Naše oblíbená polévka z pečených rajčat

Naše polévka z pečených rajčat se základem z pečených rajčat, cibule a celých stroužků česneku je jedním z našich oblíbených způsobů vaření s rajčaty. Připravte si sendvič s grilovaným sýrem, protože tuto polévku budete milovat! Přejděte na recept na polévku z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

Použijte extra rajčata a udělejte tuto polévku z pečených rajčat

Když máme rajčat víc, než víme, co dělat, je na řadě tato polévka z pečených rajčat s česnekem a bazalkou. Použijte k tomu buď špičková letní rajčata, nebo nevýraznější rajčata prodávaná v zimě. Pražení odvádí vynikající práci při vytahování dobroty rajčat, i když nezačínáte těmi nejlepšími rajčaty.

Základ této polévky se až tak neliší od naší slavné třísložkové rajčatové polévky. V tomto receptu společně dusíme rajčata, cibuli a máslo a rozmixujeme je na bohatou a krémovou polévku. Je to snadné a chutné.

Tato polévka z pečených rajčat také vyžaduje rajčata, cibuli a máslo, ale ještě více dochutíme celými stroužky česneku, bazalkou a trochou smetany. (Pokud vás neláká přidávat smetanu, žádný strach, můžete ji vynechat nebo se řídit našimi tipy na mléčné nebo veganské možnosti.)

Mísa polévky z pečených rajčat s grilovaným sýrem

Jak to děláme

Na polévku orestujeme na pánvi čerstvá rajčata, na čtvrtky nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku, dokud rajčata nezměknou, neprasknou a nepustí šťávu.

Plech na pečení pečených rajčat, cibule a česneku

Poté se vše přenese do polévkového hrnce s trochou vývaru a několika lžícemi másla. Polévku povaříme asi půl hodiny a smícháme s čerstvou bazalkou, až se z ní stane sytá krémová polévka. Abychom vyrovnali trochu kyselosti rajčat, přidáme hned na závěr vydatnou smetanu.

Příprava polévky z pečených rajčat.  Pečená rajčata s vývarem v hrnci na polévku.

A je to, naše jednoduchá, domácí polévka z pečených rajčat. Milujeme to a doufáme, že to brzy vyzkoušíte. Další recepty na polévku od nuly najdete v naší citronové čočkové polévce, této domácí bramborové polévce a naší uklidňující kuřecí nudlové polévce.

Další recepty z rajčat

Naše oblíbená polévka z pečených rajčat

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Když máme více rajčat, než víme, co dělat, je na řadě tento recept na polévku z pečených rajčat s česnekem a bazalkou. Použijte k tomu buď špičková letní rajčata, nebo nevýraznější rajčata prodávaná v zimě. Pražení odvádí vynikající práci při vytahování dobroty rajčat, i když nezačínáte těmi nejlepšími rajčaty.

Vyrobí 4 až 6 porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

3 libry čerstvých rajčat, zkuste směs rajčat jako dědictví, cherry, vinná réva nebo švestková rajčata

6 středních stroužků česneku, oloupaných

1 střední cibule, oloupaná a nakrájená na čtvrtky

1/3 šálku olivového oleje

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

2 hrnky zeleninového nebo kuřecího vývaru

2 lžíce másla

Špetka vloček červené papriky, volitelně pro trochu tepla

1 šálek lístků čerstvé bazalky

1/4 šálku husté smetany, podívejte se na naše tipy pro použití nemléčného nebo nízkotučného mléka

Pokyny

  • Pečená rajčata
  • Zahřejte troubu na 450 ° Fahrenheita.

    Cherry nebo hroznová rajčata můžeme nechat celá. Větší rajčata zbavíme jádřinců a nakrájíme na poloviny, nebo pokud jsou velká, nakrájíme na čtvrtky.

    Rozložte rajčata, cibuli a stroužky česneku na plech (viz poznámky k doporučením pro pánve). Přelijte olivovým olejem a dochuťte 1/2 lžičky soli a 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře. Dobře prohoďte.

    Rajčata opékejte, dokud nezměknou, neprasknou a nepustí část šťávy, 20 až 30 minut. Některá rajčata budou karamelizovaná a hnědá na skvrnách.

    • Dokončit
    • Pečená rajčata, cibuli, stroužky česneku a veškerou šťávu z pánve přendejte do velkého polévkového hrnce nebo holandské trouby. Umístěte hrnec na středně vysokou teplotu.

      Vmíchejte vývar, máslo a špetku vloček červené papriky (pokud používáte) a poté přiveďte k varu. Snižte na mírný plamen a vařte, dokud se tekutina nezredukuje o jednu třetinu, asi 30 minut.

      Vypněte oheň, přidejte lístky bazalky a poté polévku rozmixujte do hladka. Nejjednodušší je ponorný mixér, nebo můžete použít mixér. Pokud používáte běžný mixér, je nejlepší mixovat po dávkách a neplnit mixér tak, jak byste obvykle, protože polévka je tak horká. Při mixování rádi vyjmeme středovou vložku víka a přikryjeme ji kuchyňskou utěrkou – pomáhá to uvolnit část páry a zabraňuje vypadnutí víka mixéru (což může být velký horký nepořádek).

      Ochutnejte polévku a poté přidejte sůl a pepř, dokud chuť nevyskočí – mělo by to ve vás vyvolat úsměv. Nakonec vmícháme smetanu a podáváme.

Tipy Adama a Joanny

  • Použití mléka místo smetany: Vzhledem k tomu, že rajčatová polévka může být pěkně kyselá, může se srazit, pokud nahradíte smetanu, kterou požadujeme v našem receptu výše, mlékem. Tuk ve smetaně zabraňuje sražení polévky. Chcete-li použít mléko, budete muset snížit kyselost polévky vmícháním 1/2 lžičky jedlé sody. Jedlá soda neutralizuje část kyselin v polévce, což zabrání sražení polévky, když přidáte mléko.
  • Moje polévka je příliš kyselá: Zkuste zamíchat 1/4 lžičky až 1/2 lžičky jedlé sody, abyste neutralizovali část kyselosti z rajčat. Krém také pomáhá neutralizovat kyselinu.
  • Jak udělat veganskou rajčatovou polévku: Postupujte podle našeho receptu výše, ale nahraďte máslo veganským máslem a smetanou kešu krém (zde je náš recept) nebo plnotučné kokosové mléko. Kokosové mléko dodává lehce oříškovou příchuť, ale je docela lahodné.
  • Pekáč: Protože jsou rajčata kyselá, vyhýbáme se při přípravě tohoto receptu hliníkovým pekáčům. Eloxovaný hliník, keramický povlak nebo sklo jsou lepší možnosti.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 ze 4 porcí / Kalorie 317 / Celkový tuk 27,9 g / Nasycený tuk 8,1 g / Cholesterol 23,7 mg / Sodík 586,9 mg / Uhlohydrát 17,9 g / Vláknina 4,7 g / Celkem cukrů 11,4 g / Protein 3,8 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post