Náš oblíbený instantní vývar z kostí

Jak připravit vývar z kostí pomocí tlakového hrnce, jako je Instant Pot®. Přikládáme také tipy na přípravu vývaru z kostí v pomalém hrnci. Představte si vývar z kostí jako intenzivnější, sametový vývar. Může být použit v receptech vyžadujících vývar nebo vývar, ale také funguje jako lahodná a uklidňující polévka, kterou si můžete vychutnat samotnou. Přejděte na náš oblíbený recept na instantní vývar z kostí

Instantní vývar z hrncových kostí

Milujeme vývar z kostí a díky našemu Instant Pot a pomalému hrnci ho děláme často. Tlakový hrnec připraví kostní vývar za zlomek času než pomalý hrnec, ale oba jsou vynikající možnosti. Níže jsme sdíleli metody pro oba, vše závisí na tom, co nejlépe vyhovuje vašemu časovému rámci.

Více: Vyzkoušejte náš domácí kuřecí vývar nebo tento uklidňující zeleninový vývar

Proč byste měli dělat vývar z kostí a jak ho vyrobit

Takže co je vlastně vývar z kostí? Vývar z kostí je v podstatě vývar (jako tento domácí kuřecí vývar), který se vaří tak dlouho, že se šlachy a pojivové tkáně rozpustily a kosti se rozpadly a byly křehké. Extra dlouhá doba vaření pomáhá rozpustit více kolagenu a živin do vývaru. Právě kvůli tomu ji tolik lidí považuje za léčivou látku pro klouby, střeva a imunitní systém.

Nejsme odborníci na výživu, takže do toho nebudeme zacházet příliš daleko, ale mohu vám říct, že ano kostní vývar chutná bohatěji a intenzivněji než běžný vývar nebo vývar. Své naprosto vynikající jako teplý nápoj nebo lehká polévka. Obzvláště miluji přidání trochu čerstvého pepře, mletého zázvoru a bylinek. Představte si to jako slaný čaj.

Vývar z kostí

Je to také vynikající swap za zásoby v polévkách a protože chutná chutněji, může udělat polévky a dušená jídla mimořádně lahodné. Vyzkoušejte v naší Citronové kuřecí zeleninové polévce, je výborná.

Technicky můžete vývar z kostí připravit na sporáku, ale bude to trvat velmi dlouho — přes 24 hodin. Vzhledem k tomu, že se nemůžeme odhodlat stát u hrnce tak dlouho, přejdeme k tlakovému hrnci nebo pomalému hrnci. Tlakový hrnec trvá asi 4 hodiny, zatímco pomalý hrnec zabere 24 až 48 hodin.

Pro co nejbohatší a nejintenzivněji ochucený vývar si opečte kosti. Jednoduše je v jedné vrstvě přidáme na plech a pečeme ve velmi horké troubě dohněda. Trvá to asi 30 minut.

Instantní hrnec s kuřecím masem a zeleninou

U tlakového i pomalého hrnce stačí vše navrstvit do hrnce, přiklopit pokličkou a vařit. Budete vědět, že vývar je hotový, když se pojivové tkáně rozpustí a kosti jsou křehké. Když se tak stane, sceďte vývar a užívejte si. V lednici vydrží 5 dní a v mrazáku 3 a více měsíců.

Náš oblíbený instantní vývar z kostí

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Představte si vývar z kostí jako bohatší a sametově hebký vývar. Vývar z kostí a vývar jsou ve většině receptů zaměnitelné. Pokud jde o samotné vychutnávání, preferujeme kostní vývar, protože chutná intenzivněji. Vzhledem k tomu, že kostní vývar se vaří déle, více kolagenu a živin se v něm rozpustí, takže mnoho lidí ho považuje za léčivé pro klouby, střeva a imunitní systém.

Většinu času používáme kuřecí kosti, ale přidat nějaké vepřové nebo hovězí kosti není nikdy špatný nápad. Mějte na paměti, že hovězí, vepřové nebo jiné masové kosti trochu prodlouží dobu vaření. Pokud máte málo času, z tohoto receptu je vynikající vývar. U vývaru pro běžné použití zkraťte dobu vaření na 1 hodinu.

