Naše oblíbená smetanová kuřecí nudlová polévka

Naše oblíbená krémová kuřecí nudlová polévka! Vzali jsme náš oblíbený recept na kuřecí nudlovou polévku a upravili jsme ho tak, aby byl lahodně krémový. Bonus, tuto polévku můžete připravit od nuly za méně než 45 minut! Přejděte na recept na krémovou kuřecí nudlovou polévku

Zblízka kuřecí nudlová polévka

Od té doby, co jsme se s vámi podělili o naši originální kuřecí polévku, ji mnoho z vás udělalo a vyjádřilo se, jak moc ji máte rádi. Tolik z vás sdílelo svou lásku k této klasické vývarové polévce, že se s vámi chceme podělit o krémovou verzi.

Tato lahodná a krémová polévka se připravuje stejně jednoduše jako originál a chutná stejně báječně. Vývar je tak trochu zahuštěný, takže je hedvábný a na závěr vydatně zalijeme smetanou. Je to slastné.

Dvě misky krémové kuřecí nudlové polévky

Naše tipy na nejlepší smetanovou kuřecí nudlovou polévku

Použijte kvalitní kuřecí vývar. I když bych si přál, abychom měli domácí kuřecí vývar neustále v mrazáku, nemáme. Když tedy sáhneme po vývaru z obchodu, sáhneme po vývaru s nízkým obsahem sodíku. Také hledáme vývar z obchodu, který je tmavší barvy (obvykle znamená více chuti), a protože vím, že má obvykle více páteře, rád kupuji vývar z krabicových kostí (občas používáme i domácí vývar z kostí). Také jsem si užil vývar vyrobený ze základu zavařeného bujonu; ujistěte se, že používáte možnost s nízkým obsahem sodíku.

Použijte kuřecí stehna. Mluvili jsme o tom v našem článku o přípravě nejlepší kuřecí polévky. Kuřecí stehna mají více tuku a chuti než kuřecí prsa, takže jsou ideální pro tuto polévku. Také preferuji texturu stehenního masa v polévkách, protože není možné zabránit přílišnému propečení kuřete, které se dusí na sporáku.

Vývar příliš nezahušťujte. Některé krémové kuřecí polévky jsou tak husté, že mi připomínají pudink. Pokud jde o polévku, kterou chcete, budeme muset souhlasit s nesouhlasem. Na tuto krémovou polévku zahustíme vývar směsí másla a mouky, dokud není hedvábný a o něco hustší než obyčejný vývar. Pro doplnění bohatosti pak polévku dochutíme smetanou.

Nalijte smetanu do kuřecí nudlové polévky

Použijte krém. Udělal jsem tu chybu, že jsem v této polévce použil mléko místo smetany a jsem tady, abych vám řekl, že to není dobrý nápad. Mléko má méně tuku než smetana, takže je u něj zvýšené riziko lámání (nebo srážení). To se mi stalo, když mi došla smetana a místo toho jsem sáhla po mléku. Dával jsem pozor, abych mléko nepřevařil (což vede ke sraženému mléku), ale mléko se stejně srazilo a zničilo mi polévku. Mléko také nedodává bohatosti smetany. Pokud nemáte smetanu, další nejlepší možností je půl na půl (směs 50-50 smetany a mléka).

Hrnec krémové kuřecí nudlové polévky

Tipy na make-up a skladování

Polévku lze připravit a nechat 3 až 4 dny v lednici a tři měsíce zmrazit.

Pokud si neplánujete polévku hned vychutnat nebo ji plánujete zmrazit, možná budete chtít s přidáním nudlí odložit. Jak polévka sedí, nudle nasáknou vývarem. Můžete se s tím vypořádat dvěma způsoby:

  1. Při ohřívání polévky přidejte do hrnce další vývar/vývar. Voda je taky fajn. Dokud nemusíte přidávat mnoho, chuť polévky příliš neztenčí.
  2. Když polévku připravujete s předstihem, vynechejte nudle pro nejčerstvější, nejméně rozmočené nudle a poté polévku chlaďte nebo zmrazte. Až budete připraveni k ohřátí, přiveďte polévku k mírnému varu a přidejte sušené nudle. Vařte, dokud nejsou hotové a pochutnávejte si.
Miska krémové kuřecí nudlové polévky

Naše oblíbená smetanová kuřecí nudlová polévka

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Naše oblíbená krémová kuřecí nudlová polévka! Vzali jsme náš snadný recept na kuřecí nudlovou polévku a vylepšili jsme ho, aby byl lahodně krémový. Bonus, tuto polévku můžete připravit od nuly za méně než 45 minut!

Poznámka: Některé krémové kuřecí polévky jsou tak husté, že mi připomínají pudink. Pokud jde o polévku, kterou chcete, budeme muset souhlasit s nesouhlasem. Na tuto krémovou polévku zahustíme vývar směsí másla a mouky, dokud není hedvábný a o něco hustší než obyčejný vývar. Pro doplnění bohatosti pak polévku dochutíme smetanou.

