Jednoduché zeleninové lasagne

Tento recept na zeleninové lasagne je čtenářsky oblíbený! Jemná zelenina, lehká a chutná rajčatová omáčka a spousta sýra z nich dělají ty nejlepší vegetariánské lasagne vůbec. Přejděte na Recept na zeleninové lasagne

Podívejte se na video

Video recept na zeleninové lasagne

Upřímně si myslíme, že toto je nejlepší recept na lasagne

Vím, že tvrdit, že toto jsou „nejlepší lasagne všech dob“ je odvážné tvrzení, ale my tomu skutečně věříme. Miluju lasagne ve všech podobách. Podělili jsme se o celou řadu z nich, včetně masitých lasagní z hovězího masa a klobás, těchto pěti sýrových lasagní, našich extra jednoduchých lasagní bez problémů a dokonce i těchto krémových kuřecích lasagní s bílou omáčkou. I když jsou všechny vynikající, je to tato snadná zeleninová lasagne, která má opravdu moje srdce.

Zeleninové lasagne s jemnou zeleninou, lehkou rajčatovou omáčkou a spoustou sýra
  • Tato vegetariánská lasagne se snadno vyrábí, vyrábí se od nuly a vyžaduje jednoduché ingredience.
  • Recept je přizpůsobitelný na základě zeleniny, kterou máte k dispozici. Na našich fotografiích jsme použili cuketu, žlutou dýni, červenou papriku a cibuli, ale místo nich může fungovat celá řada zeleniny.
  • Tyto lasagne můžete udělat bezlepkové, bez mléčných výrobků a veganské. Návrhy najdete v našich poznámkách níže.

Jak vyrobit zeleninové lasagne

Stejně jako při výrobě klasických lasagní je postup pro náš recept velmi jednoduchý. Zde je přehled toho, jak vyrobit naše zeleninové lasagne (celý recept je níže):

Uvařte si lasagne nudle NEBO tento krok přeskočte a použijte nevařené nudle. I když v našem videu používáme běžné lasagne nudle, rád používám nevařené nudle, protože vyžadují méně času na přípravu.

Připravte si jednoduchou rajčatovou omáčku, což trvá asi 20 minut. Pokud budete mít málo času, omáčku lze připravit až tři dny předem.

Smíchejte sýr ricotta, vejce a trochu soli. K tomu zvolte kvalitní ricottu. Bohužel, nemálo značek se míjí účinkem, pokud jde o skvěle chutnající ricottu. Mám rád plnotučné mléko BelGioioso Ricotta con Latte, Sorrento, a pokud najdu, čerstvě vyrobenou ricottu z naší místní sýrárny.

Shromáždit lasagne vrstvením zeleninové omáčky, nudlí, směsi ricotty a strouhaného sýra.

Lasagne se pečou v troubě po dobu asi 35 minut. Ráda peču zakryté alobalem 20 minut a pak vyndám, aby vršek a sýr získaly barvu.

Příprava zeleninové omáčky na naše lasagne.
Zeleninová omáčka trvá asi 20 minut a lze ji připravit až 3 dny předem.
Před pečením zakryjte zeleninové lasagne alobalem.
Lasagne pečte zakryté 20 minut a poté odkryjte a pečte, dokud nejsou hotové.

Variace receptů na zeleninové lasagne

Naprosto miluji tento recept na bezmasé lasagne, protože je tak snadné se přizpůsobit tomu, co máme doma (nebo ročnímu období).

Budete potřebovat 4 až 5 šálků nakrájené zeleniny udělat to. V našem videu používáme cuketu, letní dýni a pečenou červenou papriku, ale zde jsou některé další návrhy zeleniny, kterou můžete použít:

  • Houby, nakrájené nebo nakrájené na malé kousky
  • Špenát, kapusta nebo jiná zelenina
  • Zimní dýně jako máslová nebo delikátní dýně by byla vynikající pro lasagne inspirované podzimem. Oloupal bych je a nakrájel na kostičky.
  • Mrkev, nakrájená nebo nastrouhaná
  • Papriky, čerstvé nebo pečené (miluji přidávání pečené červené papriky)
  • Lilek nakrájený na kostky

Na bezlepkové zeleninové lasagne, k výrobě nudlové vrstvy použijte bezlepkové nudle nebo zeleninu. Místo nudlí navrstvěte dlouhé tenké plátky lilku nebo cukety. Plátky dávám přednost částečné úpravě nejprve opékáním nebo grilováním, aby lasagním nedodaly příliš mnoho vlhkosti.

