Naše oblíbená domácí bramborová kaše

Náš oblíbený recept na domácí bramborovou kaši který funguje se slupkou a oloupanými bramborami. Naučte se, které brambory použít a jak je vařit, aby byly krémové a chutné. Přejděte na recept na domácí bramborovou kaši

Podívejte se na video

Video s receptem na bramborovou kaši

Jak udělat nejlepší bramborovou kaši

Bramborové kaše zbožňujeme a děláme je často. Protože děláme várku téměř každý týden, chtěli jsme se podělit o náš oblíbený způsob, jak je vyrobit. Recept se mírně liší podle toho, kdo ho vyrábí. Adam má rád brambory neoloupané a já většinou loupu. Někdy použijeme mléko, někdy podlijeme vývarem (zeleninovým nebo kuřecím). A když se cítíme divoce, přidáme lžíci zakysané smetany nebo kapku smetany.

Jak udělat nejlepší domácí bramborovou kaši (slupku nebo loupanou)

I když si to můžete představit jako každodenní recept a ten, který si můžete přizpůsobit podle toho, co máte v lednici (nebo kdo to dělá), je to také ideální pro zábavu nebo pro sváteční jídla. (Vždycky děláme várku těchto brambor, naší vážně dobré houbové nádivky a této máslové celé pečené cibule na Den díkůvzdání.)

Jaké brambory je nejlepší použít?

Používám brambory s tenkou slupkou jako smetany (nebo baby brambory) nebo Yukon Gold. Malé žluté, bílé nebo červené brambory jsou perfektní. Rychle se vaří a dělají z nich nejlepší bramborovou kaši na slupce! Obvykle máme málo času, takže menší brambory nám umožňují vynechat loupání a jen nakrájet na poloviny nebo čtvrtiny. (K výrobě tohoto receptu na křupavé pečené brambory používáme stejné druhy brambor!)

Jsou také krémovější než brambory s větším množstvím škrobu, jako jsou brambory červenohnědé. Pokud tedy milujete krémovou bramborovou kaši, vyberte si některou z malých odrůd s tenkou slupkou.

Pokud máte rádi nadýchanou bramborovou kašipoužijte škrobové brambory (jako Russet nebo Idaho) nebo pro kombinaci nadýchané a krémové použijte jak voskové brambory (jako Red Bliss nebo baby brambory), tak škrobové brambory.

S Adamem jsme tam a zpět o loupání brambor. Adam miluje slupku a já preferuji, když jsou brambory oloupané. Dá se s jistotou říci, že to, zda jsou naše brambory loupané nebo ne, závisí na tom, kdo je vyrábí.

Naše nejlepší tipy na výrobu bramborové kaše

S Adamem se možná neshodneme, pokud jde o loupání brambor, ale nesouhlasíme, pokud jde o jejich vaření. Zde jsou naše nejlepší tipy pro jejich výrobu ve vaší kuchyni:

Brambory nakrájíme na podobnou velikost. Chcete, aby se brambory vařily rovnoměrně, k tomu vám pomůže udržet brambory podobné velikosti. Ten můj jsem nakrájel na střední kousky (1 až 2 palce). Při této velikosti se brambory vaří asi 15 minut.

Vodu na vaření osolte. Bez ohledu na to, jaké brambory se rozhodnete vařit, nezapomeňte na sůl. Měla by to udělat lžíce soli. Stejně jako když přidáte sůl do vody na těstoviny, slaná voda okoření brambory. Nebudou chutnat slaně, jen jako úžasné brambory.

Koření šťouchané bramborové vaření vody
Stejně jako ochucování vody na těstoviny je důležité ochucovat vodu na vaření brambor.

Vařte, dokud vidlička nezměkne. Když se mi podaří bramboru lehce propíchnout vidličkou, jsou hotové. Vaření déle než to znamená, že brambory budou převařené, což z nich dělá lepidlo.

Dobře je sceďte. Jakmile jsou brambory hotové, scedím je, vrátím do hrnce a přikryji čistou utěrkou asi na 5 minut. To pomáhá bramborám absorbovat přebytečnou páru, která může způsobit, že bramborová kaše bude vodnatá. Další možností je vyklopit uvařené brambory na plech a nechat 5 minut stranou.

Přidejte teplé máslo a mléko nebo vývar. Přidáme trochu tekutého a rozpuštěného másla, aby byly brambory extra krémové. Pro tekutinu obvykle přidáváme stejné díly mléka a kuřecího vývaru. Můžete přidat všechno mléko nebo všechen kuřecí vývar. Do brambor můžete dokonce přidat střik (nebo dvě) smetany, aby byly opravdu krémové. Teplá tekutina se vsakuje lépe než studená a bramborovou kaši udrží pěkně horkou.

Držíme se 1 šálku tekutiny na 2 libry vařených brambor. Pro tužší bramborovou kaši snižte množství tekutiny na 3/4 šálku z 1 šálku.

