Jednoduchý recept na klobásu, čedar a Guinnessův koláč

Jak udělat kotlíkový koláč s klobásami v bohatém a pikantním vývaru z piva Guinness. Přejděte na recept na klobásu, čedar a guinnessový koláč nebo čtěte dále a podívejte se na naše tipy na jeho přípravu.

Recept na klobásu, čedar a Guinnessův koláč

Po sdílení Guinness Chocolate Cake a Guinness and Beef Stew jsme se rozhodli hodit vám do cesty další Guinness recept. Tobě to nevadí, že? To jsme si nemysleli.

Neodolatelný recept na dušené hovězí GuinnessMOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT: Jak udělat ten nejlepší Guinnessův hovězí guinness s mrkví a bramborami. Přejděte na recept na dušené hovězí Guinness.

Jak vyrobit tlustý pot koláč s klobásami

Tento recept je vynikající jako koláč, ale můžete stejně snadno vynechat pečivo a místo toho podávat klobásy s bramborovou kaší.

Jak vyrobit koláč Guinness Pot Pie

Pokud uděláte celý koláč, podívejte se na naši domácí koláčovou kůru. Je to celomáslový recept a dá se připravit předem.

Na koláč opečte párky ze všech stran. Nemusí se vařit celé, pouze dohněda. Přendejte je na talíř a opečte cibuli a mrkev s česnekem. Když zelenina začíná měknout, přidejte máslo a mouku a vytvořte jíšku. Máslovo-moučná směs nám pomůže zahustit omáčku.

Patří sem hovězí vývar a Guinness, stejně jako párky z dřívějších a strouhaný ostrý sýr čedar. Vše vložíme do zapékací mísy, zakryjeme pečivem a pečeme navrchu dozlatova.

Připraveno na pečivo

Jednoduchý recept na celé pečené kuře s citronemTAKÉ SE VÁM LÍBÍ: Jak jednoduše upéct celé kuře s citronem a česnekem. Jeden z našich oblíbených receptů! Přejděte na recept na celé pečené kuře.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v březnu 2012. Od zveřejnění tohoto v roce 2012 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Recept na klobásu, čedar a Guinnessův koláč

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tento tlustý koláč je lahodný, zapečený pečivem, ale stejně tak můžete pečivo vynechat a místo toho servírovat párky s bramborovou kaší.

Vyrobí přibližně 6 porcí

Budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje

6 klobásek

1 střední cibule, nakrájená na 1/4-palcové půlměsíce

3 střední mrkve, nakrájené na 1/4-palcová kolečka

3 stroužky česneku, nasekané

1 lžíce másla

1 vrchovatá lžíce mouky

1 šálek hovězího vývaru

1 šálek piva Guinness Stout (asi 3/4 láhve)

1 šálek strouhaného ostrého sýra čedar

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Poleva na pečivo

1 velké vejce

1 lžíce vody nebo mléka

1/4 šálku strouhaného ostrého sýra čedar

1 (9-palcová) koláčová kůra, viz náš recept na domácí koláčovou kůru

Pokyny

  • Udělejte náplň
  • Zahřejte troubu na 375 stupňů F.

    Ve velkém hlubokém hrnci na středním plameni rozehřejte olej. Přidejte klobásy a opečte ze všech stran. Párky přendejte na talíř a poté do hrnce přidejte cibuli a mrkev. Vařte za občasného míchání, dokud cibule nezačne měknout, asi 5 minut. Vmícháme česnek.

    Přidejte máslo a mouku a vařte za stálého míchání jednu minutu, dokud se mouka nevstřebá a neztmavne. Vmícháme vývar a pivo. Přiveďte k varu a poté do hrnce přidejte klobásy. Dusíme odkryté, dokud nejsou klobásy propečené, asi 8 minut.

    Vyjměte klobásy a nakrájejte na 1/2-palcová kolečka a poté přidejte zpět do hrnce. Do omáčky vmíchejte 1 šálek sýra. Ochutnejte koření a poté dochuťte solí a/nebo pepřem.

    • Dokončit
    • Udělejte výplach vajec tak, že šleháte vejce a vodu, dokud se nesmíchá.

      Lžící nalijte náplň do dvoulitrové zapékací mísy a potřete vrch a boky zapékací mísy rozšlehaným vejcem.

      Vytvarujte koláčovou kůru tak, aby zakrývala horní část pekáče. Horní zapékací mísa s kůrkou. Vršek kůrky potřete dalším promýváním vajec a navrch nasypte zbývající 1/4 šálku sýra. Pečte v troubě, dokud není kůrka nahoře zlatavě hnědá, asi 30 minut.

Tipy Adama a Joanny

  • Pokud použijete těsto z obchodu, bude pravděpodobně v kruhu. Možná zjistíte, že na přikrytí zapékací mísy budete muset použít dva kruhy těsta (záleží na tvaru misky). Pokud si vyrábíte vlastní domácí krustu, těsně po jejím zhotovení vytvarujte těsto do podobného tvaru jako zapékací misku, kterou plánujete použít.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vaše výtvory vidíme na Instagram a Facebook! Najděte nás: @inspiredtaste

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post