Kuřecí karbanátky s horkým medem

Tyto horké kuřecí masové kuličky jsou tak dobré! Karbanátky jsou šťavnaté, křehké, uvnitř perfektně kořeněné a zvenku obalené pikantním medovým máslem. Je nemožné jíst jen jeden. Přejít na Hot Honey Kuřecí karbanátky

Kuřecí karbanátky s horkým medem

Výroba horkých medových kuřecích masových kuliček

Pokud jste vytvořili náš recept na šťavnaté masové kuličky, poznáte v těchto kuřecích masových kuličkách mnoho stejných ingrediencí. Díky směsi strouhanky, mléka, vejce a parmazánu jsou karbanátky uvnitř dokonale jemné a šťavnaté.

Oproti původnímu receptu přihodíme hrst koření. Česnekový prášek, cibulový prášek, sladká paprika, uzená paprika a oregano se spojí a vytvoří z nich jedny z nejchutnějších masových kuliček, jaké jsme kdy měli.

Pak je tu ta pikantní medová omáčka. Je to jednoduché, ale je to dobré! Chcete-li to udělat, rozehřejte máslo, med, špetku soli a vaši oblíbenou horkou omáčku. Když se zahřejí, máslo se rozpustí v medu a horké omáčce a vytvoří krásnou sladkou a pikantní omáčku.

Nalévání sladkou a pikantní omáčkou z kuřecích masových kuliček

Ostrá omáčka, kterou použijete, je jen na vás! Milujeme originální pálivé omáčky Tabasco a Crystal, ale myslím, že bude fungovat téměř cokoliv. Doporučujeme jednu polévkovou lžíci horké omáčky, ale můžete ji upravit podle toho, jak pikantní věci máte rádi.

Omáčka je na dochucení celkem jednoduchá, takže než ji přelijete na uvařené karbanátky, dejte ochutnat a poté upravte podle sebe.

Mísa horkých medových kuřecích masových kuliček

Mohlo by se vám také líbit: Pokud máte rádi kořeněná jídla, podívejte se na naši jednoduchou třísložkovou omáčku z buvolích křídel!

Mějte tyto dvě věci na paměti

Tyto kuřecí masové kuličky můžete sledovat ve videu, ale tady jsou dva tipy, jak je udělat co nejlépe:

Když připravujete směs na karbanátky, přidejte mleté ​​kuře jako poslední. Před přidáním kuřete smíchejte strouhanku, mléko, vejce, sýr a koření. Potom vidličkou vmíchejte směs strouhanky do kuřete. Tímto způsobem zabráníme přemíchání kuřete, které může způsobit, že naše karbanátky budou kašovité.

Pro co největší barvu uvařte karbanátky na sporáku. Miluji ten karamelizovaný zevnějšek na mých masových kuličkách. Takže je vaříme na pánvi na sporáku, jak to děláme. Pokud chcete, můžete je upéct, ale neočekávejte, že budou při vaření tak zlatohnědé.

Udělejte si náskok a tipy na ukládání

Karbanátky jsou výborné na přípravu předem a po upečení se dobře uchovávají. Zde je vše, co potřebujete vědět o jejich výrobě předem, zmrazení a skladování, jakmile jsou vyrobeny.

Pokud máte směs syrových masových kuliček:

  • Syrovou směs na karbanátky můžeme dát přes noc do lednice a druhý den uvařit.
  • Syrovou směs na karbanátky lze zmrazit až tři měsíce. Vytvarujte karbanátky a položte je na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou pečící podložkou. Vložte plech do mrazničky a zmrazte, dokud karbanátky neztuhnou. Zmrazené masové kuličky přeneste do vzduchotěsné nádoby vhodné do mrazáku a zmrazte je až na tři měsíce. Na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou pečící podložkou položte požadované množství mražených masových kuliček a pečte, dokud lehce nezhnědnou a nepropečou, asi 20 minut.

Pokud máte vařené karbanátky:

  • Uvařené karbanátky vydrží skladované ve vzduchotěsné nádobě v lednici až tři dny.
  • Vařené masové kuličky lze zmrazit až tři měsíce. Skladujte je ve vzduchotěsné nádobě vhodné do mrazáku.

Kuřecí karbanátky s horkým medem

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tyto horké kuřecí masové kuličky jsou tak dobré! Karbanátky jsou šťavnaté, křehké, uvnitř perfektně kořeněné a zvenku obalené pikantním medovým máslem. Je nemožné jíst jen jeden. Ostrá omáčka, kterou použijete, je jen na vás! Milujeme originální pálivé omáčky Tabasco a Crystal, ale myslím, že bude fungovat téměř cokoliv. Doporučujeme jednu polévkovou lžíci horké omáčky, ale můžete ji upravit podle toho, jak pikantní věci máte rádi.

Pokud potřebujete med nahradit, vyzkoušejte javorový sirup, zlatý sirup nebo hnědý cukr.