Přidání másla, mléka (nebo vývaru) do bramborové kaše
Přidání teplého másla, mléka (nebo vývaru) pomůže bramborám absorbovat je a bramborovou kaši udrží pěkně teplou.

Ruční kaše. Většinu času používáme náš šikovný mačkač na brambory, ale pro extra krémové brambory použijte mlýnek. Uvařené brambory protáhněte nejmenším kotoučem mlýnku a poté vmíchejte mléko nebo kuřecí vývar a máslo. (Nejlepší je k tomu brambory oloupané). Nedoporučuji používat kuchyňský robot a pokud používáte tyčový mixér, dávejte pozor, abyste brambory nepřešlehali, protože přílišné mixování bramborovou kaši lepí a lepí.

Udělejte je extra krémové. Když chci ultrasmetanovou bramborovou kaši, přidám kopeček zakysané smetany. Chuť zakysané smetany snižuje bohatost másla a činí brambory tak krémovými.

Přidejte další příchutě. Do bramborové kaše můžete přidat celou řadu dalších přísad. Vyzkoušejte česnek (čerstvý nebo pečený česnek), čerstvé bylinky, pažitku, jarní cibulku, smetanový sýr, strouhaný sýr a dokonce i vařenou a rozdrobenou slaninu.

Co podávat s bramborovou kaší

Tyhle bramborové kaše můžu sníst v podstatě bez čehokoli jiného na talíři. To znamená, že existuje tolik možností, s čím je podávat:

Recept na domácí bramborovou kaši

Další snadné recepty na brambory

Recept aktualizován, původně zveřejněn v listopadu 2013. Od zveřejnění tohoto v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Naše oblíbená domácí bramborová kaše

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Náš oblíbený způsob přípravy bramborové kaše. Berte to jako každodenní recept – takový, který si můžete přizpůsobit podle toho, co máte v lednici. Vyzýváme, že k bramborám přidáme 1 hrnek tekutiny. Doma obvykle používáme stejné díly mléka na kuřecí vývar. Můžete použít všechno mléko nebo veškerý vývar (kuřecí nebo zeleninový). Nebo nahraďte trochu mléka hustou smetanou nebo zakysanou smetanou pro extra dekadentní brambory. Lžíce nebo dvě smetanového sýra by také neuškodily.

Trik na skvělou bramborovou kaši spočívá v dochucení předem. Brambory během vaření osolíme vydatným množstvím soli – my použijeme minimálně 1 polévkovou lžíci. Je to podobné jako při osolení vody z těstovin.

Vyrobí přibližně 6 porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Pokyny

  • Připravte si brambory
  • Brambory vydrhněte a nakrájejte na kostičky, ujistěte se, že mají podobnou velikost. (Na bramborách často necháváme slupku, ale to je zcela na vás).

    Do velkého hrnce dejte brambory, přidejte lžíci soli a zalijte vodou. Přiveďte k varu na středně vysoké teplotě a poté snižte na mírný plamen. Vařte, dokud se brambory při propíchnutí vidličkou nerozpadnou, 15 až 20 minut.

    • Dokončit
    • Zahřejte mléko nebo kuřecí vývar a máslo, dokud se neohřeje a máslo se nerozpustí. Sceďte, poté brambory vraťte do hrnce a přikryjte čistou utěrkou. Nechte je asi 5 minut, aby absorbovala přebytečnou páru, která může způsobit, že bramborová kaše bude vodnatá.

      Vlijte teplou máslovou směs a brambory rozmačkejte, dokud nebudou krémové. (Nebojte se, pokud se vám brambory zpočátku zdají trochu řídké, po minutě až dvou vsáknou tekutinu). Vmíchejte pepř a zakápněte smetanou nebo zakysanou smetanou (pokud používáte).

      Ochutnejte kořením a dochuťte solí a pepřem. Necháme 5 minut odstát, aby brambory zhoustly a poté podáváme.

Tipy Adama a Joanny

  • Můžete použít červenohnědé (pečící) brambory. Bramborová kaše bude o něco nadýchanější.
  • Pro tužší bramborovou kaši snižte množství tekutiny požadované v receptu na 3/4 šálku z 1 šálku.
  • Pro extra krémové brambory použijte mlýnek. Uvařené brambory protáhněte nejmenším kotoučem mlýnku a poté vmíchejte mléko nebo kuřecí vývar a máslo. (Nejlepší je k tomu brambory oloupané).
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Sůl jsme vynechali, protože si budete muset přidat podle chuti. Předpokládali jsme 1/2 mléka na 1/2 vývaru a přidali špetku smetany.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Kalorie 182 / Protein 4 g / Uhlohydrát 28 g / Vláknina 3 g / Celkem cukrů 2 g / Celkový tuk 7 g / Nasycený tuk 4 g / Cholesterol 18 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post