Pro zeleninové lasagne bez mléka, vyměňte sýr ricotta a vejce za mandlovou ricottu. Můžete si ho vyrobit sami nebo koupit (oblíbená značka Kite Hill). Také rád vyměním sýr za vydatné posypání nutričním droždím.

Na krémové zeleninové lasagnepoužijte omáčku z našich smetanových kuřecích lasagní a kuřecí klobásu vyměňte za restovanou zeleninu.

Udělejte si náskok a tipy na ukládání

Lasagne jsou perfektním přípravným jídlem. Dělám to takto:

Zeleninová omáčka vydrží v lednici až tři dny a v mrazáku asi tři měsíce. K uchovávání omáček doporučujeme používat skleněné nádoby vhodné do mrazáku nebo dvojité vrstvy mrazicích sáčků. Chcete-li rozmrazit, nechte ji přes noc v lednici.

Nepečené lasagne můžete chladit. Sestavené nepečené lasagne přikryjte a chlaďte až na dva dny v chladu. Když je zakryjete, použijte mezi lasagne a hliníkovou fólii pergamen nebo voskový papír, protože hliníková fólie může reagovat s rajčaty.

Pečené lasagne se také dobře mrazí. Před zmrazením necháme zcela vychladnout na mřížce a poté velmi dobře zabalíme do fólie (používáme dvě vrstvy). Chcete-li znovu zahřát, rozmrazte zmrazené lasagne přes noc v lednici a poté pečte při 400 ° F asi 1 hodinu. (Dávám přednost pečení a zmrazení lasagní místo zmrazení tepelně neuvařených lasagní.)

Další recepty na zeleninové těstoviny

Recept aktualizován, původně zveřejněn v květnu 2013. Od zveřejnění tohoto článku v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme video s rychlým receptem. V roce 2022 jsme aktualizovali i video s receptem. Na starší video se můžete podívat zde. – Adam a Joanne

Jednoduché zeleninové lasagne

Jednoduché zeleninové lasagne

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tento recept na zeleninové lasagne je čtenářsky oblíbený! Jemná zelenina, lehká rajčatová omáčka a spousta sýra z nich dělají ty nejlepší vegetariánské lasagne vůbec. Maso nám opravdu nechybí. Neváhejte přidat nebo nahradit svou oblíbenou zeleninu. Návrhy jsme uvedli v článku výše.

Vyrobí 8 porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

14 nudlí lasagneviz poznámky

2 lžíce extra panenského olivového oleje

1 šálek (140 gramů) nakrájené cibule

1 lžíce mletého česneku, 3 až 4 hřebíčky

1/8 lžičky drcených vloček červené paprikynebo více podle chuti

2 střední cukety, nakrájené na 1/2-palcové kousky

2 středně žluté tykve, nakrájené na 1/2-palcové kousky

Jedna (12-uncová) sklenice pečených červených paprik, okapaných a nakrájených na 1/2-palcové kousky, 1 vrchovatý hrnek

1 (28 uncí) plechovka drcených rajčat

Velkorysá hrst čerstvých bazalkových lístků, nasekaných

Jedna (15 uncová) nádoba se sýrem ricotta nebo tvarohem

2 velká vejce

2 unce (60 gramů) strouhaného parmazánu, asi 2/3 šálku

8 uncí (230 gramů) nízkovlhkého sýra mozzarella, strouhaný, asi 2 šálky

Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Pokyny

  • Vařit nudle
  • Přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou a poté uvařte lasagne nudle podle návodu na obalu. Aby se nudle po scezení neslepily, přidejte do vody z těstovin dvě lžičky olivového oleje. Nechte okapat a položte naplocho na plát hliníkové fólie.

