Kořeněná jablečná holandská dětská palačinka

Jak udělat ty nejlepší vysoké, nadýchané holandské dětské palačinky s jemnými kořeněnými jablky nahromaděnými uprostřed. Přejděte na recept na Apple Dutch Baby Pancake Recept nebo si přečtěte naše tipy, jak to udělat.

Jablečná holandská dětská palačinka

Jak vyrobit holandskou dětskou palačinku

Dutch Baby palačinka je velká palačinka, která se peče na pánvi v horké troubě. Strany palačinky vyčnívají vysoko nad okraje pánve, zatímco střed zůstává jemný a vaječný. Lze je podávat na sladko i na slano. Tato jablečná verze je sladká, ale pokud hledáte slanou verzi, máme toto slané holandské miminko s velkým množstvím zapečené šunky a sýra. Je to úžasné.

Mouka, mléko, vejce a špetka cukru tvoří těsto. Poté zašněrujeme mletou skořicí a kardamomem. Upečený poklademe navrch ještě teplá okořeněná jablka. Tento jablečný holandský dětský recept slouží jako snídaně nebo dezert a je zcela jistě nutností.

Když jsme poprvé zkusili udělat holandskou dětskou palačinku, byli jsme překvapeni, jak snadné to bylo. Méně než pět minut šlehání, nalijte na pánev a pečte v horké troubě, dokud nenafoukne.

Holandská dětská palačinka s jablky

Dutch baby je kříženec vaječné palačinky a yorkshirského pudinku nebo popovers. Jednoduše nalijte naše těsto do horké pánve s rozpuštěným máslem a vložte jej do trouby o teplotě 425 stupňů. To je, když se stane kouzlo. Protože je trouba tak horká, těsto na okrajích vysoko nafoukne.

Těsto nalijte na rozpálenou pánev s rozpuštěným máslem.

Když se to peče, možnosti jsou nekonečné, pokud jde o polevy. Do těsta přidáme skořici a kardamom. Poté za dobu pečení uvaříme na másle a dalším koření plátky jablek do měkka.

Vařené koření jablka se skořicí a kardamomem.

Naskládejte jablka doprostřed holandského dítěte. Poté podávejte v rodinném stylu s vymačkaným čerstvým citronem a moučkovým cukrem.

Pro více jablečných receptůvyzkoušejte náš Domácí jablečný salát, teplý jablečný a zelný salát, tento smetanový jablečný salát s celerem a fenyklem nebo tato úžasná pečená skořicová jablka!

Pro více receptů na palačinkypodívejte se na naše Snadné dýňové palačinky, na tento základní recept na nadýchané palačinky a na tyto nadýchané celozrnné palačinky.

Kořeněná jablečná holandská dětská palačinka

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tato extra velká nadýchaná holandská dětská palačinka slouží jako snídaně nebo dezert. Nejlépe se podává v rodinném stylu s vařenými a kořeněnými jablky. Trio skořice, kardamom a jablka je jedním z našich oblíbených. Pokud nemáte kardamom, nahraďte je troškou více skořice nebo přidejte špetku čerstvého nastrouhaného muškátového oříšku.

Vzhledem k tomu, že se teploty trouby mohou mírně lišit, je dobré holandské miminko po 15 minutách pečení zkontrolovat. Pokud jsou strany nafouklé a začínají hnědnout, možná budete chtít snížit troubu na 300 stupňů o několik minut dříve. Líbí se nám, že špičky stran jsou tmavě hnědé, ale ne spálené.

Vyrobí 3 až 4 porce

Budete potřebovat

Holandské dítě

3 velká vejce

1/2 šálku (65 gramů) víceúčelové mouky

1/2 šálku (120 ml) mléka

1 lžička cukru

1/4 lžičky mleté ​​skořice

1/4 lžičky mletého kardamomu

3 lžíce másla

2 kolečka citronu

Moučkový cukr na polevu

Jablečná poleva

2 střední jablka zbavená jádřinců a nakrájená na tenké plátky

1 lžíce másla

2 lžičky cukru

1/4 lžičky mleté ​​skořice

1/4 lžičky mletého kardamomu

Pokyny

  • Vytvořte holandské dítě
  • Umístěte rošt do spodní třetiny trouby s dostatečným prostorem nad ním, aby se palačinka zvedla nad pánví. Zahřejte troubu na 425 stupňů F.

    Šlehejte vejce, mouku, mléko, 1 lžičku cukru, skořici a kardamom, dokud se nespojí. Můžete také použít mixér.

    Rozpusťte 3 lžíce másla v 10-palcové těžké pánvi na středním ohni. Rozpuštěné máslo protřepejte kolem pánve. Když to bublá, nalijte těsto. Vsuňte do trouby a pečte do nafouknutí a dozlatova, asi 16 až 20 minut. Snižte teplotu trouby na 300 stupňů F a pečte dalších 5 minut, aby úplně ztuhla.

    • Připravte si jablečnou polevu
    • Zatímco holandské dítě vaří, rozpusťte máslo v široké pánvi na středním ohni. Přidejte jablka, cukr, skořici a kardamom. Vařte, házejte je kolem pánve, dokud nezměknou. Vaříme 5 až 8 minut, dokud jablka nezměknou, ale stále křupou.

Tipy Adama a Joanny

  • Kardamom lze nahradit špetkou čerstvě mletého muškátového oříšku.
  • Základní recept byl inspirován a upraven z receptu Florence Fabricant prostřednictvím NY Times.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce Čtvrtina palačinky / Kalorie 281 / Protein 8 g / Uhlohydrát 27 g / Vláknina 2 g / Celkem cukrů 13 g / Celkový tuk 16 g / Nasycený tuk 9 g / Cholesterol 173 mg / Sodík 214 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post