Náš oblíbený domácí kukuřičný chléb

Náš oblíbený recept na kukuřičný chléb! Tento snadný domácí kukuřičný chléb má zlatohnědé okraje a vlhký a máslový střed. Dokonale se peče na 10palcové litinové pánvi nebo 8palcovém nebo 9palcovém pekáči (čtvercový nebo kulatý). Přejděte na Recept na kukuřičný chléb

Snadný domácí kukuřičný chléb

Kukuřičný chléb se liší podle toho, kde se nacházíte. Tento snadný recept spadá přímo doprostřed. Někdo miluje sladký kukuřičný chléb, jiného by ani nenapadlo přidávat do své várky cukr.

Náš kukuřičný chléb má trochu cukru, ale není přehnaně sladký. Místo toho dáme jen tolik, aby byla křehká, vlhká drobenka. Tenhle kukuřičný chléb miluju tak moc, že ​​mám problém zastavit se, abych se nevrátil pro druhý krajíc.

Neuvěřitelně chutná díky kukuřičné mouce a chutná máslově díky rozpuštěnému máslu rozvířeným v těstíčku. Miluji to, zvláště podávané vedle misky domácího chilli.

Co je to kukuřičná mouka?

Kukuřičná mouka je hlavní složkou kukuřičného chleba. Dodává krásnou kukuřičnou chuť, texturu, a když použijete žlutou kukuřičnou mouku, tak krásnou žlutou barvu. Kukuřičná mouka je sušená a mletá kukuřice – s největší pravděpodobností kukuřice.

Kukuřičnou mouku si můžete koupit v různých mletích, jako je jemná, střední a hrubá. U tohoto receptu na kukuřičný chléb dáváme přednost výsledkům, když použijeme jemnou nebo střední kukuřičnou mouku.

Plátky domácího kukuřičného chleba

Jak vyrobit kukuřičný chléb

Kukuřičný chléb je jednoduchý na přípravu a v oddělení surovin nezruinuje peníze. Zde je vysvětlení hlavních ingrediencí, které budete k jeho výrobě potřebovat:

kukuřičná mouka: Můžete použít jakékoli mletí kukuřičné mouky (jemné, střední nebo hrubé), ale dáváme přednost jemnému nebo střednímu mletí. Obzvláště si užívám chuť kukuřičné mouky mleté ​​na kámen od Bob’s Red Mill. Všimněte si, že sáčky označené jako polenta jsou pravděpodobně kukuřičná mouka. Pokud už polentu doma máte, můžete z ní vyrobit kukuřičný chléb.

Máslo a olej: V našem receptu na kukuřičnou mouku používáme dva tuky. Máslo dodává chuť a barvu, zatímco olej udržuje střídku křehkou a vlhkou.

Hnědý cukr: Do kukuřičného chleba přidáváme trochu cukru a raději používáme hnědý cukr. Chuťová kombinace kukuřičné mouky a hnědého cukru funguje dobře. Pokud máte jen bílý cukr, nevadí. Stále jej můžete používat; jen mějte na paměti, že ztratíte trochu chuti a vlhkosti.

Mléko nebo podmáslí: V tomto receptu funguje mléko i podmáslí a abych byl upřímný, nemám preferenci. Předpokládali jsme, že při testování tohoto receptu dáme přednost podmáslí, ale kukuřičný chléb s mlékem je stále lahodný a stejně chutný jako s podmáslím. Podívejte se, co si myslíte, a vyzkoušejte obojí. Jsem zvědavý, jestli existuje nějaký čtenářský oblíbenec.

Přidání rozpuštěného másla do těsta z kukuřičného chleba

Naše tipy na nejlepší kukuřičný chléb

Použijte chutnou kukuřičnou mouku. Milujeme kukuřičnou mouku mletou na kámen pro její texturu a chuť. Je to proto, že kukuřičná mouka mletá na kámen má stále klíčky a otruby. Používáme kukuřičnou mouku Bob’s Red Mill, ale při nákupu mletého kamene hledejte na obalu výraz „mletý kámen“ nebo „celozrnné“.

Do těsta použijte máslo. Náš níže uvedený recept vyžaduje 1/4 hrnku másla, které dodá chuť a barvu, kterých nedosáhnete pouze s olejem.

Do těsta použijte olej. Vím, že jsem právě řekl použít máslo, ale také doporučujeme použít olej. Kombinace oleje a rozpuštěného másla v kukuřičném těstíčku zaručuje nejlepší chuť a vlhkou a jemnou střídku.

Před pečením necháme těsto uležet. Na tento trik jsem narazil po několika testech. Zjistili jsme, že pokud těsto necháte před pečením 10 až 15 minut odležet při pokojové teplotě, má kukuřičná mouka čas navíc nasát chuť z ostatních ingrediencí a kypřidla (prášek do pečiva a jedlá soda) získají náskok.

