Náš oblíbený řecký salát

Tento Řecký salát je jednoduchý na přípravu a je plněný některými z našich oblíbených ingrediencí. Okurky, rajčata, cibule, olivy a feta se spojí do vážně dobrého salátu. Přejděte na recept na jednoduchý řecký salát

Mísa naplněná salátem z okurek, rajčat, oliv, červené cibule a sýru feta.

Ingredience řeckého salátu

Stejně jako většina našich oblíbených salátů i tento recept na řecký salát vyžaduje pouze jednoduché, čerstvé suroviny. Zde je seznam pro vás, celý recept najdete v oblasti receptů níže.

Mísa naplněná řeckým salátem s chlebem a máčením oleje na stranu.

Okurky — Použijte čerstvé, křupavé okurky. Pokud jsou slupky na silnější straně, zvažte, zda je část nebo všechny oloupat. Na tento salát můžete použít téměř jakoukoli okurku. Na fotografiích a videu jsme použili pařenkovou okurku, která má tenkou slupku a jen velmi málo semen.

Rajčata — Stejně jako okurky můžete použít jakýkoli druh čerstvých rajčat, ke kterým máte přístup. Jednoduše je nakrájejte nebo nakrájejte na kousky velikosti sousta.

Cibule — Na řecký salát rádi používáme červenou nebo sladkou cibuli. Pokud jste citliví na syrové kousnutí cibule, dejte si na naše rady v receptu a videu, jak cibuli rozpálit. Když nakrájenou cibuli přidáte na pár minut do lázně se studenou vodou, scedíte a poté opláchnete, jsou o něco méně pálivé, ale stále mají veškerou křupavost a sladkost syrové cibule.

Olivy — V autentickém řeckém salátu pravděpodobně uvidíte přidané olivy Kalamata s peckami. Pokud se bojíte, že by někdo kousl do pecky oliv, klidně místo ní použijte vypeckované olivy.

Sýr feta — Je to sýr, který mi tento salát opravdu spojuje. Miluji přidávání velkých kousků fety do salátu a snažím se koupit tu nejlepší fetu, kterou najdu (která se vždy prodává v blocích, ne v drobence).

Paprika — I když jsme je do fotografovaného salátu nepřidali, zelené papriky jsou v řeckém salátu docela běžné, takže pokud je máte, nakrájejte je a přidejte.

Oregano, sůl, pepř, olivový olej a ocet — Dresink na tento snadný řecký salát nepřipravujeme a místo toho přidáváme vše podle chuti až těsně před podáváním. Můžete to udělat i přímo u stolu. Jediné, co přidávám předem, je sušené koření (sůl, pepř a oregano). Když zelenina koření alespoň 5 minut před podáváním, začne pouštět vlastní chutnou šťávu, která se po přidání nakonec smísí s octem a olivovým olejem. Pro jiné zatočení se podívejte na náš řecký salát se smetanovým jogurtovým dresinkem.

Olivový olej se nalije přes řecký salát.

Více: Pokud máte rádi řecké saláty jako my, podívejte se na náš řecký těstovinový salát Briny. Obsahuje mnoho ingrediencí, které zde vidíte.

Jak udělat nejlepší řecký salát

Řecký salát je jedním z nejrychlejších a nejjednodušších salátů, které můžete udělat, a my ho za to milujeme. Jednoduše nakrájejte nebo nakrájejte tu nejčerstvější okurku, rajčata a cibuli, kterou najdete, a přidejte do mísy s velkými kusy sýru feta, olivami, solí, oreganem, pepřem, troškou červeného vinného octa a kapkou opravdu dobrého olivový olej. Snadný!

Více jednoduchých salátů

Náš oblíbený řecký salát

Řecký salát je jednoduchý na přípravu a je plněný některými z našich oblíbených ingrediencí. Okurky, rajčata, cibule, olivy a feta se spojí do vážně dobrého salátu. Pro nejlepší řecký salát použijte ty nejčerstvější suroviny, které najdete.

Připraví 3 až 4 malé porce

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

8 uncí zralých rajčat, nakrájených na kousky nebo nakrájené na plátky

1/2 velké (6 uncí) anglické nebo skleníkové okurky, nakrájené na půlměsíce

1/2 malé (2 unce) červené cibule, nakrájené na tenké plátky

1 středně zelená paprika, nakrájená, volitelná

3/4 šálku (4 unce) oliv Kalamata

2 lžíce červeného vinného octa a více podle chuti

3 lžíce olivového oleje a další podle chuti

3/4 čajové lžičky sušeného oregana, plus více pro podávání

3 až 4 unce sýra feta, nakrájené na velkorysé plátky

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Pokyny

    Volitelné: Cibuli zbavte plamene nakrájením a poté přidejte do misky naplněné studenou vodou. Nechte 10 minut odstát, sceďte a poté opláchněte. To zmírní syrové sousto cibule a zároveň ji zachová křupavou.

    Smíchejte rajčata, okurku, červenou cibuli, papriku, olivy, oregano, 1/4 lžičky jemné mořské soli a velké množství čerstvého mletého černého pepře ve velké salátové míse. Dobře promíchejte a poté odstavte na pět minut.

    Salát ještě jednou promíchejte a zakápněte červeným vinným octem a olivovým olejem. Fetu vložte do salátu, navrch přidejte další posyp oregana a podávejte.

Tipy Adama a Joanny

  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/4 receptu / Kalorie 226 / Celkový tuk 19,8 g / Nasycený tuk 6,2 g / Cholesterol 25,1 mg / Sodík 617,8 mg / Celkový obsah sacharidů 9,3 g / Vláknina 2,7 g / Celkem cukrů 4,6 g / Protein 5,4 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post