Jednoduché veganské borůvkové muffiny

Veganské borůvkové muffiny, které si zamiluje každý! Tyto snadné veganské muffiny jsou lehké, nadýchané a plné borůvek. Použijte náš recept jako základ pro další recepty na muffiny. Jednoduše nahraďte borůvky jiným ovocem, ořechy nebo dokonce čokoládou. Přejděte na recept na Veganské borůvkové muffiny nebo si přečtěte naše tipy na jejich výrobu.

Veganské borůvkové muffiny

Jak vyrobit veganské muffiny

Tyto muffiny jsou extra nadýchané, lehké a chutnají úžasně. Milujeme je stejně jako recepty, které vyžadují vejce nebo mléko (jako tento recept na velké muffiny nebo tyto banánově borůvkové muffiny). A co je ještě lepší, jejich výroba je rychlá a snadná!

Ingredience pro veganské muffiny se neliší od jiných receptů. Budete potřebovat obvyklé podezřelé, jako je mouka, cukr, prášek do pečiva a jedlá soda. Místo mléka použijte nemléčné mléko. Dávám přednost sójovému mléku, ale poslouží i ořechová a semínka jako mandlové mléko nebo konopné mléko.

Veganské borůvkové muffiny

Místo vajíčka vám dáváme dvě možnosti: použijte lněné vajíčko nebo použijte aquafabu. Na blogu jsme se do obou podrobně ponořili, ale dovolte mi, abych vám poskytl rychlý přehled:

  • Lněná vejce jsou vyrobena z lněné moučky a vody. Jednoduše je spojte a poté směs dejte na 10 až 15 minut do lednice. Lněná vejce se ve všech receptech nechovají úplně stejně jako vejce, ale v těchto muffinech to funguje. Lněná vejce jsou přirozeně veganská, bezlepková a výživná. U těchto muffinů len dodává zdravou dávku tuku a pomáhá spojit ingredience muffinů dohromady. Lněná vejce na kynutí nepomáhají, ale jelikož do tohoto receptu na muffiny přidáváme i jedlou sodu a prášek do pečiva, není to nic moc.
  • Aquafaba je tekutina v plechovce cizrny nebo tekutina na vaření zbylá po uvaření sušené cizrny. Tato škrobová tekutina krásně funguje jako pojivo v receptech, jako je tento. Skvěle také pomáhá při procesu zhnědnutí, díky kterému jsou naše muffiny při pečení krásné. Při použití aquafaby v tomto receptu se toho moc dělat nedá. Jednoduše odměřte tři polévkové lžíce a energicky šlehejte, dokud nezpění. (Technicky to můžete udělat s tekutinou z jiných plechovek fazolí, ale zdá se, že cizrna – nebo fazole garbanzo – vytváří nejlepší, nejškrobovitější tekutinu na pečení.

Takže až budete dělat náš veganský recept na muffiny níže, jednoduše se rozhodli použít lněné vejce nebo aquafabu. Obě možnosti připravují opravdu lahodné muffiny. V konečném pečeném muffinu není příliš velký rozdíl, ale přikláním se k tomu, aby aquafaba získala okraj, protože pomáhá zhnědnout a pěkně vyklenout vršky. Díky tomu jsme tento recept s oběma možnostmi dělali víckrát, než dokážu spočítat, a pokaždé, když byly muffiny snědeny!

Příprava muffinů

Proces výroby veganských borůvkových muffinů se příliš neliší od našich běžných borůvkových muffinů. Úplný recept s množstvím ingrediencí je níže, ale pokud potřebujete trochu přesvědčivější, dovolte mi, abych vás provedl tím, jak snadné je vyrobit:

Příprava veganského těsta na borůvkové muffiny
  1. Vyberte si náhražku vajec – o tom jsme právě mluvili výše. Můžete použít buď jedno lněné vejce nebo tři polévkové lžíce aquafaby. Obojí se v receptu krásně hodí, takže výběr je jen na vás a na tom, co máte aktuálně ve své kuchyni po ruce.
  2. Suché ingredience smícháme dohromady. Vždy se ujistím, že jsou dobře promíchané, abych věděl, že kypřící prostředky (prášek do pečiva a jedlá soda) jsou rovnoměrně promíchané.
  3. Připravte si „veganské podmáslí“ smícháním nemléčného mléka s trochou octa nebo citronové šťávy. Testoval jsem tyto muffiny s jablečným octem a byl jsem opravdu spokojený s tím, jak dopadly, ale bude fungovat i čerstvá citronová šťáva.
  4. Všechny mokré ingredience ušleháme s trochou cukru. Pro dochucení používám hnědý cukr. Při výběru cukru ve veganském pečení se ujistěte, že cukr, který používáte, je veganský, jako ne všechny.
  5. Jemně vmíchejte suché ingredience do mokrých. Snažte se nepřemíchat, protože to může způsobit, že muffiny budou uvnitř méně nadýchané. Jednoduše míchám, dokud už neuvidím žádné proužky mouky. Poté vmícháme borůvky.
  6. Těsto rozdělte do košíčků na muffiny a upečte!