Udělá 18 masových kuliček

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

Kořeněné kuřecí karbanátky

1/2 hrnku (35 gramů) strouhanky, preferujeme panko nebo domácí

1/3 šálku mléka, mléčného nebo nemléčného

1 velké vejce

1/4 šálku (1/2 unce) sýr Parmigiano-Reggiano, jemně nastrouhaný

1/2 lžičky česnekového prášku

1/2 lžičky cibulového prášku

1/2 lžičky sladké papriky

1/4 lžičky uzené papriky

1/2 lžičky sušeného oregana

1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře

3/4 lžičky jemné mořské soli

1 libra mletého kuřete, viz poznámky, pokud máte balení 1 ¼ libry

2 polévkové lžíce vysoce zahřátého oleje na vaření, jako je olej z hroznových jader nebo avokádový olej

Horká medová omáčka

1 lžíce nesoleného másla

1 lžíce medu

1 lžíce pálivé omáčky, nebo více podle chuti, máme rádi Crystal nebo Tabasco

Špetka soli

Pokyny

  • Připravte směs na masové kuličky
  • Ve velké míse promíchejte strouhanku a mléko a poté nechte 5 minut odležet. Přidejte vejce, sýr, česnekový prášek, cibulový prášek, sladkou papriku, uzenou papriku, oregano, pepř a sůl. Míchejte, dokud se dobře nesmíchá.

    Přidejte mleté ​​kuřecí maso a vidličkou nebo prsty vše jemně promíchejte, dokud se nespojí. Pro ty nejkřehčí masové kuličky se snažte, abyste je nepřemíchali.

    Navlhčete si ruce a vytvořte ze směsi 1 ½-palcové kuličky (asi 1 ½ polévkové lžíce na každou). Střední naběračka sušenek pomáhá porcování masových kuliček. Směs je na měkčí straně, takže se nebojte, pokud máte potíže s výrobou dokonalých kuliček. Protože chceme jemné a šťavnaté karbanátky, přidáme více strouhanky a mléka, aby byla směs méně tuhá. I když to způsobuje méně než dokonalé kulaté karbanátky, struktura vnitřku je lepší.

    • Uvařte masové kuličky
    • Zahřejte 2 lžíce oleje na dně široké holandské trouby nebo nepřilnavé pánve na střední teplotu.

      Vložte masové kuličky dolů do horkého oleje a vařte, dokud nejsou propečené, vnější strany nezhnědnou a na teploměru s okamžitým odečtem uprostřed zaznamenají 165 °F; asi 15 minut. V závislosti na tvaru nebo velikosti hrnce to může být nutné provést ve dvou dávkách.

      • Dokončit
      • V malém hrnci na středně mírném ohni smíchejte horkou omáčku, máslo, sůl a med. Pánví kroužíme, dokud se máslo nerozpustí v horké omáčce a medu. Uvařené karbanátky přelijeme omáčkou a podáváme.

        • Ukládání
        • Uvařené karbanátky vydrží v lednici při skladování ve vzduchotěsné nádobě tři dny. Vařené masové kuličky lze zmrazit až na tři měsíce. Skladujte je ve vzduchotěsné nádobě vhodné do mrazáku.

Tipy Adama a Joanny

  • V závislosti na obchodě se mleté ​​kuře prodává v baleních po 1 librách nebo 1 ¼ librách. Obojí můžete v tomto receptu použít beze změn. Pokud máte 1 ¼ libry kuřete, budete mít pár masových kuliček navíc.
  • Pečené karbanátky: Zahřejte troubu na 425 °F a vyložte plech pečicím papírem, fólií nebo silikonovou pečicí podložkou. Vytvarované karbanátky pokládejte na plech a mezi jednotlivými karbanátky ponechejte trochu místa. Vršek masových kuliček lehce postříkejte sprejem na vaření nebo potřete olejem. Pečte, dokud nejsou propečené, vnější strany zhnědnou a na teploměru s okamžitým odečtem uprostřed zaznamenají 165 °F, asi 20 minut.
  • Udělejte si tipy dopředu: Syrové masové kuličky lze přes noc zchladit a upéct druhý den. Měli byste získat 18 až 20 masových kuliček. Syrové karbanátky můžete také zmrazit a skladovat až tři měsíce. Chcete-li je zmrazit, vytvořte karbanátky a položte je na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou podložkou na pečení. Vložte plech do mrazničky a zmrazte, dokud karbanátky neztuhnou. Zmrazené masové kuličky přeneste do vzduchotěsné nádoby vhodné do mrazáku a zmrazte na tři měsíce.
  • Bezlepkové karbanátky: Nahraďte strouhanku drcenými bezlepkovými cereáliemi nebo krekry
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 3 masové kuličky (3 z 18 celkem) / Kalorie 246 kalorií / Celkový tuk 15,4 g / Nasycený tuk 4,6 g / Cholesterol 104,7 mg / Sodík 612 mg / Uhlohydrát 10,8 g / Vláknina 0,7 g / Celkem cukrů 3,5 g / Protein 16,9 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Další recepty na masové kuličky

Jemné šťavnaté masové kuličky
Jemné šťavnaté masové kuličky
Domácí švédské masové kuličky
Domácí švédské masové kuličky
Kuřecí karbanátky v pomalém hrnci
Kuřecí karbanátky v pomalém hrnci

Post a Comment

Previous Post Next Post