Konečný pomalý hrnec Citronová kuřecí stehna

Zde je náš oblíbený recept na kuřecí maso v pomalém hrnci! Podívejte se, jak děláme ultra jemné kuře v našem pomalém hrnci s citronovou kuřecí omáčkou. Tak chutné a díky hrnci je většina času na recepty pryč! Přejděte na recept na pomalý hrnec s citronovými kuřecími stehny

Podívejte se na video

Video recept na kuřecí stehna v pomalém hrnci

Proč miluji tato kuřecí stehna v pomalém sporáku

Před několika lety jsme sdíleli náš originální recept na citronové kuře. V tomto receptu opékáme kuřecí stehna na sporáku a poté je doděláme v troubě. Tento recept přebírá náš originál se všemi bylinkovými, citronovými dobrotami a přizpůsobuje jej pro pomalý hrnec.

Když jsme dělali tento recept poprvé, věděl jsem, že bude chutnat, ale upřímně jsem si neuvědomil, že bude tak jemný nebo lahodný. Pomalý hrnec dělá s kuřecími stehny kouzelné věci. Pojďme si projít, jak je vyrobit.

Jak udělat nejlepší kuřecí stehna v pomalém hrnci

Nejprve si povíme, co se stane s kuřecími stehny s kůží při vaření v pomalém hrnci. Mnoho receptů na kuře v hrnci vyžaduje přidání další tekutiny do hrnce, ale nemusíte to dělat.

Chcete-li připravit nejlepší kuřecí stehna v pomalém hrnci, musíte kuřecí stehna vložit přímo do hrnce, dochutit solí a přikrýt poklicí. Jak se pomalý hrnec zahřeje, tuk z kůže se roztáhne a přepadne přes kuře. Kuře se vaří doslova ve vlastní šťávě a tuku.

Teď mě nechej zpátky. Kuřecí stehna můžete samozřejmě jen vložit do hrnce, ale pro ještě lepší výsledek dávám přednost dochucení bylinkami a citronovou kůrou a poté opékání kůže na pánvi. Kuře to dodá barvu, která nakonec vypadá mnohem lépe. Poté, co jsem zašpinil pánev, používám ji k přípravě lahodné citronové omáčky, kterou podávám ke kuře.

Kuřecí stehna v pomalém hrnci -- kuře se nejprve osmahlo na pánvi a pak se přidalo do pomalého hrnce.
Pro nejlepší kuřecí stehna v pomalém hrnci nejprve opečte kůži na pánvi a poté přidejte do pomalého hrnce. Není potřeba žádná další kapalina.

Na fotce níže ukazuji, jak kuře vypadá po 5 hodinách vaření. Vidíš všechnu tu tekutinu na dně? To je čisté zlato. Je to bohatý kuřecí vývar, který je lahodný zamíchaný do naší citrónové omáčky nebo na kuře. Stačí sebrat většinu tuku shora a máte hotovo.

Nejsem si jistý, jestli dokážu vyjádřit, jak křehké kuře dopadne. Už jen při pohledu na tu fotku se mi sbíhají sliny.

Takto vypadají kuřecí stehna po 5 hodinách vaření v pomalém hrnci.
Takto vypadají kuřecí stehna po 5 hodinách vaření v pomalém hrnci. Jsou tak neuvěřitelně něžné!

Pro nejlepší pomalý hrnec s citronovým kuřetem připravte mou citrónovou omáčku

Citronovou chuť tomuto kuře dodáváme dvěma způsoby. První způsob je potřít kuře hořčicí, citronovou kůrou, bylinkami a solí. Poté, co jsem kuře okořenil, opeču kuřecí kůži na rozpálené pánvi do zhnědnutí.

Jak bylo zmíněno výše, krok opékání není 100% nutný, ale zajistí hnědou, lahodnou kuřecí kůži, když je kuře hotové. Také nám to dává perfektní příležitost připravit si chutnou omáčku přímo na pánvi.

Konečný pomalý hrnec Citronová kuřecí stehna

Citronová omáčka je volitelná, ale wow, je to chutné. Je to snadné a vyrábí se přímo v pánvi, která se používá k opékání kuřete. Použitím stejné pánve můžete seškrábat všechny zhnědlé kousky kuřete přilepené na dně, což dodává extra chuť.

Na omáčku ušleháme trochu přepuštěného tuku z opékání kuřete s moukou. Jakmile se tuk a mouka na minutu rozvaří, zaliji kuřecím vývarem a citronovou šťávou. Poté omáčku vařím, dokud mírně nezhoustne. Trvá to minutu nebo dvě, top. (Mimochodem, přesně takhle děláme běžnou omáčku).

A to je vše. Chutná, křehká, mimořádně chutná kuřecí stehna připravená ve vašem pomalém hrnci. Je to upřímně jeden z nejlepších kuřecích receptů, které jsme sdíleli.

Další snadné recepty na pomalý hrnec

Ultra jemné citronové kuře v našem pomalém hrnci.