A to je vše. Extra snadné borůvkové muffiny vyrobené bez mléka a vajec! Doufám, že si je užijete stejně jako naše rodina.

Další veganské recepty

Jednoduché veganské borůvkové muffiny

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tyto snadné veganské borůvkové muffiny jsou lehké, nadýchané a plné borůvek. Použijte náš recept jako základ pro další recepty na muffiny. Jednoduše nahraďte borůvky jiným ovocem, ořechy nebo dokonce čokoládou. K výrobě muffinů máte na výběr, zda použijete lněné vajíčko nebo aquafabu. Více informací je uvedeno v článku výše.

Udělá 12 muffinů

Budete potřebovat

1 lněné vejce nebo 3 lžíce aquafaby (nálev z cizrny), viz poznámky

2/3 šálku (158 ml) neslazeného sójového mléka nebo jiného nemléčného mléka

1 lžíce jablečného octa nebo citronové šťávy

1/2 šálku (100 gramů) hnědého cukru

1/3 šálku (80 ml) neutrálního oleje

1 ½ lžičky vanilkového extraktu

2 šálky (260 gramů) univerzální mouky

1 lžička prášku do pečiva

1 lžička jedlé sody

Zaoblená 1/4 lžičky jemné mořské soli

1/2 lžičky mleté ​​skořice

1 ¼ šálku čerstvých nebo mražených borůvek

Pokyny

  • Vyberte Náhrada vajíček
  • K výrobě těchto muffinů můžete použít buď jedno lněné vajíčko nebo použít aquafabu. Pokyny pro oba jsou níže. Pamatujte, že k výrobě muffinů potřebujete pouze jeden z nich.

    Chcete-li připravit muffiny pomocí lněného vejce, smíchejte 1 polévkovou lžíci lněného semínka se 3 polévkovými lžícemi vody v malé misce. Vložte do lednice a nechte 15 minut ztuhnout.

    Chcete-li muffiny připravit pomocí aquafaby, lehce protřepejte plechovkou cizrny a poté ji otevřete. Sceďte fazole a rezervujte si tekutinu. Odměřte tři polévkové lžíce tekutiny a dejte do malé misky. Vodu z cizrny (aquafabu) ušlehejte do velmi pěny.

    • Připravte si těsto na muffiny
    • Zahřejte troubu na 400 stupňů Fahrenheita. Formu na muffiny vyložte papírovými vložkami.

      Smíchejte sójové mléko s 1 polévkovou lžící jablečného octa a poté nechte několik minut stát. Mléko se srazí a mírně zhoustne a je to v podstatě veganské podmáslí.

      Mezitím ve střední míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a skořici, dokud se dobře nespojí.

      Ve velké míse ušlehejte hnědý cukr, olej, mléčnou směs, vanilku a buď lněné vejce nebo rozšlehanou aquafabu.

      Pomocí velké gumové stěrky oškrábejte stěny a dno mísy, poté přidejte suché ingredience ve třech částech a jemně míchejte, dokud nezmizí a těsto není hladké. Vmíchejte 1 šálek borůvek.

      • Pečeme muffiny
      • Těsto rozdělte do košíčků na muffiny a poté rozdělte zbývající 1/4 šálku borůvek do každého košíčku na muffiny jemným zatlačením každé borůvky do horní části těsta.

        Muffiny pečte 15 až 20 minut, nebo dokud nejsou vršky mokré a párátko zapíchnuté doprostřed muffinu nevyjde s drobenkou, nikoli s mokrým těstem. Přeneste do chladicího stojanu.

        Chcete-li je uložit, vložte je do plastového sáčku, uzavřete a skladujte při pokojové teplotě po dobu 2 až 3 dnů. Chcete-li je zmrazit, zabalte je pevně do hliníkové fólie nebo je vložte do mrazicích sáčků. Zmrazte až na 3 měsíce.

Tipy Adama a Joanny

  • Při přípravě tohoto receptu jednoduše zvolte použití lněného vejce nebo aquafaby (tekutina v plechovce cizrny). Obě možnosti připravují opravdu lahodné muffiny. V konečném pečeném muffinu není příliš velký rozdíl, ale přikláním se k tomu, aby aquafaba získala okraj, protože pomáhá zhnědnout a pěkně vyklenout vršky. Díky tomu jsme tento recept s oběma možnostmi dělali víckrát, než dokážu spočítat, a pokaždé, když byly muffiny snědeny! Další informace a tipy jsou uvedeny v článku výše.
  • Tloušťka těsta: Těsto by mělo být husté a „nabíratelné“ – nemělo by být tekuté, suché ani extra husté jako těsto. Pokud je těsto příliš tekuté, přidejte mouku po lžících do správné konzistence. Pokud je těsto suché nebo příliš husté, přidejte mléko po lžících, dokud nebude mít správnou konzistenci.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Výpočty zahrnují jedno lněné vejce.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 muffin / Kalorie 183 / Celkový tuk 6,7 g / Nasycený tuk 1 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 162,1 mg / Uhlohydrát 27,9 g / Vláknina 1,2 g / Celkem cukrů 10,6 g / Protein 2,8 g

AUTOR: Joanne a Adam Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post