Křupavé Carnitas (šťavnaté a jemné)

Jak vyrobit carnitas, které jsou bez omluvy vepřové, šťavnaté a jemné s křupavými okraji. Jsou překvapivě jednoduché na přípravu a chutné. Přejděte na recept Carnitas

Podívejte se na video

Video s receptem na Carnitas

Carnitas (což znamená „malé maso“) jsou mexickou verzí trhaného vepřového masa zde v Americe. Jsou neomluvitelně vepřové, šťavnaté a jemné. V závislosti na tom, kde v Mexiku je máte, mají také spoustu křupavých a zhnědlých okrajů.

Vepřové maso pomalu pečené ve velkém hrnci sádla uvidíte v mnoha autentických receptech (Wau a mňam!). Aby však náš recept na carnitas byl trochu více domácí, vepřové maso pomalu vaříme s několika aromatickými látkami a několika lžícemi oleje, aby zůstalo vlhké. Naše metoda produkuje vlhké a křehké vepřové maso, které není tak bohaté jako tradiční verze vařená na sádle, ale je stále velmi chutné.

Jak vyrobit Carnitas

Zde je přehled receptů, abyste měli lepší představu o tom, jak vyrábíme carnitas (celý recept je níže). S radostí mohu říci, že je to překvapivě snadné!

  • Kupte si vepřovou plec bez kosti nebo s kostí (nezáleží na tom, který) s dobrým množstvím tuku ponechaným nedotčeným. Je to tuk, který udržuje naše vepřové maso vlhké a křehké. Jedná se o stejný kus masa, jaký používáme pro naše vepřové tažené v pomalém hrnci.
  • Sezóna vepřové maso dobře se solí a pepřem.
  • Pomalé vaření vepřové maso zakryté v troubě vyhřáté na 300 °F s trochou cibule, česneku, pomeranče, bobkového listu a tyčinky skořice. Trvá to asi 3 hodiny.
Vaření Carnitas
  • Skartovat vepřové maso – miluji kombinaci velkých kousků a malých kousků.
  • Grilovat trhané vepřové maso s trochou vykapané tekutiny na vaření (většinou je to tuk), dokud nejsou špičky dobře opečené a křupavé.
  • Sloužit a užívejte si!!
Křupavé Carnitas

Často kladené otázky

Musím vepřové maso před vařením nakrájet na malé kousky? Nakrájení vepřového masa před vařením je zcela na vás. Myšlenka za vařením menších kousků vepřového masa spočívá v tom, že větší množství vepřového masa přichází do styku s taveným tukem. Na našich fotkách můžete vidět, že jsme si vepřovou plec nechali nepokrájenou. Udělali jsme to, protože to byla vepřová plec od kosti.

Mohu udělat carnitas v pomalém hrnci? Ano, tento recept na carnitas můžete připravit v pomalém hrnci! Tento recept je ideální pro váš hrnec. Doporučujeme okořenit vepřové maso stejně jako podle běžného receptu a přidat stejné aromatické látky (cibuli, česnek, pomeranč, bobkový list a skořici). Vařte vepřové maso s tukem nahoru šest až osm hodin na LOW nebo na HIGH po dobu čtyř hodin. Když je vepřové maso křehké, naporcujte ho a poté ho opečte pomocí brojleru (vysvětleno v receptu níže).

Mohu připravit carnitas v tlakovém hrnci Instant Pot? Ano, můžete, i když náš recept nemusí být pro tuto metodu nejlepší. Pravděpodobně budete muset přidat trochu tekutiny, aby tlakový hrnec fungoval správně (odhadujeme 1 až 1 ½ šálku vývaru). Tento recept plánujeme brzy otestovat v tlakovém hrnci, takže vás budeme informovat!

Křupavé Carnitas připravené k jídlu

Tipy na uskladnění a make-up

Rád dělám tento recept a polovinu si nechávám na další den! Carnitas můžete uchovávat v lednici až pět dní a v mrazáku až tři měsíce (pravděpodobně déle). Ve vychladnutí vepřové sádlo ztuhne. Když vepřové maso znovu ohřejete, rozpustí se.

