Naše oblíbená polévka z černých fazolí

Seznamte se s mou oblíbenou polévkou z černých fazolí! Tento rychlý recept na polévku z černých fazolí je zdravý, chutný a snadno se připravuje. Je to také vegetariánské a veganské, když použijete zeleninový vývar! Přejděte na recept na polévku z černých fazolí

Snadná vegetariánská polévka z černých fazolí

Připravujeme naši oblíbenou polévku z černých fazolí

Když hledáme uklidňující jídlo plné chuti, obrátíme se na tuto jednoduchou polévku z černých fazolí. Vyrábí se z dříve uvařených nebo konzervovaných černých fazolí, cibule, mrkve, česneku a aromatického koření. Tato polévka je tak dobrá, že ji budete chtít mít v mrazáku pořád. Pro polévku z bílých fazolí vyzkoušejte tuto vážně dobrou polévku z bílých fazolí a zeleniny!

Hrnec černé fazolové polévky

Je ideální pro rušné noci, stejně jako když máme pocit, že jsme si příliš dopřáli. Zde je několik dalších důvodů, proč milujeme tento recept na polévku z černých fazolí:

  • Tato výživná polévka se snadno připravuje a chutná neuvěřitelně.
  • Nejsou zde žádné luxusní ingredience a vše potřebné je cenově dostupné.
  • Je to zdravé, uklidňující a vegetariánské/veganské (když používáte zeleninový vývar).
  • Dobře se drží a chutná lépe další den, takže je ideální pro balení na oběd nebo přípravu na večeři na zítřejší večer. Zbylá polévka vydrží v lednici asi tři dny.
  • Můžete jej zmrazit až na měsíc, ne-li déle!

Jak vařit polévku z černých fazolí

Příprava polévky z černých fazolí je jednoduchá a vše se děje v jednom hrnci! Zde je rychlý přehled toho, jak to děláme:

  1. Cibuli a mrkev podusíme na olivovém oleji, dokud nebudou měkké a sladké.
  2. Dochuťte česnekem, mletým kmínem, oreganem, červeným vinným octem a chipotle chilli (viz moje poznámka níže).
  3. Připravte si vývar se zeleninovým vývarem, konzervou nakrájených rajčat a bobkovým listem. (můžete použít i kuřecí vývar).
  4. Přidejte fazole a vařte, dokud zelenina nezměkne (asi 20 minut).
  5. Dochuťte podle chuti ještě solí, pepřem a trochou kyseliny z octa nebo limetkové šťávy.
  6. Podávejte jako vývarovou polévku (jako na našich fotografiích) nebo část polévky rozmixujte, aby byla hustá a krémová.
Seznamte se s mou oblíbenou polévkou z černých fazolí!

Poznámka k receptu: Přidání Chipotle Chiles

Pokud jste v kuchyni ještě nikdy nepoužívali chilli chipotle z konzervy, vřele doporučuji začít. Plechovky jsou malé a levné. Našli jsme je prodávané ve většině obchodů s potravinami (obvykle vedle pálivých omáček nebo konzervovaných omáček enchilada).

Konkrétně hledáte chipotle chiles v adobo omáčce. Chipotles jsou sušené, uzené jalapeños. Jsou kouřové a dost pikantní. Adobo omáčka je pikantní, červená omáčka, která má výraznou chuť. Do této polévky obvykle přidávám jednu papriku, kterou nasekám spolu s trochou omáčky. Toto množství dodá polévce dostatek koření, abyste si toho všimli. Pro extra pikantní polévku z černých fazolí přidejte další.

Vzhledem k tomu, že vám zbyde nějaké papriky, nezapomeňte si je uložit pro jiné recepty. Použili jsme je v následujících receptech:

Další snadné vegetariánské recepty

Pro krémovou polévku vyzkoušejte náš recept na krémovou zeleninovou polévku. Má spoustu nadšených recenzí.

Naše čočková polévka s citronem a kurkumou je vydatná, výživná a chutná.

Jako základ zeleninové polévky použijte náš Domácí zeleninový vývar. Je bohatý a ultra uspokojující.

Vyzkoušejte náš snadný Cheesy Bean Dip vyrobený z smažených pinto nebo černých fazolí.

Vyzkoušejte naše domácí vegetariánské burgery! Na rozdíl od mnoha receptů na bezmasé burgery, do placiček ve skutečnosti přidáváme spoustu zeleniny.

Náš salát z černých fazolí a quinoy je mimořádně uspokojující, vydatný a naprosto lahodný.

Vyzkoušejte naše Extra snadné burgery s černými fazolemi! Jsou veganské, chutné a velmi rychlé na přípravu.

Naše oblíbená polévka z černých fazolí

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tento rychlý recept na polévku z černých fazolí je zdravý, chutný a snadno se připravuje. Je to také vegetariánské a veganské, když použijete zeleninový vývar. Vysvětlení chipotles v adobo omáčce najdete v našem článku výše.

Vyrobí 4 až 6 porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje

1 šálek cibule nakrájené na kostičky (1/2 velké cibule)

3/4 šálku nakrájené mrkve (1 velká mrkev)

1 lžíce mletého česneku (3 stroužky)

1 lžička mletého kmínu

1/2 lžičky sušeného oregana

1 lžíce červeného vinného octa, jablečného octa nebo limetkové šťávy

1/2 až 1 paprika od 7 uncí. plechové chipotle chilli v adobo nebo použijte 2 lžíce pálivé omáčky, viz poznámky

1 (15 uncí) plechovka nakrájených rajčat, vyzkoušejte pečená rajčata

4 hrnky zeleninového vývaru, viz náš domácí zeleninový vývar

4 (15 uncí) plechovky černých fazolí, scezené a opláchnuté nebo použijte 6 šálků vařených černých fazolí

1 bobkový list

1/2 šálku koriandrových listů, nahrubo nasekaných

K podávání: avokádo, plátky limetky, koriandr, zakysaná smetana, sýr

Pokyny

    Zahřejte olivový olej ve velké holandské troubě nebo hlubokém hrnci na střední teplotu a poté přidejte cibuli a mrkev. Vařte za častého míchání, dokud mírně nezměknou a voní sladce, asi 5 minut.

    Vmíchejte česnek, kmín, oregano a vařte 30 sekund. Přidejte ocet, chipotle papričky, plechovku rajčat, vývar, černé fazole a bobkový list. Přiveďte k varu, ochuťte a poté dochuťte solí a pepřem.

    Polévku vařte, dokud mrkev nezměkne a vývar se mírně zredukuje, asi 20 minut. Vmíchejte koriandr a šťávu z poloviny limetky (nebo limetku nahraďte další lžící octa).

    K vývarové polévce (jako na našich fotkách a videu) polévku rovnou podávejte. Pro hustší, sametovou polévku přendejte 1/4 polévky do mixéru a rozmixujte dohladka. Rozmixovanou porci vlijeme zpět do polévky a podáváme.

Tipy Adama a Joanny

  • Chipotle chilli v adobo omáčce: Použijeme 1/2 až 1 celou papriku, která polévku trochu zahřeje. Pro pikantnější polévku přidejte více, ale pozor, papriky opravdu balí punč. Konzervované chipotles v adobo omáčce najdete ve většině obchodů s potravinami, obvykle poblíž horkých omáček nebo omáček enchilada.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Recept dělá asi 10 až 12 šálků polévky.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 šálek / Kalorie 169 / Celkový tuk 2,9 g / Nasycený tuk 0,5 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 387,2 mg / Uhlohydrát 27,4 g / Vláknina 10,6 g / Celkem cukrů 2,4 g / Protein 9 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post