Naše oblíbená brokolicová čedarová polévka

Tato krémová brokolicová sýrová polévka je plná brokolicové příchuti a je extra sýrová. Vyrábí se bez mouky a svůj hustý, krémový základ získává z brambor! Tato polévka je kaloricky lehčí se vší chutí, kterou byste očekávali! Skočte na Brokolicovou čedarovou polévku Recept

Miska brokolicové čedarové polévky

Je běžné vidět brokolicovou čedarovou polévku vyrobenou na základě mouky, másla a mléka. Metoda se příliš neliší od přípravy sýrové omáčky na makarony a sýr. Nejprve rozpustíme máslo, zašleháme mouku, přidáme mléko a zahříváme, dokud mléko nezhoustne. Takto připravená brokolicová polévka je vynikající, ale na nás je trochu těžká.

Naše zdravější verze vynechává máslo a mouku a zahušťuje jednu bramboru. To sníží množství potřebného másla na polovinu, rozloučí se s moukou a již nevyžaduje více šálků mléka.

Překvapivě, i když vynecháme všechny tyto ingredience, je naše polévka krémová, bohatá a chutná! Tolik, že vám nebudou chybět ani o kousek.

Miska brokolicové čedarové polévky

Jak vyrobit brokolicovou čedarovou polévku

Pokud jste již dříve připravovali naši krémovou zeleninovou polévku, může se vám tento recept zdát trochu povědomý. Zde jsou základní kroky; Pamatujte, že celý recept je níže.

Cibuli a celé stroužky česneku (není potřeba mletí!) uvařte na kousku másla, dokud nezměknou a nezměknou.

Vmíchejte nakrájené brambory, stonky brokolice (růžičky přijdou na řadu později), sůl, pepř, vločky červené papriky (na zahřátí) a lžičku dijonské hořčice. Vše podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do měkka. Zjistil jsem, že voda v této polévce funguje dobře. Vím, že se zdá, že bychom měli přidat více chuti vývarem, ale použití vody umožňuje brokolici zářit. Při přípravě této rajčatové polévky postupujeme stejně.

Přidejte vodu do hrnce s bramborami, brokolicí a cibulí.

Přidejte polovinu růžičky brokolice, vařte do zelené a měkké a poté polévku rozmixujte. Abych to usnadnil, používám svůj ponorný mixér. Od té doby, co jsme ty růžičky brokolice zadrželi, jsou stále jasně zelené, takže naše polévka je pěkná.

Brokolicovou polévku rozmixujeme ponorným mixérem

Nyní, když je polévka ultra krémová, můžeme přidat zbývající růžičky brokolice a vařit, dokud nebudou jasně zelené a měkké. Tímto způsobem je základ polévky zelený a krémový a ještě dostanete pár malých kousků brokolice.

Do brokolicové polévky vmícháme sýr čedar

Vmíchejte hodně nastrouhaného ostrého sýra čedar – já mám rád extra ostrý bílý čedar – a pak vmíchejte 1/2 šálku půl na půl, pokud chcete, aby byla polévka extra krémová. Půl na půl se prodává v USA a je to směs plnotučného mléka a smetany – funguje také mléko nebo smetana.

A to je vše. Zelená, extra krémová brokolicová čedar polévka. Líbí se nám to!

Tip: Kupte si Brokolici se stonky

Kupte si pro tento recept brokolici s dlouhými stonky, pokud je najdete. Stonky chutnají fantasticky a jsou výborné, když se vaří s bramborem jako základem této polévky. V receptu níže vás provedeme přípravou stonků.

Pokud nemůžete najít brokolici se stopkami, můžete si udělat tuto polévku. Nejprve si kupte dvě kila růžičky brokolice a uvařte asi polovinu z nich s bramborem místo stonků (jak je navrženo v receptu). Zbývající růžičky si uschovejte na později a postupujte podle pokynů v receptu pro jejich přidání.

Další recepty na zeleninové polévky

Naše oblíbená brokolicová čedarová polévka

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tato brokolicová sýrová polévka je plná brokolicové chuti a je extra sýrová. Vyrábí se bez mouky a másla a svůj hustý, krémový základ získává z brambor! Při nákupu této polévky hledejte brokolici prodávanou s dlouhými stonky. Nakrájíme stonky a uvaříme je s bramborem. Po rychlém promíchání se stonky a brambory promění v lahodnou krémovou polévku. Pokud najdete pouze hlavičky nebo růžičky brokolice, můžete polévku uvařit. Podívejte se na naše tipy v článku.

