete-li to provést, nakrájejte brambory na 1/4-palcové pláty, naskládejte je a nakrájejte na 1/4-palcové zápalky.

Musím namočit hranolky do vody?

Vždy hledám v receptech zkratky, takže jsme zkusili vynechat krok namáčení. Bohužel po upečení nenamočených i namočených hranolků byly namočené hranolky mnohem lepší! Když hranolky pečete, aniž byste je namočili ve vodě, mají tendenci se lepit k sobě a k plechu. Také se pečou, aby byly gumové a nejsou tak křupavé.

V našem níže uvedeném receptu vás tedy žádáme, abyste hranolky namočili na třicet minut do studené vody. Po třiceti minutách uvidíte, kolik škrobu prosákne do vody.

namáčení nakrájených hranolků ve studené vodě

Pokud vám to půjde lépe, můžete je namáčet déle. Opláchnuté a nakrájené hranolky můžete například namočit přes noc do lednice do studené vody.

Ať už budete nakrájené hranolky namáčet jakkoli dlouho, před vařením je opláchněte a osušte. Vlhké hranolky v troubě nezhnědnou, proto je osušte čistou utěrkou, než je pokapete olejem a kořením.

sušení namočených hranolků před přidáním koření a pečením

Jak dlouho musím hranolky péct?

Pečeme hranolky v troubě za 40 až 50 minut. Trik pro nejlepší pečené hranolky je použít dvě teploty trouby. Nejprve pečte hranolky v troubě vyhřáté na 375 ° Fahrenheita po dobu 20 minut. V tomto okamžiku se hranolky začnou vařit uprostřed, ale budou vypadat poddajně a smutně.

Poté zvyšte teplotu trouby na 425 ° Fahrenheita nebo dokonce na 450° Fahrenheita. Tato vyšší teplota přemění smutné, vláčné hranolky na opečené a dokřupava upečené.

Hranolky potřebují 20 až 30 minut při vyšší teplotě. Dávám tak široký sortiment, protože záleží na tom, jak máte hranolky rádi opečené, jak je máte rádi křupavé a jak silné je nakrájíte.

Mám rád, když jsou moje hranolky pěkně opečené, takže i když dělám tenčí, sirkové hranolky, nechám je v troubě déle.

Další věc, kterou je třeba při pečení hranolků poznamenat, je dávat pozor, když je mícháte. Držím se od nich dál, dokud nejsou asi pět minut v pečení při vyšší teplotě. Takto mají hranolky šanci ztuhnout, takže když s nimi po plechu pohnu, nelámou se mi.

Měl bych také zmínit, že pokud máte to štěstí, že máte troubu s konvekčním nastavením, měli byste ji použít při přípravě hranolků. Udržujte všechny teploty stejné a dávejte pozor, aby to trvalo o několik minut méně než při použití běžné trouby. Konvekce pohybuje horkým vzduchem kolem hranolků v troubě, což podporuje větší zhnědnutí a křupání (jako vzduchová fritéza – poznámky k používání vzduchové fritézy jsou v receptu níže).

Naše oblíbené koření na hranolky

Poslední myšlenka: chutná ochucená sůl posouvá pečené hranolky o stupeň výš. Můžete si je koupit, ale podle mě je jednodušší udělat si várku doma. Je to jednoduchá směs soli, uzené papriky, česnekového prášku a cibulového prášku. Je to chuťová síla a hranolkům dodává krásnou barvu.

Před pečením promícháme nakrájené a namočené hranolky s ochucenou solí

Zde je náš základní recept na kořeněnou sůl, to dělá něco přes jednu polévkovou lžíci. Použijeme 1 až 1 ½ lžičky v receptu na hranolky níže:

  • 1 lžička jemné mořské soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/2 lžičky cibulového prášku

Smíchejte všechno koření dohromady a poté směs uchovávejte ve své skříni na koření. Tato kořeněná sůl funguje stejně dobře na maso, mořské plody, hranolky ze sladkých brambor, pečené brambory a další zeleninu jako na hranolky!

zapečené hranolky s kečupem

Naše oblíbené pečené hranolky

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Zde je návod, jak připravit ty nejlepší pečené hranolky, které jsou křehké uprostřed, karamelizované a zvenčí křupavé. Opláchnuté a nakrájené hranolky před pečením nevynechávejte namáčení. Namáčení nakrájených hranolků ve studené vodě pomáhá odstranit přebytečný škrob z brambor. Když hranolky pečete, aniž byste je namočili ve vodě, mají tendenci se lepit k sobě a k plechu. Také se pečou, aby byly gumové a nejsou tak křupavé. Hranolky namočte alespoň na 30 minut. Pokud chcete tento krok udělat předem, namočte hranolky přes noc do studené vody do lednice.