Konečný pomalý hrnec Citronová kuřecí stehna

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Toto je náš oblíbený recept na kuřecí maso v pomalém hrnci! Podívejte se, jak děláme ultra jemné citronové kuře v našem pomalém hrnci s citronovou kuřecí omáčkou. Tak chutné a díky hrnci, většinu času u tohoto receptu máte ruce pryč!

Ke kuře uděláme jednoduchou citronovou omáčku. To se děje na stejné pánvi, na které se kuře opeče před přidáním do pomalého hrnce a uloží se na dobu, kdy je kuře hotové. Na konci vaření bude na dně pomalého hrnce jen něco málo přes 2 šálky kuřecího vývaru – část z toho je přepálený tuk, který raději odstraníme. Po odstranění většiny tuku z vývaru vám zbyde chutný kuřecí vývar. Pro podávání smíchejte tento vývar s citronovou omáčkou. Je to vynikající.

Přidejte tolik kousků kuřete (stehna nebo prsa), které se vejdou do jedné vrstvy na dno vašeho pomalého hrnce. Dokážou být docela pohodlné – při vaření se zmenšují.

Dělá 6 až 8 kuřecích stehen

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

6 až 8 kuřecích stehen, s kůží, s kostí, zbavených přebytečného tuku, asi 2 libry

1 lžíce dijonské obilné hořčice

1 lžíce citronové kůry (1 lžička na potírání a 2 lžičky na omáčku)

1 1/2 lžičky sušeného oregana

1/2 lžičky sušeného tymiánu

1/4 lžičky jemné mořské soli

1 lžíce olivového oleje

1/4 šálku citronové šťávy (z 1 velkého citronu)

1 1/4 šálku kuřecího vývaru s nízkým obsahem sodíku, viz náš recept na kuřecí vývar

2 lžíce univerzální mouky

Pokyny

  • Připravte kuře
  • Udělejte potěr na kuře. Smíchejte hořčici, 1 1/2 lžičky citronové kůry, oregano, tymián, 1/4 lžičky soli a 2 lžičky olivového oleje v malé misce. Pomocí prstů nebo štětce potřete kuře z obou stran hořčičnou polevou.

    V jiné misce nebo odměrce smíchejte zbývající citronovou kůru (1 1/2 lžičky), citronovou šťávu a kuřecí vývar. Dát stranou.

    Příprava: Směs kuřecího a citronovo-kuřecího vývaru lze připravit až jeden den předem. Zakryjte a uložte je do lednice.

    • Vařit kuře
    • Zahřejte zbývající lžičku oleje ve velké pánvi nebo pánvi vhodné do trouby na střední teplotu. Přidejte kuře kůží dolů a vařte 3 až 5 minut, dokud kůže nezíská zlatohnědou barvu a trochu tuku.

      Opečená kuřecí stehna přendejte do pomalého hrnce a uspořádejte je v jedné vrstvě kůží nahoru. Přikryjte pokličkou a vařte na LOW po dobu 5 až 6 hodin, nebo dokud kuře nezměkne. Uložte pánev s kapáním na přípravu omáčky.

      • Udělejte omáčku
      • Odstraňte všechen tuk kromě dvou polévkových lžic z pánve použité k opékání kuřete. Pokud je tuku málo, přidejte máslo, aby byly v pánvi dvě lžíce tuku.

        Umístěte na střední plamen, dokud nebude horký, poté zašlehejte mouku. Pokračujte ve šlehání, dokud se mouka a tuk nezmění v hladkou pastu a nebudou vypadat středně blond; asi 1 minutu. Vlijte směs citronové šťávy a vývaru a šlehejte do hladka.

        Omáčku přiveďte k mírnému varu. Jak se vaří, zhoustne a stane se lesklým. Přendejte do sklenice nebo odměrky a chlaďte, dokud nebude kuře hotové.

        • Dokončit
        • Když kuře skončí vaření, bude sedět asi v centimetru tekutiny na vaření a taveného tuku. Kuře přendejte na talíř a poté z tekutiny odeberte co nejvíce tuku. V pomalém hrnci by měly zůstat téměř 2 šálky tekutiny.

          Zahřejte dříve připravenou citronovou omáčku, přidejte ji do pomalého hrnce a šlehejte, dokud se nesmíchá. Kuřecí stehna vložte zpět do pomalého hrnce k podávání nebo podávejte s omáčkou pokapanou nahoře.

Tipy Adama a Joanny

  • Mohu použít kuřecí prsa? Absolutně. Pokud je najdete, použijte kuřecí prsa s kůží, protože kůže udržuje kuře velmi jemné a dodává chuť během vaření.
  • Vynechejte citronovou omáčku: Pokud máte málo času, můžete citronovou omáčku vynechat. Tekutina na vaření, která zůstane v pomalém hrnci po vaření kuře po dobu 5 hodin, je lahodná a velmi dobře funguje na kuře nebo na jakékoli strany, se kterými je plánujete podávat.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Výživa na porci: Velikost porce 1 stehno / Kalorie 252 / Protein 23 g / Uhlohydrát 2 g / Vláknina 0 g / Celkem cukrů 0 g / Celkový tuk 16 g / Nasycený tuk 4 g / Cholesterol 133 mg / Sodík 313 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post