Jednoduché čokoládové muffiny

Milujeme tyto jednoduché čokoládové muffiny! Jejich výroba trvá jen 30 minut – a většinu z toho tvoří doba pečení. Jedná se o klasický recept – bez starostí a stále neuvěřitelně chutné. Přejděte na recept na čokoládové muffiny nebo si přečtěte naše tipy na jejich výrobu.

Domácí čokoládové muffiny

Jak udělat naše oblíbené čokoládové muffiny

Muffiny děláme rádi – jsou jednoduché a rychlé. Pokud máme chuť na něco sladkého nebo čerstvě upečeného z trouby, muffiny jsou vždy na seznamu. Tyto jednoduché čokoládové muffiny nevyžadují žádné luxusní vybavení – jen misky a lžíce.

Muffiny s čokoládovými lupínky

Další recepty na muffiny, které máme rádi: Vyzkoušejte naše rychlé a snadné borůvkové muffiny nebo tyto čokoládově jahodové muffiny.

Na muffiny prošlehejte mouku, hnědý cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Používáme jak prášek do pečiva, tak jedlou sodu — prášek do pečiva udělá většinu kynutí, zatímco jedlá soda udrží muffiny jemné a měkké.

Na mokré suroviny smícháme rostlinný olej, vejce, mléko a vanilkový extrakt. To se vmíchá do zakysané smetany, která muffinům dodá chuť a ještě více vlhkosti. Nakonec smícháme mokré a suché ingredience dohromady a poté přidáme čokoládové lupínky a máme hotovo. Říkal jsem ti, že to bylo snadné.

Přidání čokoládových lupínků do těsta na muffiny

Mimochodem, pokud milujete banány, vyzkoušejte naše čokoládové banánové muffiny!

Tip na muffiny: Nemíchejte

Když děláte muffiny, pamatujte na toto: suchých ingrediencí míchejte, kolik chcete, mokré ingredience míchejte, kolik chcete, ale když je spojíte, míchejte, dokud se nespojí.

Pokud přemícháte, muffiny budou těžké a ploché. To je důvod, proč vás žádáme, abyste k míchání věcí v našem receptu níže použili vidličku. Pokud byste použili tyčový nebo stojanový mixér, muffiny by mohly ztuhnout.

Rozlomte čokoládový muffin na polovinu

Recept aktualizován, původně zveřejněn v dubnu 2013. Od zveřejnění v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Jednoduché čokoládové muffiny

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tyto muffiny jsou jednoduché na přípravu. Obzvláště je milujeme, když máme náladu na něco jiného než cereálie, vynecháme palačinky a uděláme si je k snídani. Tento recept na čokoládové muffiny připraví 9 muffinů. Protože většina standardních formiček na muffiny má 12 košíčků na muffiny, v našem receptu vás žádáme, abyste do prázdných košíčků přidali 1 až 2 polévkové lžíce vody. Tímto způsobem se budou hrníčky s vodou ohřívat stejnou rychlostí jako košíčky s těstem na muffiny, což pomůže muffinům uvařit rovnoměrně.

Udělá přibližně 9 muffinů

Budete potřebovat

1 1/2 šálku (195 gramů) víceúčelové mouky

3/4 šálku (150 gramů) lehce zabaleného hnědého cukru

1/2 lžičky košer soli

1 1/2 lžičky prášku do pečiva

1/2 lžičky jedlé sody

1/3 šálku (80 ml) rostlinného oleje

1 velké vejce

1/3 až 1/2 šálku (80 ml – 120 ml) mléka, používáme mléko se sníženým obsahem tuku

1 lžička vanilkového extraktu

1/2 šálku zakysané smetany

3/4 šálku čokoládových lupínků

Pokyny

  • Připravte těsto
  • Zahřejte troubu na 400 stupňů F. Vyložte 9 standardních košíčků na muffiny papírovými vložkami. Přidejte 1 až 2 polévkové lžíce vody do 3 prázdných košíčků na muffiny (to pomůže zajistit, aby se muffiny propekly rovnoměrně).

    Ve velké míse metličkou smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Prošlehejte alespoň 10x, aby se vše promíchalo.

    Přidejte rostlinný olej do odměrky, která pojme alespoň 1 šálek. Přidejte vejce a poté naplňte džbán po rysku 1 šálku mlékem (to by mělo být 1/3 až 1/2 šálku mléka). Přidejte vanilkový extrakt a šlehejte, dokud se nespojí. Přidejte mléčnou směs do střední misky, přidejte zakysanou smetanu a dobře promíchejte.

    Nalijte směs mléka a zakysané smetany do směsi mouky a cukru a poté pomocí vidličky promíchejte. Nepřemíchat. Přidejte čokoládové lupínky a pomocí stěrky nebo lžíce jemně vmíchejte čokoládu do těsta na muffiny.

    • Pečeme muffiny
    • Těsto rozdělte do 9 košíčků na muffiny. (Těsto se dostane k horní části papírových vložek).

      Muffiny pečte tak dlouho, dokud nebudou vršky mokré a párátko zapíchnuté doprostřed muffinu nevyjde čisté nebo se strouhankou, nikoli mokré těsto; 15 až 20 minut. Muffiny přendejte na chladicí mřížku a zcela vychladněte.

Tipy Adama a Joanny

  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 muffin / Kalorie 302 / Protein 4 g / Uhlohydrát 38 g / Vláknina 1 g / Celkem cukrů 20 g / Celkový tuk 16 g / Nasycený tuk 5 g / Cholesterol 28 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post