Naprosto vynikající Chipotle fazolové chilli

Připravte si toto snadné a chutné vegetariánské fazolové chilli se sušenými fazolemi nebo konzervou. Můžete to udělat v pomalém hrnci nebo na sporáku. Přejděte na recept na naprosto vynikající fazolové chilli nebo si přečtěte naše tipy, jak to udělat.

Miska Delicious Chipotle Bean Chili s avokádem navrchu

Jak to děláme

Pokud nás sledujete už nějakou dobu, nebudete se divit, když řeknu Tajemství extra chutného vegetariánského chilli jsou houby.

Miska vegetariánské fazolové chilli s avokádem na vrcholu.

Nakrájejte houby na malé kousky a vařte je s cibulí a kořením, chilli se stává chutným a téměř masovým.

Fazolové chilli koření, chipotles, cibule a česnek.

Ze stejného důvodu přidáváme houby do různých jídel – podívejte se, jak je používáme k lepší přípravě krůtí sekané. Dokonce používáme houbový prášek, aby bylo domácí taco koření zdravější a mimořádně chutné.

Jakmile jsou houby a cibule uvařené, přidáme drcená rajčata a oškrábeme dno pánve, abychom zvedli všechny kousky přilepené na dně (je tam spousta chuti).

Vaření fazole chilli na sporáku.

Přijdou sušené fazole a trocha vody. Pak je odtamtud vaření s rukama pryč. Chilli trvá 2 1/2 až 3 hodiny na sporáku a 6 až 7 v pomalém hrnci.

Pro rychlejší verzi použijte fazole z konzervy. Použitím konzervovaných nebo dříve uvařených fazolí můžete výrazně zkrátit dobu vaření. Díváte se jen na 30 minut. Podívejte se na recept níže, jak na to.

Podávejte s tímto fazolovým chilli pokrmy jako naše domácí guacamole, naše oblíbené Pico de Gallo nebo s tímto sezamovým česnekovým chlebem.

Pro více bezmasých receptůpodívejte se na tyto jednoduché recepty:

Pokud vás baví představa chilli s mletým masem, tady je naše oblíbené klasické chilli, na které se můžete podívat.

Naprosto vynikající Chipotle fazolové chilli

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tento recept na vegetariánské fazolové chilli je docela flexibilní. Můžete použít sušené nebo konzervované fazole – viz naše poznámky níže pro konzervy. Pokud jde o vaření, výše uvedené načasování platí pro sušené fazole na varné desce. Poslouží i pomalý hrnec. Níže v receptu na návod jsem sdílel poznámky. Používáme k tomu chipotle papričky v adobo omáčce. Malé levné plechovky od nich najdete v mezinárodní uličce obchodu s potravinami. Dvě papriky tvoří jemně až středně kořeněné chilli. Pro pikantní verzi přidejte ještě jednu nebo dvě papriky (nebo přidejte trochu adobo omáčky z plechovky).

Vyrobí asi 6 (1 1/2 šálku) porcí

Budete potřebovat

Fazolové chilli

1 1/2 lžíce olivového oleje

1 střední cibule, jemně nakrájená

4 unce hub, jemně nasekané, viz poznámky

4 stroužky česneku, nasekané

1 1/2 lžíce chilli prášku, viz náš domácí chilli prášek

1 lžička mletého kmínu

1 lžička jemné mořské soli a více podle chuti

2 chipotle papriky v adobo omáčce, mleté, použijte více pro pikantnější chilli

1 (28 uncí) plechovka drcených rajčat

1 1/2 šálku sušených fazolí, návrhy viz poznámky níže

4 šálky vody

1 šálek mražené kukuřice

1 lžička červeného vinného octa

Sloužit

Plátky limetky, rozmačkané avokádo, zakysaná smetana, nakládané jalapeños, nakrájená cibule, koriandr, tortilly nebo tortilla chipsy

Pokyny

  • Metoda varné desky
  • Olej rozehřejte ve středně těžkém hrnci s poklicí (používáme naši holandskou troubu). Přidejte cibuli a houby, pak vařte za občasného míchání, dokud cibule nezměkne a nezprůhlední. Vmíchejte česnek, chipotles, chilli prášek, kmín a sůl. Vařte asi minutu. Přidejte rajčata a dřevěnou lžící oškrábejte všechny kousky přilepené na dně hrnce.