Co podávat s Carnitas

Talíř Carnitas v Tacos

Křupavé Carnitas (šťavnaté a jemné)

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Jak vyrobit carnitas, které jsou bez omluvy vepřové, šťavnaté a jemné s křupavými okraji. Jsou překvapivě jednoduché na přípravu a chutné.

Připraví 8 šálků

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

4 libry vepřové plec s ponecháním tuku; použijte kost nebo bez kosti

2 lžičky jemné mořské soli

1 lžička mletého černého pepře

3 lžíce rostlinného oleje

2 malé nebo 1 střední pomeranč, rozpůlený

Půlka velké cibule, nakrájená na čtvrtky

5 stroužků česneku

1 bobkový list

1 tyčinka skořice, rozlomená napůl

Pokyny

  • Připravte vepřové maso
  • Nastavte rošt trouby směrem ke spodní třetině trouby a zahřejte troubu na 300 ° Fahrenheita.

    Vepřové maso ze všech stran osolte dvěma lžičkami soli a jednou lžičkou pepře.

    Přidejte jednu polévkovou lžíci oleje do širokého hrnce s těžkým dnem vhodného do trouby (jako holandská trouba). Pokud nemáte holandskou troubu, podívejte se na tipy níže.

    Vložte vepřové maso do hrnce nejtučnější stranou nahoru.

    Vymačkejte pomeranče na vepřové maso a poté je položte kolem vepřového masa.

    Kolem vepřového masa usaďte cibuli, česnek, tyčinku skořice a bobkový list.

    Vše zakápněte zbylými dvěma lžícemi oleje.

    Přikryjte hrnec poklicí a vložte do trouby, dokud vepřové maso nezměkne po vidličku, 3 až 3 ½ hodiny.

    • Nakrájet vepřové maso
    • Vepřové maso přendejte na prkénko a ochlaďte, dokud s ním nezvládnete. Vepřové maso natrhejte vidličkami nebo prsty – nakrájejte na větší kousky nebo nakrájejte, podle toho, co vám vyhovuje. Vyhoďte kost (pokud existuje), veškerou pojivovou tkáň a větší shluky tuku. Rád nechávám pár menších kousků tuku.

      Tekutinu na vaření sceďte a uschovejte. Vyhoďte cibuli, pomeranče a koření.

      Uchovávejte vepřové maso a tekutinu na vaření v chladničce, dokud nebudete připraveni podávat. Oba vydrží uložené v nádobách bezpečných pro potraviny v lednici až čtyři dny.

      • Sloužit
      • Nakrájené vepřové maso rozprostřete na plech a zalijte dostatečným množstvím odložené tekutiny na vaření, aby vepřové maso navlhlo. Pokud vám tekutina na vaření ztuhla, před přidáním k vepřovému masu ji znovu ohřejte v malém hrnci.

        Umístěte mřížku trouby čtyři až pět palců pod brojler a zapněte ji. Vložte vepřové maso a opékejte 2 až 5 minut. Jednou nebo dvakrát vepřové maso promícháme, aby špičky vepřového zkaramelizovaly. Během grilování bedlivě sledujte; může rychle hořet nebo kouřit.

        Carnitas podávejte v tacos, burritos, salátech, rýži nebo s vašimi oblíbenými přílohami.

Tipy Adama a Joanny

  • Žádná holandská trouba: Nakrájejte vepřové maso na 2-palcové kousky a uložte je do velké zapékací mísy. Kolem ní položte ostatní ingredience a poté nádobu zakryjte hliníkovou fólií.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/8 receptu (asi 1 šálek) / Kalorie 353 / Celkový tuk 12,9 g / Nasycený tuk 6,6 g / Cholesterol 136 mg / Sodík 705,2 mg / Uhlohydrát 5,2 g / Vláknina 1 g / Celkem cukrů 2,4 g / Protein 51,6 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post