Jednoduché koláčky s mrkvovým dortem

Toto je náš oblíbený recept na koláčky s mrkvovým dortem! Jsou 100% vyrobeny od nuly, snadno se vyrábějí, jsou všestranné a naprosto chutné. Tyto cupcaky jsou také inspirovány jedním z našich nejoblíbenějších receptů! Přejděte na recept Snadný mrkvový dort na košíčky

Mrkvové koláčky s tvarohovou polevou a pekanovými ořechy navrchu

Před pár lety jsme sdíleli náš absolutně oblíbený recept na mrkvový dort. Od té doby, co jste ji sdíleli, ji tolik z vás zkontrolovalo a sdílelo ji se svou rodinou a přáteli. Byli jsme také požádáni, abychom z něj udělali koláčky, a přestože v receptu na koláč poskytujeme několik rychlých tipů, řekli jsme si, že je na čase, abychom se podělili o náš recept na koláčky s mrkvovým koláčem.

Tyto cupcakes jsou velmi jednoduché na výrobu a k výrobě těsta nepotřebujete žádné luxusní vybavení. Dovolte mi, abych vás provedl základním procesem, celý recept se všemi množstvími ingrediencí je níže.

6 koláčků z mrkvového dortu se smetanovo-sýrovou polevou

Jak vyrobit koláčky z mrkvového dortu

Výroba těchto košíčků je stejně jednoduchá jako příprava mrkvového dortu. Pokud máte několik misek a dokážete smíchat ingredience dohromady, můžete tyto košíčky naprosto připravit! Rád to dělám takto:

  1. Smíchejte suché ingredience v jedné míse a mokré ingredience v druhé: Ráda šlehám suché ingredience dohromady v jedné misce, dokud nejsou dobře promíchané. Poté v jiné míse prošlehám všechny mokré ingredience.
  2. Smíchejte suché a mokré ingredience: Pro tento krok přejdu na gumovou stěrku nebo velkou lžíci a smíchám obě – mokré a suché ingredience – dohromady, dokud neuvidím žádné velké pruhy mouky. (Stejný postup používáme při výrobě borůvkových muffinů a tohoto máslového borůvkového koláče. Oba recepty jsou tak dobré!)
  3. Přidejte hodně nastrouhané mrkve, a pokud ji přidáváte, ořechy a rozinky: Když mám těsto hotové, vložím mrkev a pokud mám po ruce, tak i rozinky a nasekané pekanové ořechy.

Pečení cupcaků

Tento recept jsme vyvinuli tak, aby z něj bylo asi 12 pěkně velkých košíčků. Používám standardní košíčky. Pečou se v troubě 22 až 27 minut.

Po upečení je důležité nechat košíčky vychladnout, než je polevou vaší oblíbenou polevou (v receptu níže jsme poskytli jednoduchou polevu ze smetanového sýra).

Pokud byste chtěli upéct dort plné velikosti, podívejte se na náš jednoduchý recept na mrkvový dort.

Košíčky s mrkvovým dortem

Často kladené otázky

Jak košíčky skladujete? Technicky vzato, protože na cupcakes je poleva ze smetanového sýra, měly by být uchovávány v lednici, ale většina pekařů (dokonce i těch profesionálních) je v pořádku, když nechávají namáčené cupcakes na lince několik hodin (pokud to není vaše kuchyně). t horké). V chladu vydrží košíčky cca 5 dní.

Mohu do košíčků místo oleje použít jablečný protlak? To je něco, co jsme sami nikdy nezkoušeli, takže možná budete muset udělat nějaké experimenty sami. To znamená, že byste měli být schopni vyměnit část oleje za jablečnou šťávu bez přílišných problémů.

Mohu přidat ananas do koláčků s mrkvovým dortem? Ano absolutně. Dodá košíčkům ještě více vlhkosti, takže použijte čerstvý ananas, nebo pokud používáte konzervu, před přidáním do koláče ho nejprve sceďte. Nedoporučujeme přidávat více než 1/2 šálku.

Další recepty na koláčky

Jednoduché koláčky s mrkvovým dortem

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tyto koláčky s mrkvovým dortem jsou tak jednoduché na přípravu. Na mrkev dáváme přednost ručnímu strouhání pro nejjemnější kousky mrkve, které se roztaví v těstíčku na košíčky, ale můžete použít i kuchyňský robot. Strouhání mrkve dá práci rychle, ale kousky budou o něco větší. Některé obchody s potravinami prodávají také sáčky strouhané mrkve.

