Naše každodenní ovesná kaše

Tuto ovesnou kaši milujeme a vychutnáváme si ji téměř každé ráno. Níže naleznete všechny naše nejlepší tipy pro přípravu ovesných vloček na varné desce nebo v mikrovlnné troubě. Přejděte na náš oblíbený recept na ovesné vločky

Mísa ovesných vloček s borůvkami a arašídovým máslem.

Většinou ráno snídáme ovesné vločky. Je to snadné, zdravé a syté. Zde je návod, jak děláme ovesné vločky. Postupujte podle našich tipů na chutné, dokonale uvařené ovesné vločky doma.

Druhy ovesných vloček

Staromódní nebo rolovaný oves jsou to, s čím dnes budeme pracovat. Staromódní nebo rolovaný oves je to, co kupujeme nejčastěji. Vypadají jako ploché, kulaté disky. Celá zrna ovsa se vaří v páře a poté se lisují, dokud se nevyrovnají. Toto lehké zpracování urychluje dobu vaření, protože zploštělý tvar se rychle vaří. Ovesné vločky používáme v jiných receptech, jako jsou granolové tyčinky, ovesné sušenky, pečené ovesné vločky a celonoční oves.

Rychlý oves (také nazývaný instantní oves) jsou předvařené, vysušené a poté svinuté a lisované o něco tenčí než oves. Rychlý oves získal své jméno, protože se vaří rychleji než ostatní druhy ovsa. Bonusem je krátká doba vaření, ale často se po uvaření stanou kašovitými.

Oves nařezaný na ocel jsou celé ovesné krupice nakrájené na malé kousky (místo válcovaných na ploché kotouče jako u ovsa). Jejich vaření trvá déle než jiné druhy ovsa, ale jsou vynikající. Po uvaření má ocelově nakrájený oves krémovou, žvýkací texturu. V našem domě se ocelově řezaný oves označuje jako luxusní ovesná kaše. Milujeme je!

Jak vyrobit ovesnou kaši

Nejlepší metodou pro vaření ovesných vloček je naše metoda varné desky. Zabere to asi 10 minut a je to jednoduché. Chápeme však, že i pár ušetřených minut ráno může změnit hru, a tak jsme se také podělili o naši metodu vaření ovesných vloček v mikrovlnné troubě. Tato metoda je určena pro rolovaný oves (také nazývaný staromódní oves).

Poměr vaření

Při výrobě ovesných vloček můžete použít vodu, mléko (mléčné i nemléčné) nebo kombinaci. Pro naše každodenní ovesné vločky se držíme vody, ale pro extra krémovou misku ovesných vloček použijte 50% nebo celé mléko.

Při vaření ovesných vloček je třeba pamatovat na poměr jeden díl ovesných vloček na dva díly tekutiny. Zde je několik částí, které vám pomohou:

  • Jedna porce = 1/2 šálku ovesných vloček + 1 šálek tekutiny (voda, mléko nebo kombinace)
  • Dvě porce = 1 šálek ovesných vloček + 2 šálky tekutiny (voda, mléko nebo kombinace)
  • Tři porce = 1 ½ šálku ovesných vloček + 3 šálky tekutiny (voda, mléko nebo kombinace)
  • Čtyři porce = 2 šálky ovesných vloček + 4 šálky tekutiny (voda, mléko nebo kombinace)

Pokud někdy zjistíte, že jsou vaše ovesné vločky příliš suché, přidejte další kapku vody nebo mléka a uvolní se vám.

Přidání medu do dokonale uvařených ovesných vloček a bobulí

Metoda varné desky pro nejlepší ovesnou kaši

Používání sporáku je můj preferovaný způsob. Udělat to:

  1. Vodu nebo mléko přiveďte k varu a vmíchejte oves.
  2. Snižte teplotu, dokud nebude velmi slabě vařit.
  3. Takto vařte, dokud se většina tekutiny nevstřebá a oves nezměkne.
  4. Přikryjte pánev poklicí, nechte minutu nebo dvě v klidu a poté podávejte.

Obecně bude doba vaření pět až deset minut. Obvykle však kupuji extra silné ovesné vločky, takže moje doba vaření se blíží deseti minutám (možná minutu nebo dvě navíc).

Jak vařit ovesnou kaši v mikrovlnné troubě

Použití mikrovlnné trouby k vaření ovesné kaše je rychlé a snadné řešení pro rušná rána. Nikdy jsem nebyl tak spokojený s texturou mých ovesných vloček po použití mikrovlnné trouby ve srovnání se sporákem, ale protože to minimalizuje nádobí a dobu vaření, stojí za to vědět, jak na to.

Při použití mikrovlnné trouby vařte jednu porci po druhé a použijte vyšší mísu, aby ovesné vločky v mikrovlnné troubě neprobublávaly a nepřetékaly.

Smíchejte 1 šálek tekutiny (voda, mléko nebo kombinace) s 1/2 šálku nakrouhaných ovesných vloček ve velké misce s vysokými stěnami. Před podáváním nechte misku v mikrovlnné troubě další minutu nebo dvě ještě minutu nebo dvě.

