Kari kokosová jablečná mrkvová polévka

Jak udělat kari kokosovou mrkvovou polévku s jablkem, bramborami a kokosovým mlékem. Tato jednoduchá polévka je vydatná, hustá a velmi uspokojující! Přejděte na recept na polévku s kari kokosem a jablky s mrkví nebo si přečtěte naše tipy, jak to udělat.

Jak udělat kari kokosovou mrkvovou polévku s jablkem, bramborami a kokosovým mlékem.  Tato jednoduchá polévka je vydatná, hustá a velmi uspokojující!

– Tento recept je sponzorován Pillsbury –

Jak vařit polévku z jablek, brambor a mrkve na kari

Milujeme vydatné polévky, které jsou husté a uspokojující, a tento jednoduchý recept na polévku naprosto vyhovuje! Stejně jako při přípravě naší krémové zeleninové polévky přimícháme brambory, aby byla polévka hustá a krémová. Kromě brambor tato polévka na kari kombinuje jablka, celer, kokosové mléko a právě tolik kari, které dodají koření a úžasnou chuť.

Jak vařit polévku z jablek, brambor a mrkve na kari

Polévka je opravdu jednoduchá na přípravu. Začněte tím, že do velkého hrnce s trochou olivového oleje přidáte spoustu mrkve, celeru, jablek a brambor. Vařte je do mírného změknutí a poté přidejte kari, což je směs koření s koriandrem, hořčičnými semínky, kmínem a dalšími.

Přidání kari

Když je zelenina trochu zabarvená a začíná měknout, přidáme smetanové neslazené kokosové mléko a kuřecí nebo zeleninový vývar. [Here’s our homemade chicken stock as well as our recipe for homemade veggie broth]

Po 10 až 15 minutách vaření zelenina a jablko dostatečně změknou, aby se mohly smíchat. Polévku rozmixujeme na krémovou kaši ponorným mixérem, ale bude fungovat i přidání polévky do mixéru.

Těsně před podáváním, jako volitelný krok, můžete vmíchat půl na půl nebo smetanu, aby to bylo luxusní. Také ho rádi podáváme s kopečkem jogurtu navrchu. Pro polévku bez mléčných výrobků to jednoduše vyřaďte z receptu. Bez toho je to pořád výborné. Nebo navrch přidejte kapku naší oblíbené tahini omáčky.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v říjnu 2012. Od zveřejnění v roce 2012 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Kari kokosová jablečná mrkvová polévka

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Těsně před podáváním vmícháme půl na půl nebo smetanu, aby byla luxusní a podáváme s kopečkem jogurtu navrchu. Pokud chcete, aby mrkvová polévka byla bez mléčných výrobků, jednoduše to z receptu odstraňte. Bez toho je to pořád výborné. Nebo navrch přidejte kapku naší oblíbené tahini omáčky.

Připraví přibližně 4 velké nebo 6 malých porcí

Budete potřebovat

2 lžíce extra panenského olivového oleje

1 libra mrkve, oloupaná a nakrájená (5 až 6 středních)

2 jablka Granny Smith, oloupaná a nakrájená

3 stonky celeru, nakrájené

1 libra žlutých nebo červených brambor, nakrájených (3 až 4 střední)

1 1/2 lžičky kari

1/4 lžičky vloček červené papriky

1 (14 uncí) může zapálit kokosové mléko

2 šálky kuřecího vývaru, viz náš recept na domácí kuřecí vývar

1/3 šálku půl na půl, volitelné

2 lžíce čerstvé limetkové šťávy

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

1/4 šálku bílého jogurtu

Čerstvé nasekané bylinky, jako je kopr nebo koriandr

Čerstvě upečené sušenky nebo rohlíky Pillsbury

Pokyny

    Zahřejte třílitrový hrnec na střední teplotu, přidejte olivový olej a poté přidejte mrkev, jablka, celer a brambory. Vařte za občasného míchání 5 až 8 minut nebo dokud se zelenina a jablka nezačnou potit.

    Vmíchejte kari, vločky červené papriky a 1 lžičku soli. Vařte 2 minuty a poté přidejte kokosové mléko a kuřecí vývar. Polévku vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 20 minut.

    K rozmixování polévky použijte ponorný mixér. Odstraňte z ohně a přidejte půl na půl a limetkovou šťávu. Ochutnejte kořením a upravte solí a/nebo pepřem.

    Polévku rozdělte do misek a zalijte 1 lžící jogurtu a posypem čerstvého nasekaného kopru. Podávejte s teplými sušenkami nebo rohlíky.

Tipy Adama a Joanny

  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/6 receptu / Kalorie 302 / Celkový tuk 18,4 g / Nasycený tuk 12 g / Cholesterol 2,2 mg / Sodík 194,7 mg / Uhlohydrát 32,7 g / Vláknina 5,8 g / Celkem cukrů 12,2 g / Protein 6,4 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post