Lehké a křupavé vafle

Milujeme tyto lehké a křupavé vafle. Náš recept je rychlý a jednoduchý a vyrábí ty nejlepší vafle vyrobené úplně od začátku. Přejděte na recept na domácí vafle

Hromada křupavých vaflí vyrobených od nuly

Recept na naše oblíbené vafle

Pokud hledáte lehké a křupavé vafle, jste jistě na správném místě. Tento snadný recept na vafle vyrábí vafle s nejjemnějším vnějším povrchem, zatímco uvnitř jsou měkké a nadýchané.

Jsou to ty nejlepší vafle, jaké jsme kdy doma dělali. Často mi připadají vafle příliš husté a vaječné, ale tyto ne. Tyto jsou lehké na nohy.

Náš recept připravuje čtyři tenké vafle – jako na fotografiích a videu – nebo dvě až tři silnější vafle belgického typu. Dá se také snadno zdvojnásobit, takže pokud potřebujete obsloužit více lidí, můžete.

Recept lze připravit rychle a vyžaduje ingredience, které máme vždy v kuchyni. Dovolte mi, abych vás jimi provedl. Celý recept je níže.

Hromada domácích vaflí

Dovolte mi, abych vás provedl tím, co budete potřebovat, abyste se mohli rozloučit s vláčnými vaflemi bez chuti a pozdravit vafle, které jsou lehké a křupavé navenek a jemné uprostřed.

  • Univerzální mouka je mou oblíbenou moukou pro tento recept. Udržuje vafle lehké na nohou. Samozřejmě můžete nahradit celozrnné mouky jako celozrnnou nebo špaldovou, ale počítejte s tím, že budou trochu hutnější.
  • Kukuřičný škrob je naše tajná přísada pro přípravu těch nejkřupavějších vaflí. Kukuřičný škrob zaručí, že vafle budou dokonale křupavé a jemné.
  • Prášek do pečiva a jedlá soda pomozte vaflím vykynout a zhnědnout. Na nejlehčí vafle doporučuji použít obojí.
  • Cukr, sůl a vanilka výpis pomozte vaflím skvěle chutnat. Udržuji nízké množství cukru, protože miluji nalévat javorový sirup navrch, ale pro sladší vafle můžete cukr zvýšit.
  • Zelenina olej je můj oblíbený tuk pro tyto vafle. Zkoušel jsem rozpuštěné máslo, a i když přidává máslovou chuť, dávám přednost struktuře s olejem. Můžete s tím sami experimentovat; jednoduše použijte stejné množství rozpuštěného másla, jaké je požadováno v receptu.
  • Mléko nebo podmáslí je kapalina v těstíčku. Když mám doma podmáslí, používám ho, ale když ne, podmáslí napodobuje kombinace mléka a trochy citronové šťávy nebo octa. Pokud nemáte citronovou šťávu nebo ocet, použijte obyčejné mléko. Vafle stále chutnají skvěle.
  • Jedno vejce dodává něhu a poskytuje strukturu. Pro nejsvětlejší a nejnadýchanější vafle oddělte vejce. Do mléka zašleháme žloutek a poté ušleháme bílek do tuhých špiček a vmícháme do těsta.

Jak vyrobit vafle z podmáslí

Mnoho našich čtenářů se ptalo, zda můžete udělat recept s podmáslím. Samozřejmě, odpověď je 100% ano! Ve skutečnosti jim s ním dáváme přednost.

Protože většina z nás má v ledničce podmáslí jen zřídka, když má chuť na vafle, použijte trik smíchání běžného mléka a citronové šťávy (nebo octa), abyste napodobili podmáslí. Poměr jsem sdílel níže v části s tipy v receptu.

Naše nejlepší tipy na výrobu vaflí

Nepřepracujte těsto. Stejně jako palačinky nebo muffiny chcete být při míchání mokrých a suchých surovin šetrní. Pouze šlehejte nebo míchejte, dokud se nepromísí.

Přidáním mokrých ingrediencí vytvoříme vaflové těsto

Nastavte vaflovač na nejvyšší stupeň ohřevu. Podle našich zkušeností se vafle vaří nejlépe při nejvyšší teplotě. Vaflovače se ale samozřejmě budou lišit, takže pokud máte nastaveno vysoko a zdá se vám, že jsou vafle příliš tmavé, trochu to snižte. Vyzkoušeli jsme čtyři různé vaflovače s tímto receptem a zatím jsme nepotřebovali jiné nastavení tepla než vysoké.

Před výrobou vaflí zahřejte troubu na 200 ° F. Aby byly uvařené vafle křupavé, umístěte je přímo na mřížku trouby.

