Naše oblíbené nadýchané sušenky

Toto jsou nejjemnější a nejnadýchanější domácí sušenky, jaké jsme kdy dělali. Náš recept vyžaduje mouku, máslo, prášek do pečiva a mléko. Tyto sušenky jsou velké, vysoké, jemné a chutné. Přejděte na Recept na domácí sušenky

Podívejte se na video

Video s receptem na nejlepší domácí sušenky

Jaké je tajemství nejlepších sušenek?

Udělali jsme spoustu sušenek. Zde jsou dvě věci, které jsme našli, abychom vyrobili ty nejlepší sušenky: studené máslo a prášek do pečiva.

V tomto domácím receptu na sušenky nakrájíme velmi studené máslo na univerzální mouku, sůl a prášek do pečiva. Díky máslu mají tyto sušenky neuvěřitelnou chuť. Pomáhá také k tomu, aby byl drobek lehký, vzdušný a jemný.

Studené máslo a mouka na sušenky

U těchto konkrétních sušenek volíme smíchání prášku do pečiva a mouky sami, místo abychom kupovali samokypřící mouku. Samokypřící mouka je předem smíchaná mouka, prášek do pečiva a sůl. Nemá to chybu a když použijete správný recept, omezí přidávání přísad navíc.

V tomto případě však přidáme více prášku do pečiva než obvykle. Pokud použijete samokypřící mouku, nebude do těsta na sušenky přidané dostatek prášku do pečiva. Pokud tedy máte samokynoucí mouku, použijte ji, ale zašlehejte 2 lžičky prášku do pečiva navíc.

Vím, že to vypadá jako hodně prášku do pečiva, ale věřte mi. Extra prášek do pečiva v tomto receptu na sušenky mění hru pro výrobu nejnadýchanějších a nejjemnějších domácích sušenek.

Pečené sušenky v pánvi

Více: Pokud máte rádi sušenky, podívejte se prosím na tyto brusinkové koláčky nebo tyto ostružinové koláčky. Těsto na koláčky je podobné sušenkám!

Jak vyrobit sušenky

Máte dvě možnosti, jak je vyrobit. Můj preferovaný způsob je vytáhnout kuchyňský robot. Je to vynikající nástroj pro nakrájení studeného másla do naší moučné směsi, protože je rychlý. Ze stejného důvodu ji používáme k výrobě naší oblíbené celomáslové koláčové krusty. Při krájení másla do mouky chcete být co nejrychlejší, aby se máslo neohřálo.

Pokud se vám nechce vytahovat kuchyňský robot, můžete použít ruce nebo vykrajovátko k zapracování másla do mouky – to děláme při výrobě našich jednoduchých Drop sušenek.

Tip: Pokud se vám máslo začne zahřívat, dejte mísu s moukou a máslem na 5 až 10 minut do lednice.

Když se máslo a mouka vypořádají, vmícháme mléko a poté vypracujeme těsto. Docela jednoduché.

Přidání mléka do těsta na sušenky

Při přípravě sušenek nepoužíváme váleček. Místo toho těsto promačkáme prsty. Jak těsto zpracováváme, můžete vidět v našem videu.

Těsto nejprve roztlačíme na hrubý obdélník a poté přehneme strany do středu, jako písmenko. Poté otočíme nový obdélník, vytlačíme jej a uděláme to znovu.

Skládání sušenkového těsta

Pokud to těsto potřebuje, uděláme to potřetí, než ho stlačíme do konečného obdélníku a vykrajujeme naše sušenky. Pokud se vám něco z toho zdá matoucí, podívejte se prosím na naše video. Slibuji, že to není těžké.

Vykrajování sušenek

Často kladené otázky

Jaký druh mouky je nejlepší na výrobu sušenek? Používáme univerzální mouku, protože ta je dostupná tam, kde žijeme. Některé obchody však prodávají měkkou bílou pšeničnou mouku (s nižším obsahem bílkovin), jako je White Lilly, Martha White a Bob’s Red Mill Fine Pastry Flour. To vše jsou vynikající možnosti pro sušenky, protože jejich nižší obsah bílkovin zabraňuje tvorbě lepku, což znamená, že budou lehké, nadýchané a jemné. Měl bych však poznamenat, že s tímto receptem na sušenky je univerzální mouka naprosto dostačující. Díky extra prášku do pečiva jsou sušenky lehké a nadýchané bez ohledu na to, jakou mouku použijete.

Jaký druh másla je nejlepší na výrobu sušenek? Nejčastěji v našich receptech na pečení voláme po nesoleném másle. V tomto receptu však rád sáhnu po evropském slaném másle, jako je Kerrygold nebo Plugra, protože díky nim jsou sušenky jemné a chutné. Nyní, pokud nemáte po ruce evropské slané máslo, funguje obyčejné máslo (solené nebo nesolené). Miluji trochu slanější chuť, když je v našem receptu použito slané máslo, ale vždy se můžete s trochou soli požadované v receptu držet, pokud nehledáte pikantnější/slanější sušenky.

