Měkká a krémová míchaná vejce

Jak udělat nejlepší míchaná vajíčka! Podělím se o to, jak je dělám ve vlastní kuchyni, aby byla vejce měkká, krémová a lahodná. Přejděte na recept na krémová míchaná vejce

Podívejte se na video

Video s receptem na krémová míchaná vejce

Jak dělám nejlepší, nejsmetanovější míchaná vejce

Míchaná vejce dělám od doby, co mě to naučil můj otec, když mi bylo 10 let, takže si rád myslím, že je zdokonaluji více než 20 let! Pokud jde o míchaná vejce, hledám, aby vejce byla měkká a krémová. Neuvěříte, jak jednoduchý je náš recept. Řiďte se mými tipy a během chvilky vyrobíte ta nejlepší vejce svého života! Upřímně považuji toto za nejlepší míchaná vejce:

Jak udělat nejlepší měkká a krémová míchaná vejce.

Použijte nepřilnavou pánev a silikonovou stěrku — Při šlehání vajec používáme kvalitní nepřilnavou pánev. Také rád používám svou silikonovou stěrku, protože flexibilita mi umožňuje vířit a zametat vejce, když se vaří.

Používám pouze vejce, máslo a sůl — žádné mléko ani smetana! Nikdy jsem nepochopil, proč lidé přidávají do vajec před vařením doplňky jako mléko, smetanu a dokonce zakysanou smetanu. Mléko a zakysaná smetana voda míchaná vejce dolů a pro nás je smetana prostě zbytečná.

Pokud použijete kvalitní, čerstvá vejce a vaříte je pomalu a pomalu (o tom níže), nic dalšího nepotřebujete. Stačí dotek soli a mletého černého pepře. Mimochodem, miluji míchaná vejce vařená na másle, ale často to přepnu a použiji ovocný olivový olej.

Vejce nerozklepávejte přímo do pánve — Přidává další jídlo na čištění, ale je opravdu důležité, abyste vejce rozklepli do misky a rozšlehali, než je přidáte do pánve. Vejce není třeba šlehat věčně, jen tak dlouho, dokud se bílek a žloutky nespojí.

Míchaná vejce bez mléka nebo smetany
Míchaná vejce dělám bez mléka nebo smetany a recept si udržujem jednoduchý tím, že pouze šlehám kvalitní vejce a sůl.

Použijte nízkou teplotu — Trik, jak udělat vejce krémová, je určitě nízká teplota. Výroba míchaných vajíček na vysoké teplo je zabíjí – stanou se suchými a nevýraznými. Míchaná vejce jsou o vaření nízko a pomalu – tak můžete dosáhnout krémových vajec.

Pro perfektní míchaná vejce vařte rozšlehaná vejce na mírném ohni v nepřilnavé pánvi.
Pro perfektní míchaná vejce vařte rozšlehaná vejce na mírném ohni v nepřilnavé pánvi.

Krouživým pohybem pak zameťte — Dáváme přednost míchaným vejcím s větším tvarohem než malým, ale máme rádi, když jsou extra krémová. Ve chvíli, kdy se vejce dostanou na pánev, používám naši silikonovou stěrku k rychlému kroužení v malých kruzích kolem pánve — děláme to bez přestání, dokud vejce nevypadají mírně zahuštěná a nezačnou se tvořit velmi malé tvarohy (tím se dosáhne krémové části) . Pak přejdu z kroužení v kruzích k dlouhým pohybům po pánvi a připravuji větší, krémové tvarohy.

Nezapomeňte na přenosné vaření — Vejce jsou delikátní a vaří se velmi rychle. I při nízké teplotě se vejce mohou během několika sekund změnit z tekutého na převařené. Než se vejce dopečou, je důležité sundat pánev z ohně.

Scramble by měl vypadat měkce nasazený a místy lehce tekutý. I když jste pánev stáhli z ohně, vejce se budou nadále vařit (to je přenosné vaření). Nechte vejce několik sekund na horké pánvi (bez tepla) a zjistíte, že vejce jsou dokonale uvařená – nejsou suchá, ani příliš mokrá.

Když vaječná míchanice vypadá měkce ztuhlá a místy lehce tekutá, stáhněte pánev z ohně.
Když vaječná míchanice vypadá měkce ztuhlá a místy lehce tekutá, stáhněte pánev z ohně. Vejce se budou stále vařit (přenosové vaření).

Variace míchaných vajec

Můj oblíbený způsob, jak si pochutnat na míchaných vejcích, je na plátku toastu a přelitý několika mletými kousky černého pepře, trochou soli navíc a čerstvě nasekanou pažitkou.