Slouží 4

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

Hranolky

1 libra červenohnědých brambor, 2 velké brambory

3 lžíce rostlinného oleje nebo oleje na vaření při vysoké teplotě

Kořeněná sůl (recept níže) nebo jemná mořská sůl

Ochucená sůl (asi 1 polévková lžíce)

1 lžička jemné mořské soli

1/2 lžičky mletého černého pepře

1/2 lžičky uzené papriky

1/2 lžičky česnekového prášku

1/2 lžičky cibulového prášku

Pokyny

  • Zapečené hranolky
  • Nastavte rošt trouby tak, aby byl směrem ke středu trouby, a zahřejte troubu na 375 ° Fahrenheita. Pokud má vaše trouba konvekční nastavení, použijte jej. Teplotu nemusíte upravovat. Dejte stranou velký nepřilnavý nebo eloxovaný hliníkový plech na pečení; ty preferujeme, protože hranolky můžeme péct přímo na plechu. Pokud nemáte ani jedno, položte na plech list pečícího papíru nebo silikonovou podložku na pečení, aby se nepřilepily.

    Brambory oloupejte a nakrájejte na tyčinky silné asi ¼ palce.

    Brambory ponořte do studené vody a nechte 30 minut namočit. Sceďte a opláchněte, poté brambory velmi osušte. Jako přípravu předem můžete brambory namočit přes noc do studené vody v lednici.

    Opláchněte a osušte mísu používanou k namáčení brambor a poté do ní přidejte hranolky spolu se třemi lžícemi oleje a 1 ½ lžičky ochucené soli (recept níže). Pokud používáte obyčejnou mořskou sůl, použijte 3/4 lžičky. Dobře prohoďte.

    Hranolky rozprostřete na plech a poté 20 minut pečte bez pohybu.

    Zvyšte teplotu trouby na 425° Fahrenheita. Pečte, dokud hranolky nezezlátnou a nebudou křupavé, dalších 15 až 25 minut. Dávám tak široký sortiment, protože záleží na tom, jak máte hranolky rádi opečené, jak je máte rádi křupavé a jak silné je nakrájíte. Sledujte je. Pokud většina vašich hranolků není hnědá nebo křupavá, nechte je v troubě dalších 5 až 10 minut.

    Počkejte, až budete hranolky házet nebo přesouvat po pánvi, dokud nebudou 25 až 30 minut v procesu pečení, poté je promíchejte, aby se podpořilo rovnoměrné zhnědnutí. Dělám to dvakrát nebo třikrát během posledních 10 až 15 minut, aby všechny hranolky měly šanci být křupavé.

    • Připravte si ochucenou sůl
    • Smíchejte sůl, pepř, papriku, česnekový prášek a cibulový prášek. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Po přípravě receptu na hranolky vám zbudou nějaké zbytky, ale ochucená sůl vydrží ve vaší skříni s kořením měsíce. Použijte jej na zeleninu, maso a mořské plody.

Tipy Adama a Joanny

  • Airfryer hranolky: Namočené a osušené hranolky pokapeme lžící oleje a ochutíme ochucenou solí (nebo obyčejnou solí). Budete muset vařit hranolky v dávkách. Do koše fritézy vložte tolik hranolků, které se vejdou, aniž by se příliš dotýkaly. Smažte na vzduchu při 375 °F po dobu 12 minut nebo do křupava. Opakujte se zbývajícími hranolky. Těsně před podáváním vložte všechny hranolky zpět do fritézy (tentokrát je v pořádku, pokud se dotknou) a smažte na vzduchu další 2 až 3 minuty, nebo dokud znovu nezezlátnou. Sloužit.
  • Make-up hranolky vhodné do mrazáku: Upečené hranolky zmrazte v jedné vrstvě na plechu. Když jsou zcela zmrazené, přemístěte je do nádoby bezpečné pro mrazení a zmrazte je až na 6 měsíců. Zmrazené hranolky pečte v troubě vyhřáté na 425 °F, dokud nebudou horké a křupavé.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/4 receptu / Kalorie 180 / Celkový tuk 10,6 g / Nasycený tuk 1,5 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 441,7 mg / Uhlohydrát 20,5 g / Vláknina 1,5 g / Celkem cukrů 0,7 g / Protein 2,4 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post