Vysoké nadýchané sušenky

Naše oblíbené nadýchané sušenky

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Toto jsou nejjemnější a nejnadýchanější domácí sušenky, jaké jsme kdy dělali. Náš recept vyžaduje mouku, máslo, prášek do pečiva a mléko. Tyto sušenky jsou velké, vysoké, jemné a chutné. Můj preferovaný způsob je vytáhnout kuchyňský robot. Je to vynikající nástroj pro nakrájení studeného másla do naší moučné směsi, protože je rychlý. Pokud se vám nechce vytahovat kuchyňský robot, můžete máslo do mouky zapracovat rukama nebo vykrajovátkem (tipy jsou uvedeny v části poznámky).

Vyrobí 7 až 8 sušenek

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

2 šálky (260 gramů) víceúčelové mouky, viz poznámky pro samokypřící mouku

5 lžiček prášku do pečiva

1/4 lžičky jedlé sody

1 lžíce cukru

1 lžička jemné mořské soli

6 lžic studeného másla, viz poznámky

3/4 šálku + 2 polévkové lžíce (207 ml) plnotučného mléka nebo podmáslí

Pokyny

    Zahřejte troubu na 425 ° Fahrenheita a dejte stranou 10palcovou nebo 12palcovou pánev bezpečnou v troubě jako litinovou pánev, nebo pokud ji nemáte, odložte místo toho plech na pečení.

    Smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a sůl v míse kuchyňského robotu. Třikrát až čtyřikrát pulsujte, aby se promíchalo.

    Studené máslo nakrájejte na kostičky nebo tenké plátky a poté ho rozetřete na mouku v kuchyňském robotu. Pulzujte 5 až 7krát nebo dokud se máslo nezmění na malé kousky – podívejte se na naše fotografie a video pro referenci.

    Směs másla a mouky vysypte do velké mísy. Uprostřed udělejte důlek a poté nalijte mléko (nebo podmáslí). Míchejte, dokud nevznikne chlupaté těsto.

    Těsto přendáme na lehce pomoučněnou pracovní plochu. Nahoru posypte trochou mouky a poté rukama promíchejte těsto. Může se trochu lepit, takže podle potřeby přidejte mouku.

    Aniž byste těsto příliš propracovávali, vytvarujte jej do obdélníku o tloušťce asi 3/4 palce. Těsto přeložte na třetiny jako písmeno — podívejte se na naše fotografie a video pro referenci. Otočte obdélník o 90 stupňů a poté tento proces opakujte ještě dvakrát.

    Těsto rozetřete do obdélníku o tloušťce 1/2 palce až 3/4 palce. Poté pomocí vykrajovátka na sušenky vykrojte sušenky – my používáme kulatý vykrajovátko o průměru 3 palce. Nekruťte vykrajovátkem, okraje sušenek se tím zalepí a zabrání jejich kynutí.

    Nakrájené sušenky dejte do pánve (nebo na plech). Když je držíte blízko sebe, pomáhá jim to vstát.

    Odřezky k sobě jemně přitlačte a použijte je k výrobě dalších sušenek, ale dejte pozor, abyste těsto nepřepracovali, jinak by byly tuhé.

    Sušenky pečte dozlatova a vykynutého, 10 až 15 minut. Podávejte teplé.

Tipy Adama a Joanny

  • Bez kuchyňského robota: Suché ingredience ušlehejte nebo prosejte. Máslo nakrájíme na malé kostičky. Kostky studeného másla rozetřete na moučnou směs a poté pomocí mixéru na pečivo nebo prsty nakrájejte nebo rozetřete máslo, dokud směs nebude vypadat jako hrubá strouhanka.
  • Mléko nebo podmáslí: V tomto receptu použijte mléko nebo podmáslí. Podmáslí dodává sušenkám štiplavou chuť a dělá je o něco křehčími.
  • Máslo: V tomto receptu používáme solené evropské máslo. Bude to fungovat s nesoleným nebo slaným máslem. Mám rád extra slanost slaného másla, ale pokud chcete, můžete sůl snížit na 3/4 lžičky.
  • Samokynoucí mouka: Pokud použijete samokypřící mouku, nebude do těsta na sušenky přidáno dostatek prášku do pečiva. Pokud tedy máte samokynoucí mouku, použijte ji, ale zašlehejte 2 lžičky prášku do pečiva navíc. Místo toho použijte 1/2 lžičky soli.
  • Recept inspirovaný a upravený z univerzálních sušenek Sama Siftona a také z našich sušenek s podmáslím
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 sušenka (celkem 8) / Kalorie 211 / Celkový tuk 9 g / Nasycený tuk 5,5 g / Cholesterol 23,4 mg / Sodík 279,4 mg / Uhlohydrát 29,6 g / Vláknina 1 g / Celkem cukrů 2,9 g / Protein 4,2 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post