Slouží 6

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 velká cibule, nakrájená nadrobno

4 střední stroužky česneku, oloupané a rozdrcené

2 lžíce nesoleného másla nebo olivového oleje

2 libry brokolice se stonky

3/4 lžičky jemné mořské soli a více podle chuti

1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře

1/8 až 1/4 lžičky drcených vloček červené papriky, vynechejte, pokud jsou citlivé na koření

1 lžička dijonské hořčice

1 střední až velká brambora, oloupaná a nakrájená

1 bobkový list

4 šálky vody nebo vývaru

1/2 šálku půl na půl, volitelné

8 uncí ostrého sýra čedar, strouhaného, ​​asi 2 šálky

Na tenké plátky nakrájená pažitka, k podávání, volitelné

Rybí omáčka, volitelné, viz poznámky

Pokyny

  • Připravte si brokolici
  • Nakrájejte růžičky ze stonků. Stonky brokolice dejte stranou a růžičky nakrájejte na malé kousky (podívejte se na naše video). Růžičky vhoďte do misky a dejte stranou na později.

    Uchopte stonky brokolice a odřízněte asi 1 palec od spodní části každé stonky a vyhoďte ji. Pomocí škrabky na zeleninu odloupněte pevnou vnější vrstvu stonků a poté stonky nakrájejte na 1/2-palcové kousky.

    • Udělejte polévku
    • Rozpusťte máslo ve velkém hrnci jako v holandské troubě na středním plameni. Když se rozpustí, vhoďte cibuli a stroužky česneku. Vařte za občasného míchání, dokud cibule nezměkne a voní sladce; asi 5 minut.

      Přidejte nakrájené stonky brokolice, brambory, 3/4 lžičky jemné mořské soli, 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře, dijonskou hořčici a vločky červené papriky (pokud používáte). Vařte dvě minuty a poté přidejte bobkový list a čtyři šálky vody. Polévku přiveďte k varu a poté snižte na mírný plamen. Cook, at mírné vařenídokud brokolice a brambory nezměknou, asi 15 minut.

      Do polévky vmícháme asi polovinu růžičky brokolice, přikryjeme pokličkou a vaříme, dokud nezezlátnou a nezměknou, 3 až 5 minut. Přidáním růžičky v tomto kroku zajistíte, že naše polévka zůstane zelená.

      Vypněte oheň, vyjměte bobkový list a poté pomocí ponorného mixéru polévku rozmixujte do hladka. Můžete také použít mixér, ale dávejte pozor, abyste polévku mixovali po dávkách, neplňte ji více než do poloviny a při mixování držte pevně víko. Horké tekutiny mohou způsobit nahromadění páry v mixéru a horní část může odskočit.

      Umístěte hrnec zpět na hořák a zahřívejte na středním plameni. Vmíchejte zbývající růžičky brokolice, hrnec znovu přikryjte a vařte 3 až 5 minut, dokud nebudou jasně zelené a měkké.

      Vmícháme půl na půl a sýr. Když se sýr rozpustí v polévce, ochutnejte a poté dochuťte solí a pepřem podle chuti. Pro zvýraznění chuti přidejte pár kapek rybí omáčky. Podáváme s pažitkou rozsypanou navrchu.

Tipy Adama a Joanny

  • Udělejte polévku zelenější: Pro ještě zářivější zelenou barvu přidejte těsně předtím, než budete polévku rozmixovat, několik hrstí lístků baby špenátu a nechte je v polévce mírně zavadnout (30 až 45 sekund).
  • Rybí omáčka je volitelná, ale přidává krásnou chuť do omáček a polévek, jako je tato brokolicová sýrová polévka. Dvě až tři čárky polévku pěkně dochutí. Představte si rybí omáčku jako sůl na steroidech. Polévka díky tomu nechutná rybě, ale chuť vynikne.
  • Recept inspirovaný naší krémovou zeleninovou polévkou!
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/6 receptu / Kalorie 295 / Celkový tuk 19,2 g / Nasycený tuk 11 g / Cholesterol 54,7 mg / Sodík 627,3 mg / Uhlohydrát 19,3 g / Vláknina 5,1 g / Celkem cukrů 5 g / Protein 14,4 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post