Jednoduché jahodové jogurtové muffiny

Milujeme tyto jahodové muffiny! Jsou vlhké, chutné a snadno se vyrábějí. Díky jogurtu a čerstvým jahodám chutnají tyto muffiny úžasně. Přejděte na jednoduchý recept na muffiny s jahodovým jogurtem

Jednoduché jahodové jogurtové muffiny

Tyto jahodové muffiny jsou ideální na snídani, dopolední nebo odpolední svačinu. Jsou plné jahod a pro extra chuť jsme místo nudné vanilky nebo obyčejného použili jahodový jogurt. Ty se spojí opravdu rychle a nevyžadují žádné luxusní vybavení. Jen pár misek, metla a lžíce.

Další recepty na muffiny: Vyzkoušejte naše čokoládové jahodové muffiny nebo tyto borůvkové muffiny (mají spoustu spokojených recenzí).

Jak vyrobit muffiny s jahodovým jogurtem

Tyto muffiny se rychle spojí a vyžadují málo přísad.

Jahodové jogurtové muffiny

Začněte smícháním mouky, cukru, prášku do pečiva, jedlé sody, skořice a soli. V jiné misce smíchejte jahodový jogurt s vejcem a rozpuštěným máslem. Smíchejte mokré ingredience se suchými a poté přidejte spoustu čerstvých jahod.

Přidání jahod do těsta na muffiny

Když děláte muffiny, pamatujte na toto: suchých ingrediencí míchejte, kolik chcete, mokré ingredience míchejte, kolik chcete, ale když je spojíte, míchejte, dokud se nespojí. Pokud přemícháte, muffiny budou těžké a ploché.

Jakmile jahodové muffiny vychladnou, uděláme rychlou vanilkovou polevu, kterou pokapeme vršky.

Přidání vanilkové polevy do jahodových muffinů

Recept aktualizován, původně zveřejněn v únoru 2012. Od zveřejnění tohoto v roce 2012 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Jednoduché jahodové jogurtové muffiny

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tyto jogurtové muffiny se rychle spojí a jsou plné jahod. Když děláte muffiny, pamatujte na toto: suchých ingrediencí míchejte, kolik chcete, mokré ingredience míchejte, kolik chcete, ale když je spojíte, míchejte, dokud se nespojí. Pokud přemícháte, muffiny budou těžké a ploché.

Udělá 14 až 16 muffinů

Budete potřebovat

Jahodové muffiny

1 ¾ šálku univerzální mouky

3/4 šálku cukru

1 lžička prášku do pečiva

3/4 lžičky jedlé sody

1/2 lžičky mleté ​​skořice

1/4 lžičky mořské soli

1 šálek jahodového jogurtu

1 velké vejce

6 lžic nesoleného másla, rozpuštěného a ochlazeného

1 šálek nahrubo nakrájených jahod

Vanilková glazura

1/3 šálku moučkového cukru

1/2 lžičky vanilkového extraktu

1 až 3 lžičky mléka

Pokyny

  • Udělejte těsto
  • Zahřejte troubu na 400 stupňů Fahrenheita. Formu na muffiny vyložte papírovými vložkami nebo postříkejte nepřilnavým sprejem na vaření.

    Ve velké míse prošlehejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a sůl, dokud se dobře nespojí. V jiné misce ušlehejte jogurt, vejce a rozpuštěné máslo, dokud nebude hladká. Nalijte do mísy s moukou a míchejte vidličkou, dokud se nespojí. Nepřemíchat. Vmícháme jahody.

    • Dokončit
    • Košíčky na muffiny naplňte asi do tří čtvrtin. Muffiny pečte tak dlouho, dokud nebudou vršky zlatavě hnědé, nebudou mokré a párátko zapíchnuté doprostřed nevyjde s drobky, nikoli s mokrým těstem; 15 až 20 minut. Přeneste na mřížku a zcela vychladněte.

      Na vanilkovou polevu vyšleháme moučkový cukr s vanilkou a lžičkou mléka. Pokračujte v přilévání mléka, dokud není poleva dostatečně řídká na to, aby pokapala vršky muffinů. Vychladlé muffiny pokapejte polevou a počkejte 5 až 10 minut, dokud neztuhne.

Tipy Adama a Joanny

  • Mražené jahody: Zmrazené jahody rozmrazte a nakrájejte na kostičky. Ty lze ve výše uvedeném receptu nahradit čerstvými jahodami.
  • Skladování: Nejlépe je sníst tentýž den. Přesčas přijdou o svůj křupavý vršek. Zjistili jsme, že je nejlepší je umístit do plastového sáčku, uzavřít a uložit v lednici po dobu 2 až 3 dnů, poté zahřát těsně před konzumací. Chcete-li muffiny zmrazit, zabalte je pevně do hliníkové fólie nebo je vložte do mrazicích sáčků a zmrazte je až na 3 měsíce.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 muffin (celkem 16) / Kalorie 142 / Celkový tuk 5 g / Nasycený tuk 3g / Cholesterol 24,3 mg / Sodík 105,6 mg / Uhlohydrát 21,4 g / Vláknina 0,6 g / Celkem cukrů 10,3 g / Protein 3,2 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post