Do samotné míchanice můžete přidat i další přísady. V koprových míchaných vejcích vmícháme čerstvý nasekaný kopr do rozšlehaných vajec. Pokud jste ještě nikdy neměli vejce a kopr pohromadě, vřele doporučuji.

Pro sýrovou vaječnou míchanici přidejte do vajec po dokončení vaření měkký nebo strouhaný sýr, jako je kozí sýr nebo strouhaný čedar. Teplo z vaření bude stačit k roztavení sýra ve vejcích. Do těchto míchaných vajec, špenátu a feta snídaňových burritos přidáváme fetu a milujeme ji.

Na míchaná vajíčka s klobásou se podívejte na naši míchanici z vajec chorizo. Miluju koření chorizo, ale vždycky se dá nahradit něčím jiným, třeba italskou klobásou. Pokud milujete slaninu, pak se podívejte, jak do těchto jednoduchých snídaňových tacos přidáváme slaninu a nastrouhané brambory k vejcím. Také milujeme tyto jednoduché snídaňové quesadilly se zelenými chilli.

Jak vyrobit perfektní míchaná vejce

Další snadné recepty na vejce

  • Jak uvařit vejce natvrdo – pokaždé vám ukážeme, jak dokonale uvařit vejce natvrdo.
  • Jednoduchý recept na vaječný salát – Recept na jednoduchý vaječný salát s trochou majonézy, celeru, čerstvých bylinek a troškou citronu pro rozjasnění.
  • Jak pošírovat vejce – Naučte se tři tipy, jak si doma vyrobit dokonale uvařená sázená vejce.
  • Avokádový vaječný salát – Tento vaječný salát kombinuje dvě z našich oblíbených věcí: vejce a avokádo. Kromě avokáda přidáme trochu majonézy pro vlhkost, celer pro křupnutí, čerstvé bylinky a pro rozjasnění malé množství citronové šťávy.
  • Snadný recept na zeleninové Frittata – Perfektní frittata je uvnitř měkká s texturou podobnou pudinku. Můžete do něj zabalit téměř cokoliv. V naší zeleninové frittatě přidáváme spoustu barevné a chutné zeleniny, sýra a bylinek.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v prosinci 2015. Od zveřejnění v roce 2015 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme rychlé video receptu. – Adam a Joanne

Měkká a krémová míchaná vejce

Měkká a krémová míchaná vejce

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Míchaná vejce by měla být měkká, krémová a jemně míchaná. Kvalitní nepřilnavá pánev a silikonová stěrka jsou opravdu užitečné. Je důležité, abyste používali nízkou teplotu a nezapomněli na možnost přenosu vaření. Vejce jsou delikátní a vaří se velmi rychle. Rád odstavím pánev z ohně, než se šlehačka dovaří. Dejte vejce několik sekund na rozpálenou pánev (bez tepla) a zjistíte, že vejce jsou dokonale uvařená – nejsou suchá ani příliš mokrá.

Vyrobí přibližně 2 porce

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1/2 lžíce másla

4 velká vejce

1/8 lžičky košer soli nebo více podle chuti

Pokyny

    Rozpusťte máslo ve středně nepřilnavé pánvi na středně nízké teplotě.

    Do mísy rozklepněte vejce, přidejte špetku soli a šlehejte, dokud se dobře nespojí.

    Když máslo začne bublat, nalijte vejce a okamžitě pomocí silikonové stěrky kroužte v malých kruzích kolem pánve bez přestání, dokud vejce nebudou vypadat mírně zhoustlá a nezačnou se tvořit velmi malé sýřeniny, asi 30 sekund.

    Změňte z vytváření kruhů na dlouhé pohyby po pánvi, dokud neuvidíte větší, krémovou sýřeninu; asi 20 sekund.

    Když jsou vejce měkce ztuhlá a místy lehce tekutá, sundejte pánev z plotny a nechte několik sekund dovařit. Na závěr promíchejte a ihned podávejte. Podávejte s extra posypem soli, mletým černým pepřem a několika čerstvými nasekanými bylinkami (pokud chcete).

Tipy Adama a Joanny

  • Olivový olej: Je docela běžné (a chutné) vařit míchaná vejce na másle, ale olivový olej funguje také dobře. Pokud to chcete zkusit, zůstaňte u lehčích ovocných olivových olejů.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Kalorie 168 / Protein 13 g / Uhlohydrát 1 g / Vláknina 0 g / Celkem cukrů 0 g / Celkový tuk 12 g / Nasycený tuk 5 g / Cholesterol 380 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post