Měkké a žvýkací ovesné sušenky s rozinkami

Jak vyrobit ovesné sušenky s rozinkami které jsou uprostřed měkké, zvenčí trochu žvýkací a plné teplých chutí jako skořice a vanilka. Přejděte na recept na ovesné sušenky

Měkké a žvýkací ovesné sušenky s rozinkami

Jak vyrobit ovesné sušenky s rozinkami

Tyto ovesné sušenky jsou velmi jednoduché na přípravu a nepotřebujete k tomu žádné luxusní vybavení – pouze ruční mixér. Milujeme jednoduché recepty, jako je tento. Dalším bonusem k tomuto receptu je, že si ho můžete přizpůsobit — my rádi používáme kombinaci obyčejných a zlatých rozinek, ale můžete přidat sušené brusinky, sušené třešně, oříšky nebo dokonce čokoládové lupínky a připravit čokoládové ovesné sušenky.

Jak připravit ty nejlepší měkké a žvýkací ovesné sušenky s rozinkami

Tyto ovesné sušenky s rozinkami můžete připravit během několika minut. Níže jsou naše nejlepší tipy na jejich výrobu.

Udělejte těsto na sušenky šleháním změklého másla s cukrem do krémova. Při výrobě ovesných sušenek ráda používám hnědý cukr, protože pomáhá změkčit středy a dodává těstu trochu karamelové chuti.

Pro strukturu přidáme vejce. Pak pro ještě větší chuť vlijeme trochu vanilkového extraktu. Je to kombinace hnědého cukru, másla a vanilky, díky které toto těsto na sušenky chutná tak dobře! (Pro veganské sušenky se podívejte na náš extra snadný recept na sušenky z ovesných vloček.)

K suchým ingrediencím přidáme mouku, oves — my preferujeme pro jeho strukturu ovesné vločky, teplé koření na pečení a trochu soli. Od zveřejnění tohoto receptu jsme byli požádáni o použití různých druhů ovsa v těstíčku. Zatímco instantní oves bude při výrobě těchto sušenek technicky fungovat, vřele doporučujeme ovesné vločky. Ovesné vločky poskytují sušenkám krásnou žvýkací texturu. Ocelový řezaný oves není pro tyto sušenky dobrou volbou.

Pokud doma běžně nemáte ovesné vločky a hledáte více způsobů, jak je využít, vyzkoušejte naše ovesné vločky zapečené s jahodami a banány, ovesné vločky zapečené z ostružin a tento jablečný křupavý, který k výrobě polevy používá rolované ovesné vločky.

Příprava těsta na ovesné sušenky

Pro spojení mokrých a suchých surovin, do směsi másla a cukru v několika dávkách přidáme suché ingredience a poté vmícháme rozinky. Ruční mixér to rychle zvládne.

Jak jsem zmínil výše, na tyto sušenky rádi používáme kombinaci zlatých a běžných rozinek. Navíc rozinky před přidáním vlastně „nakypřeme“. K tomu stačí přidat trochu horké vody do rozinek a nechat je několik minut. Během této doby se rozinky trochu rehydratují a nakynou. Sceďte je a poté je vmíchejte do těsta.

Mimochodem, na trochu méně tradiční ovesnou sušenku se podívejte na naše ovesné sušenky s brusinkami a kousky bílé čokolády nebo na náš recept na jedlé těsto z ovesných vloček.

Přidání nahromaděných rozinek do těsta na ovesné sušenky

K pečení cukroví, můžete dělat sušenky velké nebo malé, jak chcete. Těsně před pečením kuličky těsta lehce přitlačíme na plech, aby se rozležely a upéct do dokonale tvarovaných cukroví. Po nějaké době v troubě sušenky neuvěřitelně voní a jsou připraveny ke snězení.

Další naše oblíbené recepty na sušenky

Jak si vyrobit nejlepší domácí čokoládové sušenky – Tento snadný recept připravuje sušenky s křupavými okraji a žvýkacím středem.

Easy Chewy Double Chocolate Cookies — Milujeme tyto jednoduché dvojité čokoládové sušenky s máslem, kakaovým práškem a extra kousky čokolády.

Měkké zázvorové sušenky s čokoládovými lupínky – miluji pikantnost těchto zázvorových sušenek a lze je připravit za méně než 30 minut.