Připraví 10 až 12 šálků

Budete potřebovat

3 až 4 libry kostí, může to být kuřecí, hovězí, vepřové maso nebo směs kostí; zkuste použít kosti plné kostní dřeně nebo kuřecí nohy bohaté na želatinu

2 lžíce jablečného octa nebo červeného vinného octa

1/2 libry cibule, oloupané a nakrájené (1 velká)

1/4 libry mrkve, nakrájené (2 až 3 střední)

1/4 libry celeru, nakrájeného (2 až 3 celerová žebra)

4 střední stroužky česneku, rozdrcené

2 bobkové listy

1 lžička celého pepře

2 lžičky mořské soli nebo více podle chuti

Volitelné: malý svazek čerstvé petrželky nebo kopru, 3 až 6 snítek čerstvého tymiánu, 4 čtvrtkové plátky neoloupaného čerstvého zázvoru

Pokyny

  • Připravte kosti (volitelné)
  • Pro bohatší vývar opečte kosti. Rozložte do jedné vrstvy na pečicím plechu s okrajem a pečte v troubě vyhřáté na 425 stupňů F, dokud nezhnědne, asi 30 minut.

    Pokud raději vynecháte opékání kostí a použijete kuřecí části s kůží, můžete dosáhnout tmavého vývaru opékáním kůže. Zvolte nastavení „Suté“ a zvolte vysokou teplotu. Když je hrnec horký, přidejte kosti kůží dolů a vařte, dokud není kůže tmavě hnědá. Zrušte funkci „Sauté“ a přejděte k přípravě vývaru.

    • Vývar z kostí v tlakovém hrnci
    • Na dno tlakového hrnce navrstvěte kosti se zbytkem ingrediencí. Zakryjte 12 až 14 šálky vody – ujistěte se, že voda pokrývá ingredience, ale nepřeteče přes rysku plnění.

      Zajistěte víko a vařte při vysokém tlaku 3 hodiny. Pokud jste přidali hovězí, vepřové nebo jiné kosti, vařte 4 hodiny.

      Mějte na paměti, že časovač se nespustí, dokud není uvnitř hrnce dostatečný tlak, takže se časovač nemusí spustit až po několika minutách. Po uplynutí doby vaření ihned neotevírejte víko a místo toho nechte tlak přirozeně uvolnit. To, že je hotovo, poznáte, když se šlachy a pojivové tkáně rozpustí a kosti se rozpadají a jsou křehké. Pokud se tak nestalo, přiklopte zpět poklicí a vařte na nejvyšší stupeň dalších 20 minut až hodinu.

      • Vývar z kostí pomalého vařiče
      • Navrstvěte kosti se zbytkem ingrediencí na dno pomalého hrnce. Zakryjte 12 až 14 šálky vody – ujistěte se, že voda pokrývá přísady. Zajistěte poklici a vařte na LOW po dobu 24 až 48 hodin. To, že je hotovo, poznáte, když se šlachy a pojivové tkáně rozpustí a kosti se rozpadají a jsou křehké. Pokud se tak nestalo, nasaďte poklici a vařte dalších několik hodin.

        • Dokončit
        • Vývar přeceďte přes jemný cedník a dochuťte solí podle chuti. Nechte vychladnout, dokud nebude horký. Přendejte do nádob a chlaďte do úplného vychladnutí, asi 6 hodin nebo přes noc.

          Sejměte a odstraňte veškerý tuk na povrchu. Uchovávejte v chladničce až na 5 dní nebo zmrazte na 3 měsíce (nebo déle).

Tipy Adama a Joanny

  • Rychlejší recept: Pokud máte málo času, z tohoto receptu je vynikající vývar. U vývaru pro všeobecné použití zkraťte dobu vaření u metody tlakového hrnce na 1 hodinu.
  • Použití hovězích, vepřových nebo jiných masových kostí: Všechny nebo některé kuřecí kosti ve výše uvedeném receptu vyměňte za hovězí, vepřové nebo jiné masové kosti. Jejich vaření bude trvat trochu déle – 4 1/2 hodiny místo 3.
  • Recept inspirovaný a upravený podle receptu na vývar z kostí Melissy Clark.
  • Níže uvedená výživová fakta jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker. Bylo těžké odhadnout skutečná čísla pro tento recept. Místo toho sdílíme přibližnou výživu pro vývar/vývar z USDA Supertracker. Po přecezení a odstředění má vývar nízké množství kalorií.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 šálek / Kalorie 12 / Protein 1 g / Uhlohydrát 1 g / Vláknina 0 g / Celkem cukrů 0 g / Celkový tuk 0 g / Nasycený tuk 0 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 343 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post