Ovesná kaše s různými polevami (banánový ořech, bobule a arašídové máslo a jahody s lněnou moučkou)

Oblíbené ovesné recepty a polevy naší rodiny

Tři recepty z ovesných vloček, které máme nejraději, si můžete prohlédnout na fotkách. Během týdne je střídáme.

Ovesná kaše s borůvkami a arašídovým máslem — Tady je Adamův oblíbený. Po uvaření ovesných vloček navršíme čerstvé nebo rozmražené mražené borůvky a přidáme velkou porci arašídového másla. Oves, bobule a ořechové máslo nás všechny zasytí až do oběda.

Ovesná kaše s jahodami, mandlemi a mletým lnem — Náš syn miluje jahody, takže tohle je jeho nejoblíbenější. Pro ještě větší lepivost zvažte výměnu mandlí za kopeček mandlového másla.

Ovesná kaše s nakrájenými banány, vlašskými ořechy a medem — Zde je moje oblíbená ze tří zobrazených možností. Miluju banánově ořechové muffiny a tahle mísa ovsa mi je připomíná. Pokud nejíte med, vyměňte ho za javorový sirup nebo jiné sladidlo, jako je kokosový cukr.

Další polevy

Do uvařených ovesných vloček můžete přimíchat téměř cokoliv, co máte rádi, ale tady je pro vás trocha extra ovesné inspirace:

  • Opékané ořechy a semínka jako vlašské ořechy, pekanové ořechy, lískové ořechy nebo pražená dýňová semínka
  • Oříškové máslo jako arašídové máslo, mandlové máslo nebo kešu máslo
  • Chia semínka, konopná semínka nebo mletý len
  • Stříkající smetanu nebo nemléčné mléko
  • Hnědý cukr, med nebo javorový sirup
  • Sušené ovoce (jako brusinky, moruše nebo rozinky)
  • Čerstvé ovoce jako bobule, banány nebo jablka (vyzkoušejte tato skořicová jablka na varné desce)
  • Pečicí koření jako skořice, muškátový oříšek nebo koření na dýňový koláč
  • Dušený špenát nebo kapusta a sázené vejce nebo měkké vařené vejce

Naše každodenní ovesná kaše

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tuto ovesnou kaši milujeme a vychutnáváme si ji téměř každé ráno. Nejlepší metodou pro vaření ovesných vloček je naše metoda varné desky. Zabere to asi 10 minut a je to jednoduché. Chápeme však, že i pár ušetřených minut ráno může změnit hru, a tak jsme se také podělili o naši metodu vaření ovesných vloček v mikrovlnné troubě.

K výrobě ovesných vloček můžete použít vodu, mléko nebo kombinaci obou. Pro naše každodenní ovesné vločky se držíme vody, ale pro extra krémovou misku ovesných vloček použijte 50% nebo veškeré mléko (mléčné i nemléčné mléko funguje).

Vyrobí 1 porci

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

Základní ovesné vločky

1/2 šálku rolovaného ovsa (také nazývaného staromódní oves)

1 šálek vody, mléka (mléčné nebo nemléčné mléko) nebo kombinace vody a mléka

Špetka soli

Volitelné polevy

1 lžíce ořechového másla, vyzkoušejte arašídové máslo, mandlové máslo nebo kešu máslo

1/4 šálku čerstvého ovoce, jako jsou bobule nebo nakrájená jablka

1/4 lžičky mleté ​​skořice

Med, javorový sirup nebo cukr na pokapání nebo posypání navrch

Pokyny

  • Jak vyrobit ovesnou kaši na sporáku
  • Ve středním hrnci přiveďte k varu vodu (nebo mléko) a špetku soli. Vmíchejte oves a poté stáhněte plamen, aby se vařil na mírném ohni. Vařte za občasného míchání, dokud oves téměř neabsorbuje tekutinu, 5 až 10 minut.

    Sundejte hrnec z ohně a přikryjte pokličkou. Nechte jednu až dvě minuty působit a poté podávejte s oblíbenou ovesnou polevou. Chcete-li připravit naše každodenní ovesné vločky, vmíchejte 1/4 čajové lžičky mleté ​​skořice, přidejte hrst borůvek a posypte lžící arašídového másla.

    • Jak vyrobit ovesnou kaši v mikrovlnné troubě
    • Smíchejte 1 šálek tekutiny (voda, mléko nebo kombinace těchto dvou) s 1/2 šálku ovesných vloček ve velké misce s vysokými stěnami. Před podáváním nechte misku v mikrovlnné troubě další minutu nebo dvě ještě minutu nebo dvě. Chcete-li připravit naše každodenní ovesné vločky, vmíchejte 1/4 čajové lžičky mleté ​​skořice, přidejte hrst borůvek a posypte lžící arašídového másla.

Tipy Adama a Joanny

  • U bezlepkových ovesných vloček se ujistěte, že oves a jakékoli polevy, které plánujete použít, jsou certifikované jako bezlepkové.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Do výpočtů jsme nezahrnuli žádné přelivy.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/2 šálku ovesných vloček (nevařených) / Kalorie 150 / Celkový tuk 0 g / Nasycený tuk 0 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 163,4 mg / Uhlohydrát 27 g / Vláknina 4g / Celkem cukrů 0 g / Protein 5 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post