Měkké a žvýkací granolové tyčinky

Jak vyrobit domácí granola tyčinky! Tyto granolové tyčinky jsou jednoduché, měkké a žvýkací. Jsou vynikající tak, jak jsou, nebo je lze upravit na základě vašeho oblíbeného sušeného ovoce, ořechů nebo čokolády. Přejděte na recept na snadné domácí granolové tyčinky

Domácí granola tyčinky

Tento recept na granolové tyčinky je flexibilní

Máme historii s granola bary. Před chvílí jsme sdíleli neúspěch při vaření. Předmětem byly granolové tyčinky. Chutnaly skvěle, ale rozpadly se. Takže jsme to vzdali a šli dál s myšlenkou, že jednoho dne budeme připraveni dát jim další šanci. Po dvou letech jsme navázali tam, kde jsme přestali, a nyní jsme přišli na to, jak je vyrobit jednoduché, měkké a žvýkací granolové tyčinky. Jsme zamilovaní. Chutnají skvěle, jsou neuvěřitelně jednoduché na přípravu a absolutně se nerozpadají (viz naše tipy níže).

Měkké a žvýkací granolové tyčinky

Už jsme je dělali mnohokrát a pokaždé byly jen trochu jiné.

Zde vidíte celé mandle, sušené brusinky a mini čokoládové lupínky. Také jsme použili sušené třešně, meruňky a neslazený kokos. Dokonce přemýšlíme, že příště přidáme pistácie.

Možnosti jsou nekonečné – vše, co potřebujete vědět, je základ. Oves, máslo, med a hnědý cukr. Poté přidejte, co se vám líbí. Pokud milujete ořechové máslo, vyzkoušejte tyto tyčinky s arašídovým máslem!

Krájení domácích granolových tyčinek.

Další recepty s ovsem: Vyzkoušejte náš každodenní recept na ovesné vločky, lehké energetické kuličky, náš oblíbený overnight oats nebo tuto ovesnou kaši s jahodovým banánem.

Tipy na výrobu tyčinek

Dejte pozor, abyste směs vmáčkli do pánve. Po pár pokusech jsme zjistili, že je opravdu důležité vtlačit granolovou směs do pánve. Předtím jsme vlastně strávili asi minutu lisováním – čím silněji a déle stisknete, tím menší je šance, že místo granolových tyčinek skončíte s granolou.

Med a hnědý cukr pomáhají vytvořit lepidlo na tyčinky. Med a hnědý cukr opravdu pomáhají udržet tyčinky pohromadě. Pomáhají také čokoládové lupínky přidané do směsi. Ještě teplé přidáme ke směsi granoly. Můžete si všimnout, že se čokoláda rozpouští – to je zcela v pořádku, funguje to jako další lepidlo, které drží tyčinky pohromadě. Poté navrch přidáme další čokoládové lupínky – ty se neroztékají.

Chlaďte dvě hodiny. Nakonec směs granoly rádi necháme asi 2 hodiny vychladit. Tím vše ztuhne a směs granoly se snadno nakrájí na tyčinky. Přímo z lednice budou tyčinky tvrdé, protože jsou studené. Nechte je hodinu a zahřejí se na pokojovou teplotu a trochu změknou a žvýkají.

Tyčinky se uchovávají při pokojové teplotě asi 1 týden. Jen se ujistěte, že jsou pevně zakryté nebo uzavřené v nádobě.

Další jednoduché recepty na občerstvení

  • Medově mandlová granola – Jak vyrobit domácí granolu s ovesnými vločkami, mandlemi, medem a vanilkou. Ušetřete trochu peněz a udělejte si granolu doma.
  • Snadný domácí hummus – pomocí několika jednoduchých triků si skutečně můžete připravit krémově hladký domácí hummus a ano, opravdu si myslíme, že je lepší než kupovaný v obchodě.
  • Nejlepší domácí arašídové máslo — Podívejte se, jak vyrobit krémové a křupavé arašídové máslo a také mandlovou a čokoládovou variaci.
  • Domácí dresink z modrého sýra — Použijte tento jednoduchý domácí dresink jako dip k zelenině nebo k promíchání s vašimi oblíbenými saláty.
  • Granolové tyčinky s arašídovým máslem – S trochou méně cukru a zdravých tuků jsou tyto granolové tyčinky s arašídovým máslem jednou z našich oblíbených!

