Jednoduché granolové tyčinky s arašídovým máslem

Tyto granolové tyčinky s arašídovým máslem s ovesnými vločkami, arašídovým máslem a javorovým sirupem se snadno vyrábějí a chutnají úžasně! Jsou výživné, přirozeně veganské, bez lepku a mají kolem 8 gramů bílkovin na tyčinku. Milujeme je! Přejděte na jednoduchý recept na granolové tyčinky s arašídovým máslem

Jednoduché granolové tyčinky s arašídovým máslem

Věděli jsme, že máme vítěze receptu, když jsme se s Adamem stále vraceli k těmto tyčinkám v lednici. Skvěle chutnají díky arašídovému máslu a javorovému sirupu, ale je z nich i výborná zdravá svačina. Nevytvářeli jsme energetickou tyčinku, ale díky arašídovému máslu, ovsu a lněnému šrotu tyto tyčinky s arašídovým máslem dokážou! Kromě zdravých tuků najdete v okolí 8 gramů bílkovin a právě přes 4 gramy vlákniny v jednom baru.

Některé granolové tyčinky chutnají úžasně, ale veškerá energie, kterou z nich získáte, se po jejich konzumaci rychle vytratí. Tyto tyče jsou jiné. Vydrží s vámi trochu déle. Miloval jsem je jako zdravější odpolední svačinku k večeři. Představoval bych si, že by se také hodily do školních nebo pracovních svačinových boxů.

Mezi těmito tyčinkami z arašídového másla a naším původním receptem na granolové tyčinky existuje několik podobností. Takže pokud jste ten recept vyzkoušeli a líbilo se vám to, vřele doporučujeme dát várku těchto tyčinek dohromady.

3 domácí granolové tyčinky vyrobené z arašídového másla a čokoládových lupínků

Výroba granolových tyčinek z arašídového másla

Na základ potřebujete ovesné vločky, lněné vejce (vysvětleno níže), arašídové máslo (vyzkoušejte domácí arašídové máslo), javorový sirup, skořici a vanilku. Lněná vejce pomáhají držet tyčinky pohromadě a dodávají vážnou nutriční podporu. Zde je odkaz na náš článek o lněných vejcích, pokud máte zájem.

Chcete-li vyrobit lněná vejce – tento recept potřebuje dvě – smícháte dohromady lněnou mouku a vodu. To samé můžete udělat s chia semínky. Poté směs odstavte na 10 minut, aby len absorboval vodu. Je to snadné.

Zatímco lněná vejce odležet, můžete dát dohromady ostatní ingredience. Pro nejlepší a nejchutnější tyčinky opečte oves a arašídy před smícháním s arašídovým máslem. Chcete-li to provést, rozložte oves a arašídy na plech a vložte je do horké trouby, dokud nezískají světle zlatou barvu.

Když jsou oves a arašídy opečené a lněná vejce hotová, můžete je zamíchat do směsi arašídového másla, javorového sirupu (nebo medu), skořice a vanilky. Směs je trochu lepkavá, ale to je dobře! Všechna ta lepivost je důvodem, proč tyčinky zůstávají pohromadě, když kousnete.

Směs granola vtlačíme do vyložené zapékací mísy a dáme na pár hodin do lednice. Čas v lednici je zásadní, protože oves má nějaký čas, aby absorboval vlhkost a chuť z arašídového másla.

Někdo sbírá ze stolu granola bar s arašídovým máslem

Tipy pro úspěch

(1) Při lisování směsi granoly do pánve buďte opatrní. Chceme směs pořádně vmáčknout do pánve. Po vyrobení nesčetných dávek domácích granolových tyčinek jsem zjistil, že položením kousku pergamenu na granolu a následným použitím dna odměrky nebo sklenice je dobře přitlačit do pánve.

Nalisováním směsi granoly do pánve vytvořte granolové tyčinky

(2) Přidejte nějaké mini čokoládové lupínky. Z našich fotografií můžete vidět, že jsme do naší směsi přidali mini čokoládové lupínky. Nejlepší jsou mini čokoládové lupínky – nebo čokoláda nasekaná na velmi malé kousky. Větší žetony nebo kusy překážejí v držení tyčí pohromadě.

Přidání mini čokoládových lupínků do směsi granolových tyčinek

(3) Tyčinky před řezáním ochlaďte dvě hodiny. Tentokrát lednice dělá několik věcí: Nejprve směs ztuhne, což usnadňuje krájení granoly na tyčinky. Za druhé, když oves sedí se směsí javorového a arašídového másla, absorbuje vlhkost a chuť. Tyčinky obvykle skladuji v lednici. Trvají asi týden.

(4) Zvažte typ arašídového másla, které používáte. Tyto tyčinky jsme vyrobili z domácího arašídového másla, přírodního neslazeného arašídového másla, které je třeba zamíchat (značka Adam’s), a běžněji dostupného přírodního arašídového másla bez míchání (Natural Jif). Ze všech možností vytvořilo arašídové máslo bez míchání tu nejlepivější směs, která pomáhá tyčinkám zůstat pohromadě. Domácí arašídové máslo a dóza z obchodu, která vyžaduje míchání, chutnaly nejlépe, ale byly trochu sušší. Pokud se obáváte, že je vaše směs při výrobě tyčinek příliš suchá, klidně přidejte arašídové máslo o 1/4 šálku.