Před pečením necháme kukuřičné těsto uležet

Nyní jsme nezkoušeli, jak dlouho můžete nechat těsto po 15 minutách, ale myslím si, že pokud budete kukuřičný chléb ten den péct, budete mít stále dobré výsledky. (Nemyslím si, že nechat odležet déle než 15 minut už upečený kukuřičný chléb vylepší, ale jak jsem řekl, toto jsme netestovali.)

Předehřejte pánev nebo pekáč: Před přidáním kukuřičného těsta si pánev předehřejeme asi na 5 minut. Tento trik funguje nejlépe při přípravě kukuřičného chleba na pánvi, ale stejnou metodu můžete použít i při pečení těsta na pánvi. Použití předehřáté pánve nebo pánve pomůže s křupavou, zlatohnědou kůrkou.

Co podávat s kukuřičným chlebem

Jsem potěšen, když sním plátek tohoto jemného vlhkého kukuřičného chleba samotného, ​​ale zde je několik oblíbených jídel, k nimž ho mohu podávat:

Náš oblíbený domácí kukuřičný chléb

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tento snadný domácí kukuřičný chléb má zlatohnědé okraje a vlhký a máslový střed. Dokonale se peče na 10palcové litinové pánvi nebo 8palcovém nebo 9palcovém pekáči (čtvercový nebo kulatý). Tipy na veganský kukuřičný chléb (bez másla, vajec a mléka) a bezlepkové náhražky najdete v sekci tipy pod receptem.

Vyrobí 12 porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

4 lžíce nesoleného másla, rozpuštěného

1 šálek (138 gramů) jemně nebo středně mleté ​​kukuřičné mouky

1 šálek (130 gramů) víceúčelové mouky

2 lžičky prášku do pečiva

1/2 lžičky jedlé sody

1/2 lžičky jemné mořské soli

1/3 šálku (67 gramů) baleného světlého nebo tmavě hnědého cukru

1 šálek plnotučného mléka nebo podmáslí

4 lžíce rostlinného oleje, rozdělené

1 velké vejce

Pokyny

    Zahřejte troubu na 400 stupňů Fahrenheita. Poznámka: Těsto z kukuřičného chleba doporučujeme nechat před pečením 10 až 15 minut odležet, takže pokud chcete, můžete odložit zahřívání trouby, dokud těsto nevyrobíte.

    Rozpusťte máslo a poté ho nechte trochu vychladnout.

    Ve středně velké míse šlehejte kukuřičnou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a hnědý cukr, dokud se dobře nespojí.

    Rozšleháme mléko (nebo podmáslí) se třemi lžícemi rostlinného oleje a vejcem a poté vlijeme do mísy s kukuřičnou moukou a moukou. Jemně míchejte nebo šlehejte, dokud se těsto téměř nespojí. Přidejte rozpuštěné máslo a poté míchejte, dokud se těsto nespojí.

    Před pečením kukuřičné těsto dejte na 10 minut stranou. Pokud jste čekali s předehřátím trouby, je ideální čas ji zapnout.

    Dvě až tři minuty před pečením kukuřičného chleba vložte do trouby 10palcovou litinovou pánev nebo 9palcový pekáč, aby se zahřál.

    Opatrně vyjměte horkou pánev nebo pekáč z trouby. Přidejte zbývající lžíci oleje a krouživými pohyby promíchejte kolem pánve.

    Opatrně přidejte těsto do olejem vymazané pánve. Vršek uhlaďte a poté pečte 20 až 25 minut, nebo dokud není střed pevný a párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.

    Před krájením a podáváním nechte kukuřičný chléb 10 minut vychladnout.

Tipy Adama a Joanny

  • Bezlepkový kukuřičný chléb: Nahraďte univerzální mouku směsí bezlepkové mouky. Ujistěte se, že všechny ostatní ingredience jsou certifikovány jako bezlepkové. Kukuřičná mouka mohla být například zpracována v zařízení, které zpracovává pšenici.
  • Veganský kukuřičný chléb: Použijte aquafabu (3 polévkové lžíce) nebo lněné vejce jako náhradu za vejce, neslazené nemléčné mléko a veganské máslo.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Při výpočtech jsme použili plnotučné mléko.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 plátek (celkem 12 plátků) / Kalorie 188 / Celkový tuk 9,9 g / Nasycený tuk 6,7 g / Cholesterol 27,7 mg / Sodík 169,8 mg / Uhlohydrát 22,9 g / Vláknina 1,1 g / Celkem cukrů 6,5 g / Protein 3,1 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post