Jednoduchý čerstvý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč s čerstvými jahodami obalenými ve světlé jahodové polevě a přelité šlehačkou. Přejděte na recept na jahodový koláč

Čerstvý jahodový koláč

Jak udělat nejlepší jahodový koláč

Hledáte jednoduchý a skromný koláč? Našli jste to. Je to plné čerstvé, sladké jahody obalené v lehké jahodové polevě. Poleva, která je tak akorát hustá, aby držela jahody pohromadě, ale dostatečně volná, aby pár zatoulaných jahod vypadlo na talíř. Není to dokonalé – to se nám líbí. Nemluvě o tom, že ty zbloudilé jahody jsou ideální na to, abyste je přetřeli lehce šlehačkou.

Čerstvý jahodový koláč se šlehačkou

Příprava tohoto koláče je hračka. Tento recept má dvě části — skořápku koláče a jahodovou náplň.

Mohlo by se vám také líbit: Naše recepty na domácí borůvkový a višňový koláč

Jak upéct perfektní koláčovou krustu

Ať už si koupíte těsto na koláč nebo uděláte těsto domácí, budete muset upéct skořápku koláče. To trvá 20 až 30 minut.

Kroky, jak upéct koláčovou krustu

Začněte rozválením koláčového těsta a jeho umístěním do koláčové formy (nápovědu najdete v našem videu s receptem na koláčovou kůrku – v něm uvidíte, jak to děláme, srolujeme, vložíme do koláčové formy a namačkáme okraje).

Poté vidličkou propíchněte spodek skořápky koláče – to pomůže zabránit tomu, aby těsto při pečení bublalo. Na dno přidejte nějakou hliníkovou fólii nebo pergamenový papír a poté jej zavažte rýží, sušenými fazolemi nebo závažím na koláč. Pečte dozlatova, poté odstraňte alobal nebo pergamen a potřete celou skořápku rozmrazeným vejcem a pečte o něco déle. The mytí vajec pomáhá, aby skořápka koláče byla lesklá a zlatáale také to utěsní spodní část koláčové skořápky a zabraňuje tomu, aby jahodová náplň rozmočila kůrku. Koláč ochlaďte a poté naplňte.

Jak vyrobit jahodovou náplň

Velmi rádi k tomu používáme čerstvé jahody. Začněte tím rozmačkáme asi 2 šálky jahod. Poté přidejte trochu cukru, kukuřičný škrob a další příchutě (jako je vanilka a citron). vaříme do zhoustnutí a bublinek. — To je tvoje jahodová glazura.

Přidání jahodové náplně do upečeného koláče

Pak, přidejte další jahody a přidáme k upečené a vychladlé koláčové krustě. Dejte na několik hodin do lednice a pak naplňte šlehačkou.

Plátek jahodového koláče

Další jahodové recepty

Recept aktualizován, původně zveřejněn v květnu 2013. Od zveřejnění tohoto článku v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme video s rychlým receptem. – Adam a Joanne

Jednoduchý čerstvý jahodový koláč

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Milujeme tento jahodový koláč vyrobený z čerstvých jahod. Jsou potažené polevou, která je tak akorát hustá, aby držela jahody pohromadě, ale dostatečně volná, aby pár zatoulaných jahod vypadlo na talíř. Množství cukru v tomto receptu se liší v závislosti na tom, jak sladké jsou vaše jahody. Přidejte podle chuti.

Vyrobí 1 koláč nebo přibližně 8 porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

Chlazené koláčové těsto na jeden 9palcový koláč (viz náš recept na koláče)

5 šálků (24 uncí nebo 680 gramů) nakrájených a oloupaných jahod

1/4 šálku (30 gramů) kukuřičného škrobu

2/3 až 3/4 šálku (134 až 150 gramů) cukru, upraveného podle sladkosti jahod

1/8 lžičky soli

1 lžička vanilkového extraktu

1/4 lžičky mandlového extraktu

1 lžíce citronové šťávy

1 žloutek

1 lžíce smetany

Šlehačka, volitelné

Pokyny

  • Připravte kůru
  • Vyválejte těsto na koláč tak, aby se vešlo do formy na koláč. Těsto jemně vtlačte do formy tak, aby lemovalo dno a boky formy. (Dávejte pozor, abyste těsto netahali a nenatahovali). Poté pomocí nože nebo kuchyňských nůžek ořízněte těsto do vzdálenosti 1/2 palce od okraje misky.

    Přehněte okraje těsta pod sebe a vytvořte silnější, 1/4-palcový okraj, který spočívá na okraji misky. Poté okraje zamačkejte. (Můžete nás vidět, jak to děláme v našem videu s receptem na koláčovou kůru).

    • Pečeme kůrku
    • Zahřejte troubu na 425 stupňů F (220 C). Umístěte plech na střední mřížku trouby.

      Spodní část kůrky propíchejte vidličkou (zabráníte tak vzniku vzduchových kapes nebo bublinek při pečení). Kůru vyložte dvěma pláty hliníkové fólie. (Nezapomeňte přitlačit fólii k okrajům kůrky). Poté naplňte fólii sušenou rýží, sušenými fazolemi nebo závažím na koláč. Dejte na 30 minut do lednice nebo na 10 minut zmrazte, nebo dokud neztuhne na dotek.

      Vložte koláčovou kůru na předehřátý plech a snižte teplotu trouby na 400 stupňů F (200 C). Pečte 20 až 30 minut nebo dokud kůrka nezezlátne.

      Udělejte si výplach vajec tak, že v malé misce rozšleháte žloutek a smetanu. Poté odstraňte rýži, fazole nebo závaží a fólii z koláčové kůry. Dno a boky kůrky potřete rozmýtkem vejce. Pečte, dokud nebude vejce suché a lesklé, 3 až 5 minut. Před plněním kůru zcela vychladněte.

      Jahodový-koláč-recept-krok-1

      • Udělejte náplň
      • Do malého hrnce přidejte 2 šálky jahod. Jahody rozmačkáme, dokud nebudou hrubá. Přidejte cukr, kukuřičný škrob, vanilkový extrakt, mandlový extrakt, citronovou šťávu a sůl. Na středním plameni přiveďte k varu a za občasného míchání vařte, dokud se cukr nerozpustí a poleva nezhoustne; 3 až 5 minut. Zcela vychladnout.

        • Dokončit
        • Zbývající 3 šálky jahod smíchejte s vychladlou jahodovou polevou. Míchejte, dokud nejsou jahody dobře obalené. Do vychladlého koláčového korpusu nandejte jahodovou náplň.

          Jahodový-koláč-recept-krok-3

          Koláč dejte do lednice alespoň 2 hodiny před krájením, aby náplň ztuhla. Navrch dáme šlehačku.

Tipy Adama a Joanny

  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker. Do výpočtů jsme zahrnuli 1 1/2 hrnku neslazené šlehačky.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/8 koláče / Kalorie 385 / Protein 4 g / Uhlohydrát 46 g / Vláknina 3 g / Celkem cukrů 24 g / Celkový tuk 22 g / Nasycený tuk 14 g / Cholesterol 85 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post