Vyrobí 4 až 5 porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

3 lžíce másla, kuřecího tuku nebo olivového oleje

1 velká cibule, nakrájená

2 velké mrkve, nakrájené

2 stonky celeru, nakrájené (volitelně)

vrchovatá lžíce mletého česneku (4 stroužky)

3 lžíce univerzální mouky

2 bobkové listy

3 snítky čerstvého tymiánu nebo použijte 1/2 lžičky sušeného tymiánu

1 libra kuřecích stehen bez kůže a kostí (4 nebo 5 stehen)

6 šálků kuřecího vývaru nebo vývaru, s nízkým obsahem sodíku nebo použijte domácí vývar

5 uncí vaječných nudlí (nebo těstovin dle výběru)

Sůl a pepř na dochucení

1/4 šálku čerstvé petrželky, jemně nasekané

1/4 až 1/2 šálku husté smetany

Špetka nebo dvě drcené červené chilli papričky, volitelné pro zahřátí

Pokyny

    Ve velkém hrnci nebo holandské troubě na středním plameni rozpusťte máslo. Přidejte cibuli, mrkev, celer a česnek. Vařte za stálého míchání každých pár minut, dokud zelenina nezačne měknout; 5 až 6 minut.

    Vmíchejte mouku a za stálého míchání na pánvi vařte asi 2 minuty.

    Přidejte tymián a bobkové listy a za stálého míchání zalijte kuřecím vývarem. Polévku přiveďte k mírnému varu, ochuťte a dochuťte solí a pepřem. V závislosti na použitém vývaru možná budete muset přidat jednu nebo více lžiček soli.

    Kuřecí stehna ponořte do polévky tak, aby je pokryl vývar. Polévku přiveďte zpět k mírnému varu, poté hrnec částečně přikryjte pokličkou a vařte za občasného míchání, dokud nejsou kuřecí stehna provařená, asi 20 minut. (Pokud se vám během této doby bude zdát vývar málo, přidejte další střik nebo trochu vody a trochu snižte teplotu.)

    Uvařené kuře přendejte na talíř. Vmíchejte nudle do polévky a vařte, dokud nebudou hotové, 6 až 10 minut, podle druhu použitých nudlí.

    Zatímco se nudle vaří, nakrájejte kuře na nudličky nebo na kostičky. Kuře vsuňte zpět do hrnce s petrželkou a smetanou. Polévku ještě jednou ochutnejte na dochucení. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem (tuhle polévku si vychutnáváme s velkým množstvím pepře nebo špetkou drcené červené papriky zamíchané).

Tipy Adama a Joanny

  • Chlazení polévky: Jak polévka sedí, nudle nasáknou polévkovým vývarem. Při ohřívání přidejte trochu kuřecího vývaru navíc, nebo pokud nemáte, vodu.
  • Zmrazení polévky: Zmrazené nudle nejdou příliš dobře. Pokud plánujete polévku zmrazit, odeberte před přidáním nudlí část polévky, kterou plánujete zmrazit. Zmrazte vývar, kuřecí maso a zeleninu. Až budete připraveni polévku ohřát, přidejte do polévky sušené nudle a vařte, dokud nebude hotová.
  • Dochucení polévky: Pokud máte pocit, že polévce chybí šmrnc, přidejte ještě trochu soli. Můžete také přidat špetku chuti s trochou rybí omáčky (tento trik používáme často u vývarů a vývarů z obchodu) nebo worcesterskou omáčkou.
  • Bezlepková varianta: Vynechejte mouku dohromady a na konci receptu, těsně předtím, než vmícháte kuře, petržel a smetanu, rozšlehejte 1 lžíci kukuřičného škrobu se 2 lžícemi vody a poté zašlehejte do polévky. Polévku přiveďte k varu a až mírně zhoustne, pokračujte v receptu jako obvykle a přidejte kuře, smetanu a petrželku.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/5 receptu / Kalorie 381 / Celkový tuk 18,8 g / Nasycený tuk 5,1 g / Cholesterol 129,3 mg / Sodík 719,3 mg / Uhlohydrát 22,2 g / Vláknina 2,6 g / Celkem cukrů 3,8 g / Protein 32,3 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Další recepty na krémové polévky

Snadná smetanová domácí bramborová polévka
Snadná smetanová domácí bramborová polévka
Rychlá a jednoduchá smetanová zeleninová polévka
Rychlá a jednoduchá smetanová zeleninová polévka
Brokolicová čedarová polévka
Brokolicová čedarová polévka
Snadná klobásová bramborová polévka
Snadná klobásová bramborová polévka

Post a Comment

Previous Post Next Post