    • Připravte si zeleninovou omáčku
    • Zahřejte troubu na 400 ° Fahrenheita. Zapékací mísu o rozměrech 13 x 9 palců lehce naolejujte nebo nastříkejte nepřilnavým sprejem na vaření.

      Olivový olej rozehřejte v široké pánvi se stranami na střední teplotu.

      Přidejte cibuli a vařte za občasného míchání, dokud nebude průhledná, asi 5 minut.

      Přidejte česnek, vločky červené papriky, cuketu, žlutou dýni a špetku soli. Vařte za občasného míchání, dokud zelenina nezměkne, ale stále bude křupat, dalších 5 až 8 minut.

      Vmícháme orestovanou červenou papriku a drcená rajčata. Přiveďte k mírnému varu a vařte, dokud tekutina nezhoustne a zredukuje se na polovinu, 5 až 8 minut. Přidejte bazalku a dochuťte podle chuti solí a pepřem.

      • Připravte sýry
      • Zatímco se omáčka vaří, míchejte sýr ricotta, vejce a 1/2 lžičky soli ve střední misce, dokud se nesmíchá.

        Smíchejte parmazán s mozzarellou. Dát stranou.

        • Sestavte lasagne
        • Do zapékací mísy dáme lžící tolik zeleninové směsi, aby lehce pokryla dno (asi 1 šálek). Uspořádejte čtyři nudle podélně a vedle sebe, aby pokryly dno. Pokud jsou nudle na jednom konci krátké, možná budete muset nakrájet další nudle a umístit je do misky, aby zakryly místa, kde ostatní nudle nemají.

          Polovinu směsi sýra ricotta rozprostřete na nudle, poté na ni posypte třetinu parmazánu a mozzarelly. Nakonec navrch rozetřeme třetinu zeleninové omáčky.

          Přidejte další vrstvu čtyř nudlí a potřete je zbylým sýrem ricotta. Na ricottu nasypte polovinu parmazánu a mozzarelly. Navrch rozetřeme polovinu zbývající zeleninové omáčky.

          Dokončete třetí vrstvou nudlí a zbylou zeleninovou omáčkou. Nakonec dokončete zbylým sýrem posypaným po celém povrchu.

          Lasagne zakryjte hliníkovou fólií a pečte 20 minut; odkryjte a poté pečte 15 minut, dokud není sýr na okrajích křupavý.

          Aby byl sýr navrchu dozlatova, zasuňte pánev pod brojler a nastavte na vysokou teplotu na 1 až 2 minuty. Před podáváním nechte 10 až 15 minut odpočinout.

Tipy Adama a Joanny

  • Budete potřebovat 12 nudlí lasagní, ale rádi uvaříme dvě nudle navíc pro případ, že bychom potřebovali při stavění nudlí vyplnit nějaké dírky.
  • U vegetariánských lasagní vynechte parmazán.
  • Make-ahead tipy byly sdíleny v článku výše. Omáčku lze připravit až tři dny předem, sestavené a nepečené lasagne dáme do lednice až na 2 dny a upečené lasagne můžeme zmrazit.
  • Pro bezlepkové lasagne použijte k vytvoření nudlové vrstvy bezlepkové nudle nebo zeleninu. Tipy byly sdíleny v článku výše.
  • Chcete-li lasagne bez mléčných výrobků a vajec, vyměňte sýr ricotta a vejce za mandlovou ricottu. Můžete si ho vyrobit sami nebo koupit (oblíbená značka Kite Hill). Také se mi líbí, když sýr v receptu vyměním za vydatné posypání nutričním droždím.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/8 lasagní / Kalorie 381 / Celkový tuk 20,9 g / Nasycený tuk 11 g / Cholesterol 104 mg / Sodík 773 mg / Uhlohydrát 28,2 g / Vláknina 4,3 g / Celkem cukrů 6,5 g / Protein 20,7 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Další recepty na vegetariánské těstoviny:

Zeleninové zapečené těstoviny
Snadné zeleninové zapečené těstoviny
Čerstvé a snadné vegetariánské špagety
Čerstvé a snadné vegetariánské špagety
Houbové těstoviny
Snadné česnekovo houbové těstoviny

Post a Comment

Previous Post Next Post