    Fazole propláchněte studenou vodou, sceďte a poté přidejte do hrnce s vodou. Chilli přiveďte k varu a vařte jednu minutu. Snižte plamen na mírný mírný plamen a poté přikryjte pokličkou. Vařte za občasného míchání 2 1/2 až 3 hodiny. Pokud se vám během vaření chilli zdá den, přidejte ještě trochu vody.

    Když je chilli hotové, vmíchejte kukuřici a červený vinný ocet. V případě potřeby přidejte další sůl. Vařte, dokud se kukuřice neprohřeje, asi 5 minut, a poté podávejte přelité oblíbenými chilli polevy.

    • Metoda pomalého vařiče
    • Vařte cibuli, žampiony, česnek, chipotles, koření, sůl a rajčata, jak je znázorněno na varné desce výše. Místo hrnce s těžkým dnem můžete použít pánev. Směs cibule a rajčat naškrábejte do pomalého hrnce. Fazole propláchněte studenou vodou, sceďte a poté přidejte do pomalého hrnce spolu s 3 1/2 šálky vody. Vařte na HIGH po dobu 6 až 7 hodin. Pokud se vám chilli zdá suché, přidejte ještě trochu vody. Ke konci vaření přidejte kukuřici asi 20 minut.

Tipy Adama a Joanny

  • Sušené fazole: Při výrobě obvykle používáme směs fazolí. Černé fazole jsou téměř vždy zahrnuty, stejně jako fazole. Jiné odrůdy, jako jsou fazole pinto, jsou také skvělé. Dokonce jsem s velkým úspěchem použil fazole kosatky. Protože se fazole vaří téměř 3 hodiny, není nutné je předem namáčet. To znamená, že pokud chcete, aby byly fazole velmi měkké, můžete je vždy před vařením namočit přes noc. Pokud se tak rozhodnete, použijte 4 šálky vody požadované v receptu. Jakákoliv voda, která v misce po namáčení zbude, bude voda potřebná k výrobě chilli (některá bude absorbována fazolemi). Pokud se vám při vaření chilli zdá suché, přidejte 1/2 šálku nebo více vody.
  • Použití konzervovaných fazolí: Budete potřebovat jen méně než 4 šálky dříve vařených nebo konzervovaných fazolí (téměř tři plechovky o objemu 15 uncí). Nemusíte přidávat vodu požadovanou v receptu výše. Vařte cibuli, houby, koření a rajčata, jak je uvedeno v receptu. Přidejte asi 1/2 šálku vody, poté vše přiveďte k mírnému varu a vařte asi 20 minut. Přidejte konzervované/dříve uvařené fazole a vařte dalších 10 minut. Pokud se vám chilli zdá suché, přidejte ještě trochu vody.
  • Houby: Díky houbám je toto chilli extra chutné a téměř masité. Pokud nemáte rádi houby, nebojte se, pokud je nakrájíte na velmi malé kousky, sotva si všimnete, že tam jsou. Obvykle používáme houby crimini nebo portobello, ale shiitake nebo jiné odrůdy jsou také pěkný nápad.
  • Tento recept byl inspirován Three Bean Chili od Smitten Kitchen.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker. Do výpočtů jsme nezahrnuli žádné přelivy. Obsah sodíku se také může lišit podle toho, jaký chilli prášek používáte.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 1/2 šálků / Kalorie 244 / Protein 12 g / Uhlohydrát 43 g / Vláknina 14 g / Celkem cukrů 7 g / Celkový tuk 5 g / Nasycený tuk 1 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 841 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post