Recept aktualizován, původně zveřejněn v březnu 2013. Od zveřejnění tohoto článku v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme rychlé video receptu. – Adam a Joanne

Měkké a žvýkací granolové tyčinky

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tyto domácí granolové tyčinky jsou mnohem lepší než to, co si můžete koupit v obchodě, zejména proto, že můžete nahradit své oblíbené sušené ovoce nebo ořechy. I když je jejich výroba velmi jednoduchá, počká se 2 hodiny, než tyčinky zpevní natolik, aby se daly nakrájet. K těm si klidně přidejte své oblíbené sušené ovoce, oříšky nebo čokoládu – záleží čistě na vás. Vzhledem k tomu, že používáme 1/3 hrnku medu, rádi frčíme na kvalitnějším medu.

Vytváří 12 barů

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

2 1/2 šálku (230 gramů) staromódního rolovaného ovsa

1/2 šálku (80 gramů) celých mandlí, hrubě nasekaných

1/3 šálku (113 gramů) čistého medu

1/4 šálku (56 gramů) nesoleného másla, nakrájeného na kousky

1/4 šálku (50 gramů) baleného světle hnědého cukru

1/2 lžičky vanilkového extraktu

1/4 lžičky jemné mořské soli

1/2 šálku (60 gramů) sušených brusinek, hrubě nasekaných

1/4 šálku plus 2 polévkové lžíce (65 gramů) mini čokoládových lupínků

Pokyny

  • Toast oves a ořechy
  • Zahřejte troubu na 350 stupňů Fahrenheita. Dno a strany 8palcové nebo 9palcové čtvercové pánve vyložte hliníkovou fólií nebo pergamenovým papírem.

    Přidejte oves a nasekané mandle na malý plech a poté pečte 5 minut, promíchejte a poté pečte dalších 3 až 5 minut, nebo dokud nebudou lehce opečené. Přeneste do velké mísy.

    • Vytvořte bary
    • Smíchejte máslo, med, hnědý cukr, vanilkový extrakt a sůl v malém hrnci na středním ohni. Vařte za občasného míchání, dokud se máslo nerozpustí, směs bublá a cukr se úplně rozpustí.

      Nalijte máslovou směs do mísy s opečenými ovesnými vločkami a mandlemi. Dobře promíchejte. Nechte vychladnout asi 5 minut a poté přidejte brusinky a 1/4 šálku mini čokoládových lupínků. Míchejte, aby se spojily. Některé kousky čokolády se trochu rozpustí. To je v pořádku, změní se na lepidlo a pomáhají držet tyče pohromadě.

      Přeneste ovesnou směs do připravené pánve a poté pomocí gumové stěrky nebo navlhčených konečků prstů směs pevně zatlačte do pánve. Zde silně přitlačte, takto tyčinky zůstanou po vychladnutí a nakrájení pohromadě — Lisujeme asi jednu minutu, abychom byli extra bezpečný.

      Zbylé 2 lžíce čokoládových lupínků rozetřete na vylisovanou granolovou směs a poté je pomocí gumové stěrky jemně vmáčkněte do vrchní části. Zakryjte a poté nechte v lednici alespoň 2 hodiny nebo zmrazte asi 30 minut. Odstraňte blok směsi granoly z pánve a poté sloupněte fólii nebo pergamen. Nakrájejte na 12 tyčinek.

      • Ukládání
      • Granolové tyčinky skladujte ve vzduchotěsné nádobě po dobu až jednoho týdne. Nejměkčí tyčinky uchovávejte při pokojové teplotě. U mírně tvrdších tyčinek skladujte v lednici. Tyčinky při dobrém zabalení vydrží v mrazáku až tři měsíce.

Tipy Adama a Joanny

  • Snížení obsahu cukru: Nejlepších výsledků jsme dosáhli při výrobě těchto tyčinek s množstvím cukru a medu uvedeným v receptu. Můžete zkusit trochu snížit cukr, ale mohly by být trochu drobivější. Je to směs medu a cukru, která je udržuje žvýkací.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Kalorie 220 / Protein 3,8 g / Uhlohydrát 32,9 g / Vláknina 3,1 g / Celkem cukrů 19,6 g / Celkový tuk 8,2 g / Nasycený tuk 3,7 g / Cholesterol 10,2 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post