Předcházím poddajným vaflím tím, že je vložím do teplé trouby, zatímco dopeču zbytek dávky

Naplňte vaflovač takovým množstvím těsta, aby zaplnilo celou spodní mřížku. Množství těsta, které potřebujete, se bude lišit v závislosti na vaší vaflovači. Například v našem videu přidáváme méně než 1/2 šálku do vaflovače a něco málo přes 3/4 šálku do našeho silnějšího vaflovače belgického typu.

Nalijte vaflové těsto na běžnou vaflovou žehličku

Pro extra lehké a křupavé vafle oddělte vejce. Vím, že je to krok navíc, ale věřte mi, stojí to za to. Pokud nemáte čas, můžete přidat celé vejce. Přidejte ji do směsi oleje a mléka. Těsto nebude tak husté a nadýchané.

Další jednoduché recepty na snídani

Recept aktualizován, původně zveřejněn v únoru 2014. Od zveřejnění tohoto článku v roce 2014 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme video s rychlým receptem. – Adam a Joanne

Lehké a křupavé vafle

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tyto lehké a křupavé vafle se rychle spojí. Kukuřičný škrob je tajemstvím křupavých vaflí. Zaručuje, že vaše vafle budou dokonale křupavé a jemné.

Tento recept vyrábí čtyři standardní vafle (tloušťka 1/2 palce až 3/4 palce). Pokud chcete udělat silnější belgické vafle nebo použít hlubokou vaflovač, přiblížíte se třem vaflím pomocí našeho receptu níže.

Oddělení vajíčka je volitelné, ale doporučuje se. Ve videu to neděláme; po letech zpětné vazby od čtenářů jsme však zjistili, že šlehání vaječného bílku těsto mírně zahustí a zlepší výsledky u hlubších vaflovačů.

Vyrobí 4 standardní vafle nebo 2 až 3 silné vafle

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 šálek (130 gramů) víceúčelové mouky

1/4 šálku (30 gramů) kukuřičného škrobu

1/2 lžičky jemné mořské soli

1/2 lžičky prášku do pečiva

1/4 lžičky jedlé sody

1 lžíce cukru

1 šálek (235 ml) podmáslí nebo mléka

1/3 šálku (80 ml) rostlinného oleje

1 lžička vanilkového extraktu

1 velké vejce

Máslo, sirup a/nebo bobule k podávání

Pokyny

    Ve velké míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob, sůl, prášek do pečiva, jedlou sodu a cukr.

    V samostatné misce prošlehejte podmáslí, olej a vanilkový extrakt.

    Pro nejsvětlejší vafle oddělte vejce. Do mléčné směsi zašleháme žloutek. Pokud neplánujete vejce oddělovat, zašlehejte celé vejce do mléčné směsi.

    Pokud vejce oddělíte, přidejte bílek do jiné mísy, ručním mixérem ušlehejte do tuha a poté dejte stranou.

    Mléčnou směs zašlehejte do suchých ingrediencí, dokud nezůstanou jen malé hrudky. Přepněte na gumovou stěrku a jemně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků.

    Při přípravě vaflovače nechte těsto pět až deset minut stranou.

    Zahřejte vaflovou žehličku na nejvyšší teplotní stupeň.

    Vafle vařte dozlatova a křupava a do vaflovače přidejte tolik těsta, aby zaplnilo celou spodní mřížku. Pokud se vafle zdají příliš tmavé, mírně snižte teplotu.

    Vafle ihned podávejte nebo je udržujte teplé a křupavé na mřížce v troubě vyhřáté na 200 °F, dokud nejsou připraveny k podávání. Jejich stohování mimo troubu způsobí, že se zapaří a stanou se poddajnými.

Tipy Adama a Joanny

  • Náhrada podmáslí: Použijte plnotučné mléko nebo k napodobení podmáslí smíchejte 1 šálek plnotučného mléka se 2 lžícemi citronové šťávy nebo destilovaného bílého octa.
  • Rozpuštěné máslo dělá tyto vafle trochu těžší, ale je vynikající. Použijte 1/3 šálku rozpuštěného másla.
  • Recept inspirovaný a upravený z Receptury Arethy Frankensteinové
  • Recept byl aktualizován v květnu 2022, aby se zlepšily výsledky při výrobě tlustších vaflí. Pro původní recept použijte 3/4 šálku mouky.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Předpokládali jsme čtyři vafle.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 vafle / Kalorie 255 / Celkový tuk 21,4 g / Nasycený tuk 16,3 g / Cholesterol 53,2 mg / Sodík 161,5 mg / Uhlohydrát 13,5 g / Vláknina 0,1 g / Celkem cukrů 6,2 g / Protein 3,6 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post