Krémová omáčka s medem a hořčicí

Naše domácí medová hořčičná omáčka je rychlá, snadná a vyžaduje jednoduché sponky. Tuto lahodnou a krémovou omáčku můžete připravit za pět minut nebo méně. Přejděte na recept na medovou hořčičnou omáčkou

Namáčení kuřecího nugetu do domácí omáčky s medem a hořčicí

Příprava nejlepší domácí medové hořčice

Tento recept je na smetanovou medovou hořčičnou omáčku, která je ideální k namáčení. Pokud byste chtěli recept na náš medový hořčičný dresink, přejděte na tento snadný recept.

Majonéza + zakysaná smetana: Miluji kombinaci majonézy a zakysané smetany. Majonéza je krémová a bohatá, zatímco zakysaná smetana věci trochu odlehčí. Děláme to, když děláme náš oblíbený dresink na bramborový salát. Pokud nemáte obojí, stále můžete udělat omáčku a použít to, co máte.

Miláček: Bez medu nemůžete mít medovou hořčičnou omáčku. V závislosti na značce, kterou jste si zakoupili, může chutnat více sladce nebo květinově než ostatní. Možná budete muset upravit množství medu v omáčce, abyste získali správnou chuť.

Hořčice: Pro nejlepší medovou hořčičnou omáčku použijte jak žlutou hořčici (na americký způsob), tak dijonskou hořčici. Žlutá hořčice má docela dost octa, což dělá zázraky s chutí omáčky. Dijonská hořčice je ostře ochucená a má veškeré pikantní hořčičné koření, které potřebujeme.

Ocet nebo citronová šťáva: Smetanové omáčky se vylepšují trochou kyseliny navíc. V tomto případě milujeme destilovaný ocet nebo citronovou šťávu.

Chcete-li připravit omáčku, přidejte vše do mísy a míchejte, dokud se nesmíchá. Snadný!

Namáčení kuřecího nugetu do domácí medové hořčičné omáčky

Skladování omáčky

Domácí medovou hořčičnou omáčku skladujte ve sklenici nebo potravinově bezpečné nádobě s víčkem a poté ji dejte do lednice až na dva týdny. Tuto omáčku jsme nezkoušeli zmrazit.

Způsoby použití této omáčky

Tuto omáčku použijte jako dip nebo dresink. Zde je několik našich oblíbených způsobů, jak jej použít:

Více domácích omáček

Krémová omáčka s medem a hořčicí

Naše domácí medová hořčičná omáčka je rychlá a snadná a vyžaduje jednoduché sponky. Tuto lahodnou omáčku připravíte za pět minut nebo méně. Milujeme kombinaci majonézy a zakysané smetany. Majonéza je bohatá a zakysaná smetana zesvětluje chuť medové hořčice. Pokud nemáte obojí, použijte to, co máte. Tato omáčka je stále velmi lahodná, když je vyrobena pouze s majonézou a dokonce i když je vyrobena pouze se zakysanou smetanou.

Vyrobí 2/3 šálku

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

2 lžíce majonézy, zkuste domácí majonézu

2 lžíce zakysané smetany

2 lžíce medu

2 lžíce dijonské hořčice

2 lžíce žluté hořčice

1 lžíce čerstvé citronové šťávy nebo destilovaného bílého octa

Pokyny

    Smíchejte všechny ingredience ve střední misce, dokud se dobře nespojí. Ochutnejte a poté podle chuti dolaďte medem nebo hořčicí.

    Uchovávejte ve sklenici nebo vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až dvou týdnů.

Tipy Adama a Joanny

  • Hořčice: Pro nejlepší medovou hořčičnou omáčku použijte jak žlutou hořčici (na americký způsob), tak dijonskou hořčici. Žlutá hořčice má docela dost octa, což dělá zázraky s chutí omáčky. Dijonská hořčice je ostře ochucená a má veškeré pikantní hořčičné koření, které potřebujeme. Pokud máte pouze jeden typ, je to v pořádku; použij to. Omáčka bude i tak chutnat skvěle.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 polévková lžíce / Kalorie 41 / Celkový tuk 2,6 g / Nasycený tuk 0,6 g / Cholesterol 2,6 mg / Sodík 129,6 mg / Uhlohydrát 3,8 g / Vláknina 0,1 g / Celkem cukrů 3,6 g / Protein 0,2 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post