Pokud máte rádi tento recept, zkuste toto:

Pokud máte rádi arašídové máslo, zkuste si ho vyrobit úplně od začátku. Je to jednodušší, než si myslíte, a chutná to neuvěřitelně. Zde je náš recept na domácí arašídové máslo. Máme také recepty na Domácí mandlové máslo a Domácí kešu máslo (všechno lze použít v tomto receptu na granolové tyčinky).

Jednoduché granolové tyčinky s arašídovým máslem

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tyto granolové tyčinky s arašídovým máslem s ovesnými vločkami, arašídovým máslem a javorovým sirupem se snadno vyrábějí a chutnají úžasně! Jsou přirozeně veganské, bezlepkové, výživné a mají kolem 8 gramů bílkovin na tyčinku.

Vytváří 12 barů

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

3 šálky (385 gramů) staromódního rolovaného ovsa

1/2 šálku (70 gramů) nesolených arašídů, nasekaných

3 lžíce lněného semínka

6 lžic vody

3/4 šálku (190 gramů) přírodního neslazeného arašídového másla

1/3 šálku (110 gramů) čistého javorového sirupu

1 lžička skořice

1 lžička vanilkového extraktu

1/4 šálku + 1 polévková lžíce (60 gramů) mini čokoládových lupínků nebo jemně nasekané čokolády

1/4 lžičky jemné mořské soli, volitelné, viz poznámky

Pokyny

  • Vytvořte bary
  • Zahřejte troubu na 350 ° Fahrenheita. Dno a strany 8palcové nebo 9palcové čtvercové pánve vyložte hliníkovou fólií nebo použijte pergamenový papír.

    Ovesné vločky a nasekané arašídy rozprostřete na plech a pečte 5 minut, promíchejte a poté pečte dalších 3 až 5 minut, nebo dokud nebudou lehce opečené. Nechte vychladnout.

    Zatímco se oves a arašídy pečou, připravte si lněná vejce smícháním tří lžic lněného šrotu se šesti lžícemi vody v malé misce. Vložte misku do lednice asi na 10 minut. Během této doby lněný šrot absorbuje většinu, ne-li všechnu, vody.

    Ve velké míse smíchejte arašídové máslo, javorový sirup, skořici, vanilku a lněná vejce.

    Když oves a arašídy vychladnou, vmíchejte je do směsi arašídového másla. Směs bude lepkavá, nezapomeňte vše důkladně promíchat, aby byl všechen oves dobře obalený. Pokud se vám směs zdá neobvykle suchá, zvažte přidání až 1/4 šálku více arašídového másla.

    Vmíchejte 1/4 šálku čokoládových lupínků – zbylou polévkovou lžíci si nechte na vršky tyčinek.

    Přeneste směs granola tyčinky do připravené pánve a poté pomocí gumové stěrky nebo navlhčených konečků prstů směs vtlačte do pánve. Tady silně zatlačte. Takto zůstanou tyčinky po vychladnutí a nakrájení pohromadě. Jedním trikem je přidat navrch list pergamenu a poté použít dno sklenice nebo odměrky, abyste ovesnou směs skutečně vtlačili do pánve.

    Zbylou lžíci čokoládových lupínků rozetřete na vylisovanou granolovou směs a poté je pomocí gumové stěrky zatlačte do vrchní části. Zakryjte a poté dejte alespoň do chladu 2 hodiny. Pokud spěcháte, můžete je zmrazit asi na 30 minut. Tyčinky budou příliš měkké, pokud budou nakrájeny před úplným vychladnutím.

    Vyjměte vychlazený blok směsi granoly z pánve a poté sloupněte fólii nebo pergamen. Nakrájejte na 12 tyčinek.

    • Ukládání
    • Granolové tyčinky skladujte ve vzduchotěsné nádobě po dobu až jednoho týdne. Nejměkčí tyčinky uchovávejte při pokojové teplotě. U mírně tvrdších tyčinek skladujte v lednici. Tyčinky při dobrém zabalení vydrží v mrazáku až tři měsíce.

Tipy Adama a Joanny

  • Zatímco jsme měli nejlepší výsledky s arašídovým máslem, můžete zkusit nahradit arašídové máslo jiným ořechovým máslem, jako je mandlové máslo nebo kešu máslo. Měli byste je také umět vyrobit bez ořechů a použít máslo ze slunečnicových semínek (u tyčinek bez ořechů budete muset také odstranit arašídy).
  • Med v těchto tyčinkách funguje dobře. Použijte stejné množství medu jako javorový sirup, jak je požadováno v receptu výše.
  • Pokud je ořechové máslo nesolené, zvažte přidání 1/4 lžičky soli do směsi granolových tyčinek.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 bar (celkem 12) / Kalorie 262 / Celkový tuk 12,7 g / Nasycený tuk 3,2 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 4,5 mg / Uhlohydrát 27,4 g / Vláknina 4,3 g / Celkem cukrů 10,1 g / Protein 8,4 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post