Směšně snadné sušenky s arašídovým máslem — Lahodné sušenky s arašídovým máslem, které přirozeně neobsahují mouku, máslo a mléčné výrobky.

V prosinci 2012 jsme uzavřeli partnerství s OXO, abychom pomohli zvýšit povědomí o úžasné charitativní organizaci věnované boji proti dětské rakovině. Za tento recept jsme nedostali zaplaceno, nicméně produkty OXO byly poskytnuty k použití při výrobě našeho receptu a videa. Chcete-li se dozvědět více, navštivte Cookies For Kids’ Cancer.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v prosinci 2012. Od zveřejnění tohoto článku v roce 2012 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme video s rychlým receptem. – Adam a Joanne

Měkké a žvýkací ovesné sušenky s rozinkami

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tento recept na sušenky z ovesných vloček s rozinkami dělá sušenky, které jsou uprostřed měkké, zvenčí trochu žvýkací a plné teplých chutí, jako je skořice a vanilka. Jsou velmi jednoduché na výrobu a nepotřebujete k tomu žádné luxusní vybavení – pouze ruční mixér. V těchto ovesných sušenkách používáme dva druhy rozinek pro barvu a extra texturu (zlaté rozinky jsou o něco jemnější). Můžete se však rozhodnout použít pouze jeden druh nebo je nahradit jiným sušeným ovocem a stále budou fantastické.

Vytvoří přibližně 16 sušenek

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1/2 šálku rozinek

1/2 šálku zlatých rozinek

1 šálek horké vody

3/4 šálku (170 gramů) nesoleného másla, pokojové teploty (1 1/2 tyčinky)

1 šálek (200 gramů) baleného světle hnědého cukru

1 velké vejce

1 1/2 lžičky vanilkového extraktu

3/4 šálku (100 gramů) univerzální mouky

1/2 lžičky jedlé sody

1/2 lžičky soli

1/2 lžičky mleté ​​skořice

1/8 lžičky čerstvě mletého muškátového oříšku

3 šálky (270 gramů) staromódního rolovaného ovsa

Pokyny

    Zahřejte troubu na 350 stupňů F (177 stupňů C). Dva plechy vyložte pečicím papírem.

    Do malé misky přidejte rozinky a zalijte horkou vodou. Horká voda pomáhá rozinkám, aby byly kypré a šťavnaté. Misku odstavte asi na 10 minut.

    Ve velké míse ušlehejte máslo pokojové teploty a cukr tyčovým mixérem do krémova, asi 2 minuty. (Můžete také použít stojanový mixér vybavený lopatkovým nástavcem). Přidejte vejce a 1 1/2 lžičky vanilkového extraktu a šlehejte, dokud se nespojí, asi 1 minutu.

    V jiné míse metličkou promíchejte mouku, jedlou sodu, sůl, skořici a muškátový oříšek. Poté přidejte ovesné vločky a míchejte, dokud se dobře nespojí. Ovesnou směs přidejte do směsi másla a cukru po třetinách a po každém přidání šlehejte, dokud se nezapracuje.

    Rozinky slijte a poté je jemně stiskněte nebo vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou vodu. Vmícháme je do těsta na sušenky. (Použijte k tomu špachtli nebo lžíci, ne mixér).

    • Péct sušenky
    • Těsto dejte o dvě polévkové lžíce asi 2 palce od sebe na plechy. (Můžete k tomu použít i velkou naběračku na sušenky). Poté navlhčete konečky prstů vodou a jemně zatlačte sušenky, dokud nebudou tlusté asi 1/2 palce. Pokud na některých sušenkách nejsou navrchu vidět rozinky, ukradněte pár rozinek z misky a přidejte je na vršky sušenek (takto jsou hezčí).

      Recept na ovesné sušenky s rozinkami Krok 3

      Sušenky pečte 10 až 15 minut, nebo dokud nejsou okraje světle zlatohnědé, střed je stále měkký. Sušenky chlaďte na plechu po dobu 10 minut, poté přesuňte na chladicí mřížku a zcela vychladněte.

Tipy Adama a Joanny

  • Tento recept na sušenky byl inspirován a upraven podle receptu Joy of Baking’s Recipe
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 sušenka / Kalorie 240 / Protein 3 g / Uhlohydrát 36 g / Vláknina 2 g / Celkem cukrů 19 g / Celkový tuk 10 g / Nasycený tuk 6 g / Cholesterol 34 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post