Tento recept je shovívavý. Můžete to udělat s ořechy a rozinkami nebo bez nich. Rádi v tomto používáme jak krystalový, tak hnědý cukr, ale je možné použít jeden nebo druhý.

Udělá 12 koláčků

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

Košíčky s mrkvovým dortem

1 ¼ šálku (160 gramů) víceúčelové mouky

1 lžička jedlé sody

1/4 lžičky jemné mořské soli

3/4 lžičky mleté ​​skořice

1/4 lžičky mletého zázvoru, volitelné

1/4 lžičky mletého kardamomu, volitelně

1/8 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku, volitelné

1/2 šálku (118 ml) řepky nebo jiného rostlinného oleje

1/2 šálku (100 gramů) krystalového cukru

1/2 šálku (95 gramů) lehce zabaleného hnědého cukru

1 lžička vanilkového extraktu

2 velká vejce, pokojové teploty

1 ½ šálku (150 gramů) nastrouhané oloupané mrkve, 2 až 3 střední mrkve

1/4 šálku (32 gramů) hrubě nasekaných pekanových ořechů, volitelně

1/4 šálku (32 gramů) rozinek, volitelně

Krémová sýrová poleva

4 unce (113 gramů) plnotučného blokového smetanového sýra, změkčeného na pokojovou teplotu

2 polévkové lžíce (57 gramů) nesoleného másla, změklého na pokojovou teplotu

1/2 lžičky vanilkového extraktu

Špetka jemné mořské soli

1 ½ šálku (180 gramů) moučkového cukru nebo cukrářského cukru plus další podle potřeby

Špetka mleté ​​skořice nebo mletého kardamomu, volitelné

1/4 šálku (32 gramů) hrubě nasekaných pekanových ořechů, volitelně

Pokyny

  • Udělejte těsto
  • Zahřejte troubu na 350 stupňů Fahrenheita (176 °C). Formu na 12 muffinů vyložte vložkami na košíčky.

    Ve střední míse rozšlehejte mouku, jedlou sodu, sůl, skořici, zázvor, kardamom a muškátový oříšek, dokud se dobře nespojí.

    V samostatné misce prošlehejte olej, cukry a vanilku. Všlehejte vejce, jedno po druhém, dokud se nespojí.

    Přepněte na velkou gumovou stěrku. Oškrábejte stěny a dno mísy a poté přidejte suché ingredience na 3 díly, jemně míchejte, dokud nezmizí a těsto není hladké. Vmíchejte mrkev, ořechy a rozinky.

    • Pečeme cupcaky
    • Těsto rozdělte do připravených košíčků na muffiny a plňte asi do 3/4 vrchu. Pečte 20 až 25 minut, dokud nejsou vršky košíčků na dotek pružné a až párátko zapíchnuté do středu koláče vyjde čisté.

      Košíčky chlaďte na pánvi po dobu 5 minut, poté přesuňte na chladicí mřížku a před polevou zcela vychladněte.

      • Udělejte polevu
      • Ve velké míse ušlehejte smetanový sýr, máslo, vanilku a sůl ručním mixérem na střední rychlost, dokud nebude krémová, asi 2 minuty.

        Pro nejkrémovější polevu prosejte moučkový cukr nebo šlehejte, dokud nezmizí většina velkých hrudek.

        Všlehejte moučkový cukr po 1/4 šálku, dokud nebude nadýchaný. Pro silnější polevu přidejte další 1/4 šálku k 1/2 šálku moučkového cukru.

        Kořeněnou polevu připravíte tak, že do ní zašlete špetku mleté ​​skořice nebo kardamomu.

Tipy Adama a Joanny

  • Volitelné koření: V našem originálním receptu na mrkvový koláč požadujeme pouze mletou skořici. Milujeme to takhle (stejně jako mnoho našich čtenářů), ale miluji i trochu pikantnější verzi. Volitelný mletý zázvor, kardamom a muškátový oříšek košíčky nepřebijí, ale dodají krásné teplé koření.
  • Poleva: Pokud plánujete na každý košíček nanést hodně polevy, možná budete muset zdvojnásobit výše uvedený recept na polevu. Pokud vám zbyde, můžete polevu uchovat ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu několika dní nebo v mrazáku po dobu několika měsíců.
  • Recept inspirovaný a upravený z Receptu na koláčky s mrkvovým dortem společnosti Smitten Kitchen.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 matný košíček / Kalorie 336 / Celkový tuk 17,1 g / Nasycený tuk 5,2 g / Cholesterol 50,7 mg / Sodík 220,7 mg / Uhlohydrát 43,5 g / Vláknina 0,8 g / Celkem cukrů 32,2 g / Protein 3,8 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post